Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η εταιρεία «CS Ferries» του κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ, είναι η εταιρεία έχει ανακοινώσει την κατασκευή και δρομολόγηση του ταχύπλοου επιβατηγού «Σαμοθρακη 1Ι» στην γραμμη Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Ο ιδιοκτήτης της νέας εταιρείας κ.Χατζηγαβριήλ δημοσιοποιεί την επιστολή που του απέστειλε, ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε πριν πέντε μέρες ο δήμαρχος Σαμοθράκης, κατηγορώντας και αυτή ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις και όσα συμφωνήθηκαν. Ξεκαθαρίζει λοιπόν ότι ουδέποτε δεσμεύθηκε με ανακοίνωση της για οτιδήποτε, ούτε συζήτησε μαζί του, γιατί ποτέ δεν συναντήθηκαν και άρα δεν υπάρχουν δεσμεύσεις της που δεν τήρησε. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο ερχομός του ‘ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1″ αναμένεται τις επόμενες 10 μέρες στην Αλεξανδρούπολη, μόλις εκδοθεί το πιστοποιητικό ελευθεροπλοίας, ενώ τα δρομολόγια έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και βρίσκονται υπό έγκριση. Ζητάει επίσης από τον κ. Βίτσα να μην βάζει την νέα εταιρεία στο ίδιο τσουβάλι με την ΣΑΟΣ και να την αναμειγνύει στα όποια προβλήματα έχει μαζί της.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Quote

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης σχετικά με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, δημιουργήθηκε έντονο θέμα συζήτησης έγιναν πολλές αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλώνουμε ότι η εταιρία δεν έχει ΑΝΑΛΑΒΕΙ καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ούτε έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ οτιδήποτε με οποιονδήποτε ώστε αυτό να την δεσμεύει, παρά μόνο προσπαθεί να φανεί συνεπής απέναντι στους κατοίκους/επαγγελματίες και υποψήφιους επισκέπτες του νησιού, αναλογιζόμενη την οικονομική συγκυρία και τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιοποιούμε την επιστολή που η εταιρία μας έστειλε στο Δήμαρχο Σαμοθράκης αντιδρώντας στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης και επιλέγοντας τον επώνυμο και υπεύθυνο διάλογο.

Τέλος η εταιρία μας, σας ενημερώνει ότι το πλοίο μας βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου προκείμενης εκδόσεως πιστοποιητικού ελευθεροπλοΐας και επίσης ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου βρίσκονται υπό έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η εταιρία μας μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εγκριθούν τα τελικά δρομολόγια θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και τα επίσημα δρομολόγια.

Σας ευχαριστούμε.

Για την εταιρία
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ

Quote

« Κύριε Δήμαρχε,

Από ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ,διαβάσαμε στις 15-6-2017 στον ηλεκτρονικό τύπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, με την οποία εμμέσως, πλην σαφώς, με αιτιολογία την μη δήθεν τήρηση εκ μέρους μας του χρονοδιαγράμματος της δρομολογήσεως του πλοίου μας , επιρρίπτονται ευθύνες και στην εταιρία μας, σχετικά με τα προβλήματα του επιδοτούμενου δρομολογίου της εταιρίας SAOS FERRIES με προορισμό το Λαύριο και για τα οποία προβλήματα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εταιρία μας δεν φέρει καμία ευθύνη.

Κατ’ αρχήν η εταιρία μας συνεπής απέναντι στο επιβατικό κοινό και έχοντας γνώση των δυσκολιών της κατασκευής ενός πλοίου και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης ελευθεροπλοϊας αυτού ουδέποτε δεσμεύτηκε με οποιοδήποτε δελτίου τύπου, σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα και δη δεν δεσμεύτηκε σε κανέναν (άλλωστε δεν κλήθηκε από κανέναν σε οποιαδήποτε σύσκεψη) προκειμένου να καλύψει το κενό, που δημιουργείται με την απουσία του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του Λαυρίου.

Η εταιρία μας , σήμερα, ευτυχώς έχοντας στο πλάι της ανθρώπους μέσα από τους κόλπους του Δήμου Σαμοθράκης αλλά και Αλεξ/πόλης , που πράγματι ενδιαφέρονται για το καλό της Σαμοθράκης, παρά τις αναμενόμενες και μη δυσκολίες της ελληνικής γραφειοκρατίας και τους σκόπιμους από τους «ενδιαφερόμενους» εμβόλιμους σκοπέλους που αντιμετωπίσαμε , κατάφερε στα πλαίσια του δυνατού να φανεί συνεπής και σήμερα σας ενημερώνουμε επισήμως ότι το πλοίο μας έχει ήδη αποπερατωθεί , έχει υποβληθεί στους αναγκαίους ελέγχους και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Αλεξ/πόλης εντός του επομένου 10ημέρου.

