Jump to content
Shipfriends

Ταξιάρχης (IMO 7431090)


Recommended Posts

σημερα στο λιμανι της Μυτιληνης ακουστηκε απο ατομα της εταιρειας οτι το πλοιο θα αντικαταστησει το Μυτιληνη που δενει για την ετησια του 1/11 και αργοτερα θα αντικαταστησει το Θεοφιλος που θα δεσει μολις τελειωσει το Μυτιληνη. Επιτελους ο "Ταξιαρχος" παλι στα λημερια μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για να δουμε για να δουμε. Ειναι ενα τονο ποιο κατω απο το μπλε στα φουγαρα και ενα τονο ποιο πανω απο το μπλε της Hellenic. Ενδιαμεση κατασταση. :P

post-23-128326969535_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που βάφονται στο μπλε της HELLENIC?Μήπως εν όψη των γενικότερων αλλαγών στην ακτοπλοία έχει την σημασία του και αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο εχει δεσει στο λιμανι με την πλωρη στο Ικαρος Παλας και αυριο ξεκιναει δρομολογια στη θεση του Μυτιληνη που βγαινει για ετησια.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έκαναν τη πατάτα δεν ασπρίζανε τουλάχιστον το κομμάτι απο την ίσαλο μέχρι το ζωνάρι όπως είναι τα κεντέρια να ανοίγει λίγο το μάτι και να σπάει κάπως αυτή η μπλέ μονοτονία

Ελπίζω τουλάχιστον να γίνει στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Link to comment
Share on other sites

Το πρωί κατέβηκα στο μεγάλο λιμάνι για να τον δω από κοντά, αυτό που διαπίστωσα (ίσως να είναι και ιδέα μου) το μπλε τον κάνει να φαίνεται νεότερο, μήπως γι' αυτό η αλλαγή του χρώματος; :o

--EDIT--

Και κάτι που μόλις θυμήθηκα. Στο μπλε κομμάτι κοντά στην πρύμνη του πλοίου υπάρχουν κάτι τρεξίματα, αν διέκρινα καλά πρέπει να ήταν από άσπρη μπογιά!!! Λίγη προσοχή στο βάψιμο δεν θα έβλαπτε. :(

Link to comment
Share on other sites

Κακά τα ψέματα όλα αυτά δεν είναι πράγματα που τίμουν τη ΝΕΛ-ΝΕΒ τουλάχιστον αν ήθελε να κρατηθεί στις γραμμές έπρεπε να γίνει μια πιο σοβαρή προσπάθεια,πάντως μετα το ναυάγιο της αγοράς του star diamond εγώ είμαι απογοητευμένος απο τις κινήσεις και περιμένω φθίνουσα πορεία,όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί ο αλλός να σου έχει απέναντι ένα Νήσος Χίος και εσύ να πηγαίνεις με Ταξιάρχη.

Link to comment
Share on other sites

Στη Χίο είπαν ότι έφτασε 05.30 το πρωί.Το βράδυ από Μυτιλήνη 21.30, ενώ δεν χώρεσαν -λόγω πληρότητας- γύρω στους 50-60 επιβάτες για Πειραιά οι οποίοι μετά την αναχώρηση έκαναν ουρά στα πρακτορεία για να κόψουν εισιτήριο για το πρωινό του Ν.ΧΙΟΣ.Αλήθεια πόσους επιβάτες χωράει ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ(πρωτόκολο)?

Link to comment
Share on other sites

Πως ειναι δυνατον να εχει πρωτοκολλο 400 επιβατες μονο?

Οταν δηλαδη θελησουν να μετακινηθουν στρατιωτες κατα εκατονταδες για Χιο και Μυτιληνη ή φοιτητες που θα χωρεσουν? Αλλα και να χωρεσουν θα ταξιδεψουν ανθρωπινα? Πολυ σημαντικο αυτο. Γιατι πληρωνουμε για ανεβουμε στο καραβι ή πληρωνουμε το χωρο που μας αναλογει?

