Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για να δουμε και τι ειδαμε στο Καστελοριζο.

Καταρχην εχουμε τα ALTUG I και MEIS EXPRESS.Αυτα τα δυο μικρα Τουρκικα πλοιαρια κανουν ημερησιες εκδρομες απο το Κας(η πολη που βρισκεται απενταντι απο το Καστελοριζο στην Τουρκια) στο Καστελοριζο.Σε αντιθεση με οτι συμβαινει με αλλα μερη της Ελλαδας τα συγκεκριμενα εχουν σαν βαση το ΚΑΣ και φερνουν κοσμο στο Καστελοριζο και οχι το αντιθετο.Μονο μια φορα τη βδομαδα νομιζω οτι κανουν το αναποδο δρομολογιο.

Στη συνεχεια εχουμε το ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.Το δελφινι εφτασε πρωι με φαρμακευτικο υλικο για το νησι και με γιατρους.Εφυγε μεσημερακι.

Απο εμπορικη κινηση το μονο που περασε ηταν η υδροφορα ΧΡΗΣΤΟΣ που εφερε νερο στο νησι.Δενει λιγο εξω απο το λιμανι.Εκει εχει ενα πολυ μικρο ντοκο με δυο μπιντες ισα για να δεσει η υδροφορα .

Γα τα υπολοιπα φερρυ τα εχουμε πει και στα αντιστοιχα θεματα.ΣυνοπτικαΔΙΑΓΟΡΑΣ, ΠΡΩΤΕΑΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ φερνουν κοσμο στο μικρο νησακι.

Τις μερες που βρεθηκα στο Καστελοριζο καθε δρομολογιο ανεξαρτητως εταιριας ειχαμε περιπου 50 ατομα και 3-4 ΙΧ

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εβδομήντα μίλια νοτιανατολικά της Ρόδου, ένα βραχάκι πεταμένο στην απέραντη Μεσόγειο, το Καστελλόριζο εκτός από τα γεωπολιτικοστρατηγικά χαρακτηριστικά του είναι ένα ονειρικό θέατρο απαράμιλλης ωραιότητας, γαλήνης και αυτογνωσίας. Ο ένας και μοναδικός οικισμός[λιμάνι, μοιάζει εκπληκτικά με την Σύμη! Το μοναδικό συμβατικό που συνδέει πλέον το νησί με Ρόδο/Πειραιά, είναι το Διαγόρας που αναβαθμίζει ουσιαστικά την εξυπηρέτηση και το service με μειονέκτημα τις μόνο δύο προσεγγίσεις την εβδομάδα. Και σε πείσμα των στερεοτύπων για γιαπωνέζους δεινόσαυρους, το καράβι μπαίνει στο λιμάνι και πρυμνοδετεί με ανάλαφρες και ελάχιστες κινήσεις. Μία φορά την εβδομάδα έρχεται και το Dodekanisos Express, ενώ καθημερινά έρχονται από την αντικρινή Kas με πολλούς τουρίστες της μιας ημέρας, τα τουρκικά Meis Express, αμιγώς Ε/Γ και Kahramanlar 4 που θυμίζει έντονα το Καπετάν Σταμάτης του Μηνιώτη. Οι γείτονες είναι βέβαια γνωστοί για την αβρότητά τους (Meis=Καστελλόριζα τουρκιστί) αλλά και για την ναυτική τους επιδεξιότητα που μερικές φορές προξενεί κάποια μικροθέματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
20 hours ago, margaritis24 said:

Μετα τον Βενιζελο που ταλαιπωρειται...εχουμε κ το ...Naxos κ Patmos που για να μπουνε στις κυκλαδες πανε απο τη Τζια 

Μετά από ένα εντελώς πρωτότυπης πορείας δρομολόγιο διαρκείας σχεδόν 22 ωρών, το BS Patmos έφθασε επιτέλους το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2024 στο Καστελλόριζο.

 

 

BS Patmos @Kastellorizon 08012024.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...