Jump to content
Shipfriends

Ταξιάρχης (IMO 7431090)


Recommended Posts

Στο Ταξιάρχης έγινε απάντληση υδάτων τουλάχιστον μία φορά (17-11-2017) από τα στοιχεία του λιμεναρχείου του Λαυρίου. Η τιμή που βγαίνει τον οργανισμό είναι κάτω από την άξια του σαν scrap. οπότε για αυτό η εταιρεία του θέλει να το απομακρύνει για να μην το χάσει!!

Quote

Η πραγματική αξία του πλοίου στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ανταποκρίνεται στην αξία του ως SCRAP. Με βάση τις διαστάσεις του πλοίου εκτιμάται ότι το βάρος του άφορτου πλοίου (LIGHT SHIP) είναι περίπου 5000τόνοι. Oι τιμές που ισχύουν σήμερα για διάλυση στη Τουρκία είναι περίπου 280 Δολάρια ανά τόνο. Δεχόμενοι ισοτιμία Ευρώ/Δολάριο=1.23 η τιμή του πλοίου (LIGHT SHIP) εκτιμάται σε 1.100.000€. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πλειοδότης θα επιβαρυνθεί με διάφορα έξοδα όπως: κόστος απάντλησης και καθαρισμού των σεντινών από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κόστος για τις καταδυτικές εργασίες για έλεγχο και εργασίες στεγανότητας υφάλων , κόστος ρυμούλκησης από Λαύριο στο χώρο διάλυσης στη Τουρκία, το κόστος για γραφειοκρατικές εργασίες, διατυπώσεις. Το συνολικό κόστος για τα παραπάνω εκτιμάται σε 150.000 Ευρώ Με βάση τα παραπάνω η αξία του σκάφους στη κατάσταση που βρίσκεται διαμορφώνεται στις 950.000,00 Ευρώ Τέλος για την ασφάλεια των υπολογισμών δεχόμεθα μείωση του παραπάνω ποσού κατά 10% περίπου. Τελική εκτίμηση αξίας σκάφους 850.000,00€

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και τωρα που θα ερθει εδω με τον πλειστηριασμό προφανώς να ανακόπτεται απο τη τράπεζα περιμένει η τράπεζα να παρει τα λεφτα της η τα πληρώματα ; φοβάμαι πως τοσο αυτο οσο και ο Θεόφιλος θα καταλήξουν στο βυθό της Ελευσίνας 

 

υ.γ. Ειχα ακουσει οτι θα ερθει στο Σπανοπουλο στη Σαλαμινα αλλα δεν ειναι τρελοί οι ΑΦΟΙ να τους πιανει τοσο χώρο 

Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες του πλοίου από την 12η Ιουλίου στο λιμάνι του Λαυρίου. Είναι εμφανή τα σημάδια παραμέλησής του...

1.thumb.jpg.ecf3258517db653b3d1966c6ea83b53b.jpg

2.thumb.jpg.c8570a26d71560157e8659b6a1cc96a0.jpg

3.thumb.jpg.3ed1579d18a25659dfa012a44d6a98c3.jpg

4.thumb.jpg.9b4d45b54a4ed5fbd0abb0edda92948c.jpg

ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»

Quote

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσεχώς επισκευές στο πλοίο στα Ναυπηγεία του Ομίλου και έτσι το μέλλον για την ώρα παραμένει άγνωστο, για το ιδιαίτερα γερό νορβηγικό σκαρί του 1976.

Πηγή -https://www.arxipelagos.com/Ρυμουλκείται-για-του-Σπανόπουλου-ο-Τ/

Άρα μπορεί να το ξαναδούμε στις θάλασσες, αφού θα γίνουν επισκευές στο πλοίο; Αν ναι υπό ΝΕΛ;

Edited by tasos123
Link to comment
Share on other sites

On 7/24/2018 at 10:25 AM, Petros P said:

Δεν πουλήθηκε . Οσο ξερω στη ντανα της Ελευσίνας θα το φερει η Εθνική Τράπεζα οπως εκανε και με το Θεόφιλος 

 

On 7/24/2018 at 12:17 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ούτε και εγώ ξέρω να πουλήθηκε αλλά επειδή έβγαινε σε πλειστηριασμό από το Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου ως επικίνδυνο και επιβλαβές στις 3/8/18 με αρχική τιμή τις 850000€, φαίνεται να αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από τη Τράπεζα/εταιρεία. Παλιότερα είχε δείξει ενδιαφέρον μια εταιρεία από την Ελλάδα να το αγοράσει, αλλά δεν προχώρησε τελικά η δουλειά. Χθες έτυχε να με πάρει κάποιος γνωστός μου και άρχισε να με ρωτάει για πληροφορίες σχετικά με το Ταξιάρχης.