Και μην πει κανεις οτι υπαρχει και το Νησσος Χιος γιατι ο στρατιωτης για να μετακινηθει με δωρεαν εισητηριο και καμπινα που δικαιουτε πρεπει να επιλεξει ΝΕΛ.

Για να πουμε ομως και τα καλα το 2004 που εκανα εγω θητεια στη Λεσβο εκανα απειρα ταξιδια με Θεοφιλο και Μυτιληνη - τοτε δεν υπηρχε αλλο πλοιο- στα οποια ενιωθα να ειμαι σε κρουαζιερα παρα στο στρατο περασα δηλαδη ταξιδια ανθρωπινα. Ευτυχως η δυστυχως δεν ειχα την τυχη ποτε να παω με το πλοιο Ταξιαρχης.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το πλοίο έχει πολύ μικρές ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις τι να το κάνουμε? Και δεν είναι λύση να γίνει το πλοίο BS Ithaki...

Αν και άσχετο οι φαντάροι ταξιδεύουν δωρεάν με Ν. Χίος, για καμπίνα σε Ν. Χίος δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ έχει μικρό ξεναδοχειακό αλλά οι καμπίνες που έχει είναι αξιοπρεπείς το μεγάλο πρόβλημα είναι το ένα και μοναδικό σαλόνι και ταυτόχρονα reception κατάστημα και bar ακόμα έχει δυο σαλόνια αεροπορικών καθισμάτων και ενιαίο εστιατόριο-self service.Οταν έκανε ταξίδια δίπλα σε Θεόφιλο και Μυτιλήνη ήταν μια λύση για τους επιβάτες που δεν έβρισκαν άλλο πλοίο.Γενικά η φιλοσοφία του ήταν μια πολύ καλή μετεξέλειξη του ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

Link to comment
Share on other sites

Επειδη μου εκανε εντυπωση το ποσο ασχημα ξεκινησε απο πλευρας ταχυτητας το παρακολουθησα και βλεπω μια προοδο. Στο πρωτο ταξιδι δεν ξεπερασε τα 15,5 γι αυτο και οι χρονοι που αναφερθηκαν παραπανω αλλα στα επομενα το βαπορι εκανε την εκπληξη φτανοντας τα 17,4 και χωρις να πεσει κατω απο τα 17. Αρκετα ικανοποιητικη ταχυτητα για Ταξιαρχη ε; Και δεν εκανε και δεξαμενισμο πριν ξεκινησει. Α ρε τι σου κανει το μπλε στις παντες :D

Link to comment
Share on other sites

Μετά από 10 ώρες αναμονής εκτός λιμένος επιχείρησε να δέσει. Ενώ είχε δώσει κάβους και είχε φουντάρει έπιασε ένα μπουρίνι. Ελυσε τους κάβους και προσπάθησε να βγεί σέρνοντας τις άγκυρες οι οποίες προφανώς <<αντιστάθηκαν>>.Είχε άγιο..αφού πέρασε πολύ κοντά από τον νότιο λιμενοβραχίονα.

Πάντως και στη βραδυνή αναχώρηση δυσκολεύτηκε να τις πάρει (πάνω από 10 λεπτά) με αποτέλεσμα έναν σπασμένο κάβο.

Εγώ δεν κατάλαβα τελικά γιατί δεν έμεινε στο λιμάνι από την προηγούμενη και βγήκε έξω το Σάββατο τα ξημερώματα. Δεν μπορούσε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να δέσει με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ μέσα?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα τελικά γιατί δεν έμεινε στο λιμάνι από την προηγούμενη και βγήκε έξω το Σάββατο τα ξημερώματα. Δεν μπορούσε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να δέσει με το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ μέσα?