Θέλοντας να είμαστε συνεπείς στο επιβατικό κοινό, σας ενημερώνουμε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένουμε την έγκριση των δρομολογίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αμέσως μετά την έγκριση τους εντός των επομένων ημερών θα είμαστε σε θέση με δελτίο τύπου να σας ανακοινώσουμε τα επίσημα δρομολόγια, όπως και κάθε λεπτομέρεια αναγκαία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση αυτή του Δήμου και οι αιχμές εις βάρος της εταιρίας μας δεν είχαν σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία της εταιρίας μας αλλά είχαν πιθανόν ως αφετηρία τυχόν προηγούμενη κακή συνεργασία σας, για την οποία όμως εμείς δεν ευθυνόμαστε και ευελπιστούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, προς το κοινό.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας και με ειλικρινή και αξιόπιστο διάλογο και συνεργασία μαζί σας ευελπιστούμε να εξυπηρετήσουμε ο καθένας από τον θώκο του το επιβατικό κοινό.

Με εκτίμηση,
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ»

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ανακοίνωση της CS FERRIES

Quote

Η εταιρία μας, σας ενημερώνει ότι η πλοίο της, με την επωνυμία «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1», που θα δρομολογηθεί στην γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, βρίσκεται από 23 Ιουνίου 2017 προσδεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αναμένοντας χωρίς δική της υπαιτιότητα την ολοκλήρωση εκείνων των επιβαλλόμενων από την νομοθεσία γραφειοκρατικών διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την έναρξη των αιτηθέντων δρομολογίων, έτσι ώστε να είναι δυνατή στο μέλλον η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Γίνεται αντιληπτό ότι επιθυμία μας, είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη των δρομολογίων και εργαζόμεθα για τον σκοπό αυτό.

Η εταιρία μας συνεπής προς το επιβατικό κοινό αλλά και την κειμένη νομοθεσία, θα σας ανακοινώσει τα τελικά δρομολόγια, μόλις εγκριθούν από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού χωρίς την προηγούμενη έγκριση τους, δεν είναι δυνατή και δεν επιτρέπεται η δημόσια ανακοίνωση τους. Με την έγκριση τους τα δρομολόγια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας, από όπου επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε τους όρους ταξιδίου αλλά και την πολιτική της εταιρίας που αφορά την διαδικασία των πλόων.

Σας ενημερώνουμε ότι η έκδοση των εισιτήριων για λογαριασμό της εταιρίας μας θα είναι δυνατή για το επιβατικό κοινό στην μεν Αλεξανδρούπολη τόσο από το εκδοτήριο εισιτήριων στον οικίσκο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όσο και από το Ναυτικό - Ταξιδιωτικό πρακτορείο με την επωνυμία Τravel Box - Δανάη Κονδύλη επί της οδού Καραϊσκάκη 10 και στην δε Σαμοθράκη, από το εκεί λειτουργούν γραφείο του ανωτέρω Πρακτορείου στην παραλιακή οδό της Καμαριώτισσας απέναντι από το λιμάνι.

Για λογ/μο της εταιρίας,
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοίνωση της CS FERRIES για τη καθυστέρηση στην έγκριση των δρομολογίων του Σαμοθράκη Ι

Quote

Κύριοι/ιες,

Είναι γνωστόν, ότι το πλοίο μας, αφού έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, εδώ και ένα μήνα από 24-6-2017, είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλεξ/πολης και από 20μερου τουλάχιστον εκκρεμεί στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, η αίτηση μας για την έγκριση των δρομολογίων του πλοίου της εταιρίας μας.

Δυστυχώς σήμερα και ενώ εδώ και μια εβδομάδα αναμέναμε την τυπική υπογραφή του κ. Υπουργού για την έγκριση των δρομολογίων δια στελεχών του Υπουργείου πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο αντί της αναμενόμενης εγκρίσεως των δρομολογίων, πρόκειται, όχι με βάσει τον νόμο, αλλά με βάσει επιστολή της εταιρίας, που δραστηριοποιείται στο νησί με την δρομολόγηση επιδοτουμένων δρομολογίων στην ίδια γραμμή, κρίνει ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την δρομολόγηση του πλοίου της εταιρίας μας