 

16 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Να αναφέρουμε ότι το πλοίο έχει υποθήκη στη πλάτη του αρκετών εκατομμυρίων, που δεν πιστεύω να το αφήσουν να ταξιδεύσει ξανά στην Ελλάδα.

Νομίζω ότι εδώ βρίσκονται οι απαντήσεις στο εάν το πλοίο θα ταξιδέψει και ειδικά με τη ΝΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση!!

Link to comment
Share on other sites

Ξανά στις θάλασσες το «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ!

Quote

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες για το «Ταξιάρχης» φέρεται όχι απλώς να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αλλά να προχώρησε εν τέλει και σε προσφορά αγοράς γνωστός πλοιοκτήτης, που δραστηριοποιείται ήδη στο Αιγαίο με άλλα οχηματαγωγά (Ro/Ro) πλοία. Κάτι που αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στο μήκους 136 μέτρων σκαρί για μια νέα «καριέρα» στις ελληνικές θάλασσες.

Τις επόμενες ημέρες κιόλας αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του πλοίου, το οποίο δεν είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα της NEL Lines, που είτε «βουλιάζουν» παροπλισμένα σε κάποιο μώλο είτε οδηγήθηκαν σε κάποιο διαλυτήριο.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως μόλις πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από τη γραμμή της Λέσβου ένα άλλο οχηματαγωγό πλοίο, που συνέδεε το νησί μας (αλλά και τη Λήμνο) με τη Βόρεια Ελλάδα, το «Πελαγίτης», δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε το «Ταξιάρχης» να επιστρέφει στα νερά του Βορείου Αιγαίου μετά από αρκετά χρόνια, εξυπηρετώντας ξανά, ακούραστα, τους κατοίκους του νησιού μας.

Πηγή - https://www.emprosnet.gr/oikonomia/ksana-stis-thalasses-to-taksiarxis-tis-nel

 

Edited by tasos123
Link to comment
Share on other sites

Βέβαια εδώ άλλα γράφει
 

Quote

 

Ματαίωση του υπ’ αρ. 2/2018 Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός Λιμένα Λαυρίου του επικίνδυνου και επιβλαβούς πλοίου Ε-Γ/Ο-Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Πηγή - https://oll.gr/nea-anakoinoseis/103-nea-anakoinoseis/6902-mataiosi-tou-yp-ar-2-2018-anoiktoy-pleiodotikoy-diagonismoy-gia-tin-ekpoiisi-kai-apomakrynsi-ektos-limena-lavriou-tou-epikindynou-kai-epivlavoys-ploiou-e-g-o-g-taksiarxis


 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tasos123 said:

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες για το «Ταξιάρχης» φέρεται όχι απλώς να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αλλά να προχώρησε εν τέλει και σε προσφορά αγοράς

 

1 hour ago, tasos123 said:

Τις επόμενες ημέρες κιόλας αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του πλοίου

▪Προχώρησε σε προσφορά αγοράς, άρα όχι σίγουρα σε αγορά.

▪τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εργασίες 

 

Δεν είναι λίγο οξύμωρα αυτά τα δύο;

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο του emprosnet έκανε μια συγκέντρωση πληροφορίων και έγραψε το αντίστοιχο μυθιστόρημα!! 

Επαναλαμβάνω ότι το πλοίο έφυγε από το λιμάνι του Λαυρίου κατόπιν αιτήματος της ΝΕΛ για να μην χαθεί το πλοίο στο πληστηριασμο του οργανισμού λιμένος Λαυρίου!!! Οπότε δεν ήρθε στο Σπανόπουλο γιατί αγοράστηκε από κάποιον αλλά ούτε ήρθε για επισκευές, για να ξανά ταξιδέψει πάλι στο Αιγαίο, που γράφεται σε διάφορα site!! 

1 hour ago, proud_ionian said:

cretan cargo μυριζομαι. εχει επιτυχια στις ροροποιησεις παλιων ferry.

Να κοιτάξεις την όσφρηση σου γιατί δεν δουλεύει καλά!!! 😝 

Link to comment
Share on other sites

Αιτήματος της ΝΕΛ; Υπάρχει καποιος που "τρέχει" θέματα της εταιρειας;

Και το πηγε να πληρωνει λιμανιατικα στου σπανοπουλου; γιατι δεν το κόλλησε δίπλα στον Θεόφιλο;

Πολλά δεν κολλάνε στην υποθεση...