Μάλλον δε θα μπορούσε να σταθεί στις άγκυρες γι΄αυτό δεν έμεινε δίπλα στο θεόφιλος

Σήμερα η πλώρη του είχε την εικόνα που φαίνεται στη φώτο,έφαγε τη πρώτη θάλασσα και η μπλέ μπογιά ήρθε και 'ίσιωσε'.Τελικά η μόνη εταιρεία που είναι άξια να έχει τα βαπόρια της μπλέ είναι η blue star.Για τη ΝΕΛ νομίζω πως έχουν λίγο χρόνο να το ξανασκεφτούν πριν βαφτούν :D και τα άλλα δυο

post-323-128326970009_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο η θαλασσα. Και οπως θα πηγαν να τις ξεμπλεξουν εκαναν σημαδια. Τωρα για το αν πρεπει να το ξανασκεφτουν πριν κανουν και τα υπολοιπα μπλε με βρισκεις απολυτα συμφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι φαίνεται φίλε Στέφανε και απο την πρώτη φωτό του Χιώτη τα γδαρσίματα στην πλώρη δέν είναι αστοχία υλικού(χρώματος) απλά επειδή η αριστερή αγκυρα είχε πάει στη δεξια μεριά του πλοίου και η καδένα της τρίβωνταν πάνω στην πλώρη έμειναν τα σημάδια.

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να περνάω χτες έξω από το λιμάνι κατά τις 14:55. Είδα το ταξιάρχης να βγάινει απο το λιμάνι αλλά όλως περιέργως ήταν σε τρομακτικά μικρή απόσταση από τον νότια λιμενοβραχίωνα. Για μια στιγμή νόμιζα ότι πρέπει να βρήκε σε βράχια. Ξαναγύρισα στο λιμάνι μετά από 30 λεπτά με τον την πλώρη του καραβιού να κοιτάει προς το λιμάνι και με τις δύο άγκυρες του πλοίου έξω. Τλκ δεν είχε πάθει το καράβι αλλά προφανώς είχαν μπλέξει οι άγκυρες. Δεν γνωρίζω πως έγινε αυτό, αν ήταν μέσα στο λιμάνι πριν καθώς έλλειπα από την πόλη.

Το καράβι επί 15 λεπτά έκανες πολλές μανούβρες προσπαθώντας να ξεμπλέξει τις άγκυρες οι οποίες φαίνονταν πως είχαν μπλέξει καλά μεταξύ τους. Με τον καιρό που επικρατούσε και την δύναμη των μηχανών του πλοίου καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν να τις ξεμπλέξουν. Γύρω στα 30 άτομα είχαν μαζευτεί στον βόριο λιμενοβραχείονα. Τλκ μετά από 15-20 λεπτά οι άγκυρες φάνηκε να έχουν ξεκολήσει από το βυθό και να έχουν ξεμπλέξει (άρχισε να φεύγει και ο κόσμος :confused:) και το πλοίο μπήκε μέσα στο λιμάνι. Λίγο πριν μπει στο λιμάνι ξεκίνησε και το ρυμουλκό αλλά τελικά δεν έκανε τπτ παρά λίγες βόλτες γύρω από το πλοίο. Όμως όταν έμπαινε (από ότι κατάλαβα - μπορεί να κάνω και λάθος) ακούγονταν ήχοι από το πλοίο σαν να χτηπάνε οι άγκυρες στην γάστρα του πλοίου. Δύστυχώς έπρεπε επειγώντος να φύγω οπότε δεν μπόρεσα να δω τι τελικά έγινε αλλά μέχρι να φύγω άγκυρες δεν είδα :D

Γενικά φάνηκε αρκετά επικύνδινη η κατάσταση και ευτύχως δεν είχαμε κανένα ατύχημα καθώς ήταν και κόσμος μέσα. Πάντως για άλλη μια φορά φάνηκε ότι το λιμάνι της Χίου είναι ακατάλληλο για 2ο πλοίο. Στο Θεόφιλος με πλαγιοδέτιση είχε 22 κάβους δεμένους (μετρημένοι) και άγκυρες ριγμένες, πως να σταθεί ένα πλοίο στο μέσον...

Τράβηξα μερικές φωτογραφιές. Η ποιότητα είναι αρκετά χαμήλη αλλά είχα μόνο το κινητό μαζί μου όμως μπορείτε να διακρίνετε κάποια πράγματα.

post-235-128326970011_thumb.jpg

post-235-128326970013_thumb.jpg

post-235-128326970015_thumb.jpg

post-235-128326970016_thumb.jpg

post-235-128326970018_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...