Ρωτάμε τον κ. Υπουργό:
• Δεν έλαβε υπ όψιν του την προηγηθείσα απόφαση του διαδημοτικού συμβούλιου των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Αλεξ/πόλης και Σαμοθράκης;
• Δεν έλαβε υπ όψιν του την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών του νησιού, που έχουν ήδη αποστείλει στο υπουργείο εδώ και 10 ήμερες;
• Δεν έλαβε υπ όψιν του το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα το νησί ταλανίζεται από την ανυπαρξία ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αφού εξ αίτιας της δρομολογήσεως του πλοίου ΣΑΟΣ στην γραμμή Λαυρίου, το νησί είναι αποκομμένο από την Αλεξ/πόλη τουλάχιστον για δυο ήμερες την εβδομάδα με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση της τουριστικής κίνησης;

Και αφού λοιπόν κρίθηκε ότι δεν υπάρχει ανάγκη δρομολόγησης του πλοίου μας, γιατί δεν μας εξηγεί:
• για ποιο λόγο και με βάσει ποια νομοθεσία έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο δρομολόγια ανύπαρκτων πλοίων της άλλης εταιρίας;

• Ποιο είναι αυτά συμφέροντα που καταδικάζουν σε οικονομική καταστροφή μια εταιρία, που διέθεσε τα ίδια κεφάλαια της για να τα επενδύσει στην αγορά ενός ταχύπλοου και μάλιστα αφού έχει λάβει προηγουμένως όλες τις σχετικές εγκρίσεις νομότυπα και εμπρόθεσμα;
• Άραγε δεν υπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες τέτοιου είδους αποφάσεις;
• Για ποιο λόγο επικαλείσθε και προφασίζεσθε δήθεν ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη προηγούμενης απόφασης του ΣΑΣ ενώ είναι γνωστόν ότι σύμφωνα με την νομοθεσία αυτό δεν είναι απαραίτητο στην περίπτωση νεότευκτου σκάφους;

Δυστυχώς η εταιρία μας ,όλο αυτό το διάστημα θέλοντας να είναι νομότυπη ανέμενε την γραφειοκρατική διαδικασία , αποδέχτηκε ακόμη και τις πιο παράλογες απαιτήσεις του νομότυπου και του επιβλητέου και σήμερα αντί της πολυπόθητης εγκρίσεως βρίσκεται μπροστά σ αυτήν την παράλογη πρόφαση της διοικήσεως που οδηγεί για ακόμη μία φορά στην καθυστέρηση της δρομολογήσεως του πλοίου μας , έτσι ώστε να παρελθη η τουριστική περίοδος , κατά την οποία σημειωτέον η επιδοτούμενη εταιρία εκμεταλλευόμενη σχετικό όρο της σύμβασης επιδοτήσεως εισπράττει ελεύθερο κόμιστρο. 
Κύριοι/ιες , θέτουμε στην δίκη σας κρίση το παράλογο αυτής της ανήκουστης άποψης του υπουργείου και σας καλούμε να εκφράσετε δημόσια την θέση σας , για το εάν πράγματι υφίσταται ανάγκη δρομολόγησης το ταχύπλοου πλοίου μας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού .

Σας επισυνάπτουμε την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας μας προς τον κ. Υπουργό.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Για την εταιρία 
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ

" ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ 
ΤΗΣ NAYTIKHΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΙ.ΕΣ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ

ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1»

Αλεξ/πολη, 25/07/2017

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστόν σ’ εσάς ότι εκκρεμεί αίτηση της εταιρίας μας για την έγκριση έκτακτων δρομολογίων του πλοίου μας στην γραμμή Σαμοθράκης – Αλεξ/πόλης.

Επίσης είναι γνωστόν σε εσάς, ότι τόσο ο Δήμος Σαμοθράκης και Δήμος Αλέξ/πόλης (με απόφαση διαδημοτικού συμβούλιου), όσον και οι φορείς του νησιού (επιστολή διαμαρτυρίας που έχουν ήδη καταθέσει στο Υπουργείο) συνηγορούν για την αναγκαιότητα της δρομολόγησης του πλοίου μας και έχουν ήδη προβεί σε διαμαρτυρία προς εσάς για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην τουριστική κίνηση του νησιού από την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού για δυο ήμερες την εβδομάδα με το υπάρχον πλοίο.