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να λέω ότι κάποιος λέει ψέματα, αλλά μου φαίνεται κάτι παράξενο. Η νελ το είχε αφήσει 3 χρόνια το πλοίο εκεί, δεν έχει ούτε 1 δρομολόγιο στον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια κι έχει τόσα χρέη, αλλά ασχολείται με την απομάκρυνση των πλοίων της που έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ταξιδέψουν; Δε θα τη συνέφερε να πουλήσει κάπου το πλοίο ή να το βάλει κάπου;

Link to comment
Share on other sites

Στις εγκαταστάσεις  των Νέων Ελληνικών Ναυπηγείων του Ομίλου Σπανόπουλου στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη το από χρόνια παροπλισμένο Ε/Γ-Ο/Γ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”.
Τέλος, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν γενικές εργασίες και επισκευές στο πλοίο.

 

Από την σελίδα του Σπανόπουλου στο facebook με τις ανάλογες φωτογραφίες

Edited by GeorgeRoupas
Link to comment
Share on other sites

Το "επρόκειτο" που γράφουν τα τζιμάνια του σπανοπουλος γκρουπ αφορά παρελθοντικό χρόνο. 

Αν θέλουνε να μας πουν οτι θα γίνουν εργασιες να πουν πρόκειται, αλλα μην ψαχνουμε πολλα.

Ο Ταξιαρχης πολυ δυσκολα θα ταξιδέψει, εκτος κι αν οπως ειπε ο πραουντ βρεθει στα χερια της κρετα καργκο.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο δεν μπορεί να πουληθεί από την ΝΕΛ μιας και έχει γίνει κατάσχεση του από πιστωτές της, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών. Όπως είπαμε υπάρχουν υποθήκες εκατομμυρίων που είναι πολλαπλάσια της αξίας του πλοίου, ακόμα και να ήταν ενεργό!!

1 hour ago, Nikos_Chania said:

Ο Ταξιαρχης πολυ δυσκολα θα ταξιδέψει, εκτος κι αν οπως ειπε ο πραουντ βρεθει στα χερια της κρετα καργκο.

Η Creta Cargo το είχε κοιτάξει στις αρχές του παροπλισμού του Ταξιάρχης, δηλαδή πριν αγοράσει το Νέαρχος αλλά τότε δεν συμφωνούσε η ΝΕΛ για τη πώληση του. Αλλά με τα βάρη που έχει το πλοίο δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψει για μένα!!

3 hours ago, tasos123 said:

Χωρίς να λέω ότι κάποιος λέει ψέματα, αλλά μου φαίνεται κάτι παράξενο. Η νελ το είχε αφήσει 3 χρόνια το πλοίο εκεί, δεν έχει ούτε 1 δρομολόγιο στον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια κι έχει τόσα χρέη, αλλά ασχολείται με την απομάκρυνση των πλοίων της που έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ταξιδέψουν; Δε θα τη συνέφερε να πουλήσει κάπου το πλοίο ή να το βάλει κάπου;

Άμα δείτε στο πρακτικό της ματαίωσης του πλειστηριασμού είναι ξεκάθαρο ότι έγινε από τη ΝΕΛ

Quote

Το υπ’ αρ. πρωτ. Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 1468/22-6-2018 εισερχόμενο έγγραφο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. (ΝΕΛ Α.Ε.) με θέμα «Χορήγηση Άδειας για απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»

• Το υπ’ αρ. πρωτ. 1512/26-6-2018 έγγραφο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. προς την εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε. με θέμα «Χορήγηση Άδειας για απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»

• Το υπ’ αρ. πρωτ. Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 1679/17-7-2018 εισερχόμενο έγγραφο της ΝΕΛ Α.Ε. με την ενημέρωση περί ολοκλήρωσης εργασιών επί πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και άμεσης αναχώρησής του από τον Λιμένα Λαυρίου.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε. Α.Φ.Μ. 090173036 – Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ - ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ

• Το υπ’ αρ. πρωτ. Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 1821/31-7-2018 εισερχόμενο Σήμα Κ. Λιμεναρχείου Λαυρίου με θέμα «Απόπλους Ρ/Κ ΧΡΗΣΤΟΣ XL Ν.Π. 11723 μετά ρυμουλκούμενου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ν.Μ.36 (την 31/7/2018)»

 

ΔΣ_271.1._ΜΑΤΑΙΩΣΗ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ_._ΑΔΑ.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...