Jump to content
Shipfriends

Σωτηρία (IMO 6704397)


Recommended Posts

On 8/6/2011 at 11:59 PM, TankerShip said:

SOTIRIA (IMO:6704397)

Κατασκευάστηκε το 1967 στη Γαλλία ("Nouvelle Havre, Le Havre"), έχει μήκος 81 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα. Προηγούμενα ονόματά του τα THALES (1967), TALETE (1972), GREEN STAR (1985), STARI GRAD (1997), STAR STABILITY ? και EFSTATHIA M (2004-2008). Το πλοίο πρέπει να έχει αρκετό καιρό να δουλέψει, τελευταία φορά το είδα το Μάρτιο αραγμένο στον μώλο των καυσίμων.

Το πλοίο βρίσκεται στο καρνάγιο Νικολόπουλου της Ελευσίνας (δίπλα στου Σάββα), πράγμα που δεν είναι και το καλύτερο σημάδι για το μέλλον του.

gallery_2102_22_111225.jpg

Ενδιάμεσα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, το είχα δει αρκετές φορές στο Πέραμα, μπροστά από τα ναυπηγεία αλλά και στην ντάνα μπροστά από την προβλήτα αναχώρησης των αμφίπλωρων.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο βρίσκεται στο καρνάγιο Νικολόπουλου της Ελευσίνας (δίπλα στου Σάββα)...

Δε γνωρίζω πού ακριβώς βρίσκεται το καρνάγιο Νικολόπουλου, όμως πληροφοριακά αναφέρω πως στο σημείο που έχω κυκλώσει στην εικόνα που επισυνάπτω δένουν τον τελευταίο καιρό και τα άλλα 2 πλοία της εταιρίας, τα AFROS και AFROS IV, ενώ παλιότερα έδεναν στο Πέραμα, στην ανατολική πλευρά του μώλου των καυσίμων.

post-3072-0-84833600-1319981394_thumb.jp

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

Σωστά, τα έχω δει κι εγώ σε εκείνο το σημείο τα δύο πλοία που αναφέρεις. Πάντως, αν και είναι πολύ κοντά τα δύο σημεία, δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

Παρακάτω, με Σ ο χώρος του Σάββα, με Ν του Νικολόπουλου, ενώ βλέπουμε και την γνωστή ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής, Δ.

post-2102-0-13637400-1319999553_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 years later...

Η εταιρεία του κ. Λεβεντακη απέκτησε ακόμα ένα πλοίο που θα μετατραπεί σε υδροφόρα. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Sotiria (IMO No: 6704397) που είναι κατασκευασμένο το 1967 και θα μετονομαστεί Άγιος Παντελεήμων. Προηγούμενα του ονόματα είναι Ευσταθία Μ, Stari Grand, Star Stability, Green Star, Talete και Thales.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • polmyt changed the title to Σωτηρία (IMO 6704397)

Το πλοιο εχει μετακινηθεί από το ναυπηγειο του Φρατζη μπροστα και αριστερα από το EUROPEAN EXPRESS.Στο πλοιο δεν εχει αλλαξει τιποτα εξωτερικα αλλα από ότι φανταζομαι ουτε και εσωτερικα,οποτε ή που δεν ολοκληρωθηκε η πωληση του ή που δεν βιαζονται

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ούτε στις βάσεις δεδομένων φαίνεται να έχει αλλάξει ακόμα κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σωτηρία, που βρίσκεται ακόμα αγκυροβολημένο στη ράδα του Περάματος μπροστά από το ναυπηγείο του Μεταξά.

Link to comment
Share on other sites

Στο σημειο εκεινο συνηθως δενουν τα πλοια για παροπλισμο.

Να προσθεσουμε ακομα  ότι το πλοιο εχει να δουλεψει πανω από 6-7 χρονια,οποτε προσωπικα δεν είμαι αισιόδοξος για το μελλον του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σαν πλοίο παντως, για τους επιθεωρητές και όχι μόνο,  έχει μια από τις πιο δύσκολες κουβέρτες για να περπατήσει και να κάνει δουλειά κανείς. Είχα ανέβει λίγες φορές και πάντα είχα τεταμένη την προσοχή για να μη γκρεμοτσακιστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...