Τέλος, είναι γνωστόν ότι εδώ και ένα μήνα και ενώ το νησί ταλανίζεται από τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης, το νεότευκτο ταχύπλοο πλοίο ιδιοκτησίας της εταιρίας μας (Ε/Γ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 ΝΗΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ 12474) είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλέξ/πόλης και αναμένει την εκ μέρους σας έγκριση των δρομολογίων για την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Δυστυχώς, ενώ αναμένουμε από ώρα σε ώρα την εκ μέρους μας πολυπόθητη (σημειωτέον ότι με την αναμονή έχει ήδη παρέλθει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν) έγκριση των δρομολογίων μόλις χθες περιήλθε σε γνώση της εταιρίας μας από στελέχη του υπουργείου προς τον εκπρόσωπο της εταιρείας μας ότι με βάσει επιστολή της ανταγωνιστικής ναυτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται επίσης στην ιδία γραμμή το υπουργείο σας στην αίτηση μας για την έγκριση δρομολόγησης του πλοίου μας («ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1») προετοιμάζει απάντηση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μην εγκριθεί η έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου μας, το οποίο αποτελεί στολίδι για την ελληνική ακτοπλοΐα και το οποίο ναυτολογήθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών διασύνδεσης του νησιού της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ (από όπου καταγόμαστε) με την Αλεξανδρούπολη, λόγω δήθεν μη αναγκαιότητας της εν λόγω δρομολόγησης.

Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν σας, ότι πριν την υποβολή της αιτήσεως μας, περιήλθε εις γνώση σας ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου εκτιμά και αποδέχεται την εκ μέρους μας επένδυση στην δρομολόγηση του πλοίου.
Εφ’ όσον η πρόταση αυτή της επιστολής της ανταγωνίστριας εταιρίας γίνει αποδεκτή και εφαρμοστεί από εσάς κ. Υπουργέ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταφανέστατη παράβαση του νόμου, άνιση και άδικη μεταχείριση μας και προς δε η τεραστία επένδυση μας για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του τόπου σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή – γνωμοδότηση του Εμπορικού επιμελητήριου Έβρου θα υποστεί τεράστια ζημία αλλά παράλληλα θα υποστεί ζημία και η οικονομία του νησιού και η οποία μαζί με αυτές που έχουν γίνει και με αυτές που επέρχονται θα δώσει την χαριστική βολή.
Επίσης δια στόματος στελέχους του υπουργείου σας, μας διαβιβάστηκε ότι δήθεν καθυστερεί η έγκριση των αιτηθέντων δρομολογίων «διότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» αλλά τούτο πολύ καλά γνωρίζετε δεν ισχύει εις την προκειμένη περίπτωση διότι πολύ καλά, όλοι γνωρίζουμε και εσείς πρωτίστως, ότι δεν απαιτείται απόφαση του ΣΑΣ αλλά απόφαση του Υπουργού (το μόνο που απαιτείται είναι το πλοίο να καλύπτει τις προϋποθέσεις αυτού γεγονός που υφίσταται εν προκειμένω).

Επίσης κ. Υπουργέ θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι ενώ η εταιρεία ΣΑΟΣ έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της εδώ και δυο μήνες δήθεν εγκριθέντα δρομολόγια για ανύπαρκτα πλοία και στην προκειμένη περίπτωση ενώ η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης γραμμής έχει επιβεβαιωθεί από απόφαση του διαδημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και ενώ το πλοίο βρίσκεται από 24/6/2017 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η επιστολή της ανταγωνίστριας εταιρείας σταματάει την διαδικασία έγκρισης και όλα αυτά εν μέσω τουριστικής περιόδου και ενώ το νησί είναι αποκομμένο από την Αλεξανδρούπολη 2 μέρες την εβδομάδα.

Το θέμα που αναφύεται σήμερα κ. Υπουργέ έχει τρεις πλευρές την οικονομική, την νομική και την κοινωνική για τις οποίες σας δηλώνουμε ότι με συμπαραστάτες τους κατοίκους της Σαμοθράκης θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος μας.

Παρακαλούμε για την άμεση απόφαση σας.
Με τιμή, 
ΣΙ ΕΣ ΦΕΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 

Link to comment
Share on other sites

Νέα ανακοίνωση της CS FERRIES

Quote

Δυστυχώς επιβεβαίωση των χθεσινών καταγγελιών μας αποτελεί η σημερινή άφιξη του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ ιδιοκτησίας της ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος επομένως των «καθυστερήσεων» ήταν προφανώς η καθυστέρηση δρομολογήσεως του πλοίου της εταιρίας μας και η προηγούμενη δρομολόγηση του ανωτέρω πλοίου της εταιρίας ΣΑΟΣ.

Ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή συνεργασία

Για την εταιρία
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ

 

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της CS Ferries για την έγκριση των δρομολογιων του Σαμοθράκη Ι

Η εταιρία μας σας ανακοινώνει ότι ,  σήμερα 26/7/2017 εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  και Νησιώτικης Πολιτικής,  τα δρομολόγια του  πλοίου μας  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 και   αρχίζει η πραγματοποίηση τους    σύμφωνα με τον εγκριθέντα πίνακα δρομολογίων  (οι ώρες άφιξης και αναχώρησης έχουν τροποποιηθεί από το υπουργείο) από αύριο Πέμπτη  27-7-2017 και ώρα 13.00 από Αλεξ/πόλη και ώρα 17:00 από Σαμοθράκη (Καμαριώτισσα)
Για την έκδοση εισιτήριων απευθυνθείτε στην Αλεξ/πόλη στο πρακτορείο TRAVEL BOX  Καραϊσκάκη 10 και στον οικίσκο-εκδοτήριο εισιτηρίων  της εταιρίας μας στο Λιμάνι της Αλεξ/πόλης στην δε Σαμοθράκη στο υποκατάστημα μας στην Καμαριωτισσα – 
Ενημερώνουμε ότι πριν τον απόπλου από την Καμαριώτισσα, και ώρα 16:00 θα τελεστεί αγιασμός και εγκαίνια του πλοίου και της γραμμής.

Για την εταιρία ΣΙ ΕΣ ΦΕΡΡΙΣ  
   
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ   
 
ΑΠΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ  
ΔΕΥΤΕΡΑ       07.30  ΚΑΙ  15.30 
ΤΡΙΤΗ             11.00  
ΤΕΤΑΡΤΗ        07.30 ΚΑΙ   17.00  
ΠΕΜΠΤΗ        13.00  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    07.30   ΚΑΙ   16.15  
ΣΑΒΒΑΤΟ         07.30  ΚΑΙ  16.15  
ΚΥΡΙΑΚΗ        13.00   

ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 
ΔΕΥΤΕΡΑ   11.00 
ΤΡΙΤΗ   07.40  ΚΑΙ    15.40
ΤΕΤΑΡΤΗ   11.00  
ΠΕΜΠΤΗ  07.40 ΚΑΙ  17.00  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    12.00      ΚΑΙ  18.10  
ΣΑΒΒΑΤΟ     09.30   
ΚΥΡΙΑΚΗ   09.00 ΚΑΙ   20.00

Link to comment
Share on other sites

Απλα περίμενανε να πάρει το ΟΚ και ο Μανούσης δλδ,και να μη καρπωθεί τεράστιο ποσοστό της αγοράς η CS...και μετα θελουμε να κανει επενδύσεις ο κόσμος...

:ph34r::ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο αγιασμός και τα εγκαίνια του Σαμοθράκη Ι θα γίνουν σήμερα το βράδυ στη Καμαριωτισσα. 

Κύριοι/ιες

Όπως είναι γνωστόν σ’ εσάς την Πέμπτη 27/7/2017 είχε προγραμματίσει η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου μας και η τέλεση εγκαινίων και αγιασμού κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δυστυχώς καθυστέρησε ο απόπλους μας από την Αλεξ/πολη και αναγκαστικά αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη τελετή αγιασμού.

Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή αγιασμού θα γίνει σήμερα 29/7/2017 και ώρα 20:00 στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να καλύψει το γεγονός, μπορεί να ταξιδεύσει με το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου ώρα 16.15, και σας παρακαλούμε για την έκδοση του ελεύθερου εισιτήριου , θα πρέπει να βρίσκεται στον χώρο του οικίσκου τουλάχιστον μισή ώρα πριν.

Δεδομένης της διανυκτερεύσεως του πλοίου στην Σαμοθράκη αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία της συμμετοχής σας και επιφυλασσόμεθα εντός των προσεχών ημερών στην πραγματοποίηση ενός δρομολογίου με την συμμετοχή σας.

Σας ευχαριστούμε.

Για την εταιρεία,
Γαβριήλ Χατζηγαβριηλ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοίνωση της CS Ferries για κάποιες παροχές στους επιβάτες της 

Η ναυτική εταιρεία ΣΙ ΕΣ ΦΕΡΙΣ θα ήθελε να γνωστοποιήσει στους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της Σαμοθράκης αλλά και τους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ του Νησιού ότι στα πλαίσια της από κοινού προσπάθειας με τους επαγγελματίες του νησιού για πιο ευέλικτα και ελκυστικά πακέτα μεταφοράς και διαμονής στο νησί, σας παρέχει σε πρώτη φάση τα κάτωθι:

1. Η CS Ferries, ευχαριστώντας  το επιβατικό κοινό, τους κατοίκους και  τους επιχειρηματίες της Σαμοθράκης, για την υποδοχή και στήριξη στην εταιρία μας και στην δρομολόγηση του πλοίου μας, «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1», ανακοινώνει ότι, χωρίς όρια και όρους, προσφέρει έκπτωση ποσοστού 10%  στην τιμή του ολόκληρου εισιτηρίου  μετ’ επιστροφής*, με  την επίδειξη της  κράτησης  τους στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού μας για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του  2017.

2. Επίσης είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, οι συνεργαζόμενες με την εταιρία μας επιχειρήσεις  εστίασης και λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις της Σαμοθράκης, σας παρέχουν για μια χρήση, έκπτωση 10%, με την επίδειξη του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1».

Οι ως άνω προσφορές ισχύουν έως και 31/10/2017.

* Η συγκεκριμένη προσφορά δεν συνοδεύεται από άλλες εκπτώσεις π.χ. φοιτητικά, πολυτέκνων, κτλ

Θα είμαστε πάντα κοντά σας και θα προσπαθούμε συνεχώς υποσχόμενοι μόνον το καλύτερο δυνατό 

Link to comment
Share on other sites

Στη συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης μας για την παροχή συνολικής έκπτωσης 20%, σας παραθέτουμε τις συνεργαζόμενες, με την εταιρεία μας επιχειρήσεις, ανά κατηγορία:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΞΕΝΩΝΕΣ

1) ΑΙΟΛΟΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ 
2)  ATHINA APARTMENTS  
3) AΙGIΑON  PANSION 
4) ARCHONTISSA BEACH HOTEL 
5) ΑΞΙΟΚΕΡΣΑ  SUITES 
6) ΑΞΙΕΡΟΣ  ΞΕΝΩΝΑΣ 
7) ALEKA΄S  STUDIOS 
8) NIKI  BEACH HOTEL
9) CASTRO  HOTEL 
10) YLIESSA  STUDIOS - HOTEL 
11) ΚΤΗΜΑ ΑΛΕΚΑ 
12) ΚΤΗΜΑ ΧΟΛΟΒΑΙ 
13) ΚΤΗΜΑ ΚΥΜΑΤΑ 
14) MARIVA  HOTEL
15) SAMOTHRAKI VILLAGE  HOTEL 

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

1) ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ROOMS 
2) SOULA ROOMS 
3) ΧΑΙΛΑΣ  ROOMS – «ΣΑΟΚΙ»
4) ΓΑΛΗΝΗ  PANSION 
5) SAOKI STUDIOS THERMA 
6) SAONISOS  ROOMS 
7) ΦΙΛΙΩ  ΣΕΒΑΣΤΑΤΟΥ  ROOMS
8) ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΔΡΟΣΕΡΗ – ΑΙΟΛΙΣ
9) «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΣΑΜΑΡΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΘΕΡΜΑ 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΚΑΦΕΝΕΙΑ

1) ΤΑΒΕΡΝΑ «ΓΡΙΑ ΒΑΡΘΑ» 
2) ΤΑΒΕΡΝΑ «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» 
3)  ΤΑΒΕΡΝΑ «Ο ΨΑΡΑΣ» 
4) ΤΕΒΕΡΝΑ «ΦΕΓΓΑΡΙ»
5) ΚΑΦΕΝΕΙΟ   ΘΕΡΜΑ 
6) ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ» 
7) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΜΠΑΡ ΤΟΥ  SAMOTHRAKI VILLAGE «ΑΡΣΙΝΟΗ»  
8) BEACH BAR – ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΡΜΑ «ΣΑΟΚΙ» 
9) ΒΡΑΧΙΟΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
10) ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ -ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ»  

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

1) ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ «ΚΥΡΚΟΣ» 
2) ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «ΜΑΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ» 
3) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝEΩΤΕΡΙΣΜΩΝ ΜΠΡΙΣΚΟΣ  

Επιφυλασσόμεθα για την ανακοίνωση  περαιτέρω προσφορών εντός των επομένων ημερών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η απάντηση της CS Ferrries με δελτίο τύπου στην ανακοίνωση της Saos Ferries

Quote

Η εταιρεία μας C.S. FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό με αφορμή του από 18/9/2017 δελτίο τύπου της SAOS FERRIES ότι είναι εφοδιασμένη με όλα τα μέχρι σήμερα απαιτούμενα από το αρμόδιο υπουργείο έγγραφα και πιστοποιήσεις, που επιτρέπουν την νομότυπη ελευθεροπλοϊα του πλοίου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι και εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών της.

Για τις ανακρίβειες του εν λόγω από 18-9-2017 δελτίου τύπου της SAOS FERRIES, επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε ενώπιων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Όμως το «αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό», το οποίο επικαλείται η SAOS FERRIES στο ανωτέρω δελτίο τύπου, επιβάλλει, η εν λόγω εταιρία να είχε εκδώσει δελτία τύπου να ασχοληθεί με τα θέματα του δικού της πλοίου και να ενημερώνει το επιβατικό κοινό:

  • για τις βλάβες που παρουσίασε το νεότευκτο πλοίο της, «ΖΕΦΥΡΟΣ» στο πρώτο μήνα λειτουργίας του και για τους κινδύνους, που τυχόν εγκυμονούν οι ανωτέρω βλάβες για το επιβατικό κοινόü
  • για την ακύρωση των δρομολογίων του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ , όταν επικρατούν καιρικές συνθήκες μόλις άνω των 5 Μποφόρ
  • για την ακριβή πλέον διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ , η διάρκεια του οποίου τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10 λεπτά , αφού έχει μειωθεί η ταχύτητα του πλοίου στους 17,5 κόμβους ανά ώρα ενώ έχει δηλωθεί ταχύτητα 20 - 21 κόμβων ανά ώρα καιü
  • για την μη εκτέλεση δρομολογίων για άγνωστες αιτίες .

Σαμοθράκη 19-9-2017 
Για την εταιρία

CS FERRIES

 

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση της CS Ferries σχετικά με τις αντιλήψεις περί ανταγωνισμού από την εταιρεία Saos Ferries

Quote

Ο κ. Μανούσης και η «εταιρία» SAOS FERRIES αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των επιβατών, προέβη σε καταγγελία του εαυτού του αλλά και της εταιρίας μας, για την μη κατοχή δήθεν του πιστοποιητικού ISM , το οποίο πιστοποιητικό σημειωτέον, δεν αφορά πιστοποίηση της πρόβλεψης λήψης μέτρων ασφάλειας των επιβατών αλλά τον τρόπο διαχείρισης και λήψεως μέτρων ενδεχόμενης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε τυχόν περίπτωση ατυχήματος.

Δυστυχώς σήμερα , ενώ οι αρμόδιες αρχές επέτρεψαν την εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων του πλοίου μας πριν από 40 ήμερες, έχοντας ελέγξει την εκ μέρους μας κατοχή όλων των απαραίτητων εγγράφων, μετά την καταγγελία της εν λόγω εταιρίας και ενώ εμείς έχουμε ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση για την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού και βρισκόμεθα στην διαδικασία εκδόσεως του εντούτοις το Λιμεναρχείο έκρινε ότι είναι απαραίτητη η εκ μέρους μας κατοχή του, οπότε και διέταξε την απαγόρευση απόπλου του πλοίου μας μέχρι την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού και παράλληλα όμως, δεν διέταξε μέχρι στιγμής για τον ίδιο λόγο και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ επικαλούμενο ότι έχει ήδη το εν λογω πλοίο έχει απαγόρευση απόπλου, λογω του ό,τι έχει επικαλεσθεί μηχανική βλάβη από την προηγούμενη ημέρα.
Και όλα αυτά αδιαφορώντας, εάν το νησί με τις καταγγελίες αυτές και την υπηρεσιακή αντίδραση στην νομιμοφάνεια έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και να στερείται το νησί την ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο επιβεβαιώνοντας ο κ. Μανούσης το λαϊκό ρητό να «ψοφήσει» η κατσίκα του γείτονα

Τέλος για την ακρίβεια των αναφερόμενων, σας ενημερώνουμε, ότι η εταιρία μας, όπως έχουμε προαναφέρει έχει ως εκ περισσού υποβάλλει αίτηση και έχει δρομολογήσει την διαδικασία εκδόσεως του σχετικού πιστοποιητικού και αναμένεται μόνον η τελική έγκριση τους από τον αρμόδιο επιθεωρητή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ 
Γαβριήλ Χατζηγαβριηλ

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενεργός συμμετοχή της CS Ferries στην αποκατάσταση των καταστροφών στη Σαμοθράκη

Quote

Η ναυτιλιακή εταιρία CS Ferries ανταποκρινόμενη ενεργά στην έκκληση των Αρχών του Δήμου και συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση των καταστροφών από την άνευ προηγουμένου θεομηνία που έπληξε τη Σαμοθράκη,

πραγματοποίησε τη μεταφορά συνεργείων της ΕΜΑΚ όπως και τη μεταφορά υλικών στο νησί άνευ αντιτίμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Το χτύπημα της φύσης είναι μεγάλο αλλά όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε να ορθοποδήσουμε και πάλι. Ο νησιωτικός πληθυσμός γνωρίζει από δυσκολίες .-

Ευαισθητοποιημένοι και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κ. Δημάρχου Σαμοθράκης και του Διοικητού του Νοσοκομείου Αλεξ/πόλης, ως ελάχιστη συνεισφορά μας στην αποκατάσταση των ζημιών μεταφέραμε, τόσο τα στελέχη του συνεργείου της ΕΜΑΚ , που επέστρεψαν 27/09/2017 από την Σαμοθράκη, βρισκόμενοι εκεί για να συνδράμουν στο έργο του εκεί Πυροσβεστικού Σώματος όσο και όλο τον εξοπλισμό , που απέστειλε το Νοσοκομείο Αλεξ/πόλης για την επάνδρωση του καταστραφέντος Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι είμαστε συνεχώς σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς για να διευκολύνουμε την μεταφορά υλικών χωρίς την καταβολή αντίτιμου .

Το Δ.Σ. της εταιρίας και τα στελέχη της εταιρίας εκφράζουν την θλίψη και την συμπαράσταση τους στους κατοίκους του νησιού και ιδιαιτέρα στους άμεσα πληγέντες.”

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

H CS Ferries έβγαλε ένα δελτίο Τύπου χωρίς ημερομηνία, όπου διαψεύδει πως πουλήθηκε το Σαμοθράκη Ι και ότι είναι σε άλλο λιμάνι 

Quote

Από την έναρξη λειτουργίας του πλοίου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 τον Ιούλιο του 2017, είχε δηλωθεί ξεκάθαρα ότι σκοπός του πλοίου αυτού, ήταν η εξυπηρέτηση της δρομολογηθείσας γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Έως και το τέλος Ιανουαρίου 2018 η προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό και να βελτιώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών μας πάντα προς το συμφέρον των πελατών μας, ήταν συνεχής και ατέρμονη.

Κατόπιν της βλάβης που προέκυψε στο πλοίο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 τον Ιανουάριο, η προσπάθεια αυτή αναστάλθηκε.

Δημιουργήθηκαν διάφορες φήμες σχετικά με την πώληση του πλοίου και την μεταφορά του σε κάποιο άλλο λιμάνι της χώρας. Η μόνη αλήθεια σε όλες αυτές τις φήμες είναι ότι πράγματι εισήλθε στην εταιρία CS FERRIES ένας καινούργιος μέτοχος. Αυτό και μόνο αυτό. Το πλοίο και μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το δελτίο τύπου, βρίσκεται για την επιδιόρθωση της βλάβης του και παράλληλα για την προκαθορισμένη συντήρηση του χρόνου.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμα εάν το πλοίο θα επιστρέψει εγκαίρως για να συνεχίσει τα δρομολόγια του, καθώς δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι επισκευές του.

Μια εταιρία που ξεκίνησε με ιδία κεφάλαια και χωρίς κάποια δανειοδότηση ή επιδότηση, προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τις δικές τις δυνάμεις.

Εμείς, παρόλα αυτά, και κωφεύοντας σε όλες τις αρνητικές σειρήνες, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβάτες που μας στήριξαν σε όλους αυτούς τους μήνες δρομολογίων μας, αλλά και όλους τους ανθρώπους που με διάφορους τρόπους μας βοήθησαν σε κάθε προσπάθεια που έγινε από πλευράς μας. Να είστε όλοι καλά, να συνεχίσετε να ταξιδεύετε προς το όμορφο νησί της Σαμοθράκης που όλοι αγαπάμε, και ευχόμαστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σύντομα κοντά σας και να συνεχίσουμε παρέα τα ταξίδια μας προς το νησί.

Με εκτίμηση,
CS FERRIES

Η ανακοίνωση βγήκε μόνο στo site της εταιρείας και όχι στο Facebook όπως συνέβαινε σχεδόν πάντα. Ετσι στο evros-news.gr υπάρχει αρκετή μνεία για αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όπως βλέπουμε στο θέμα του Σαμοθράκη Ι, που ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη, όποτε διαψεύδεται η εταιρεία με την ανακοίνωση ότι το πλοίο θα επιστρέψει στη γραμμή!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...