Panagia Ekatontapiliani Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 (edited) Το Juan J Sister (ΙΜΟ Νο: 9039391) είναι κατασκευασμένο το 1993 στο ναυπηγείο Kvaerner Masa στη Φιλανδία και ανήκει στην Acciona Trasmediterranea. Το πλοίο έχει μήκος 151,15 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και φοράει 4 κύριες μηχανές Wartsila 8 R32. Την Τετάρτη 24 Μαΐου κατά την έξοδο του από τη δεξαμενή στο ναυπηγείο του Γιβραλτάρ λόγω των ισχυρών ανέμων είχε επαφή με το ντοκο και υπέστη ρήγμα. Το πλοίο αναγκάστηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές και πλέον αναχώρησε για τη Βαλένθια που θα φτάσει αύριο το πρωί, έτσι ώστε να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Valencia-Ibiza, Edited May 28, 2017 by proud_ionian tag
Nick the Greek Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Αφού Παναγία μου έπιασες της Acciona το ανάγνωσμα πάμε να δούμε από πιο κοντά το Juan J. Sister (ελληνιστί Ιωάννης Ι. Αδελφή ) το οποίο και δεν έχει βγάλει ποτέ από πάνω του τα σινιάλα της εταιρείας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ποιός είναι ο ονοματοδότης του πλοίου. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο άσχημα πλοία που έχω δεί, έχω δε την αίσθηση πως τα 151 μέτρα μήκους είναι κομματάκι λίγα. Δεν το έχω ταξιδέψει ποτέ. Λίγοι οι εξωτερικοί χώροι κατά τα φαινόμενα, αλλά όπως μπορεί κανείς να δεί κι εδώ, από νταλίκες πάμε καλά και μάλλον κάπως έτσι βγάζει το βαπόρι το ψωμί του. Όπως και τα περισσότερα πλοία της Acciona έχει περάσει από πολλές γραμμές, εδώ το βλέπουμε στη Malaga το καλοκαίρι του 2014 να κάνει δρομολόγια για τη Melilla. Το καλοκαίρι του 2015 το βλέπουμε στη Βαρκελώνη να κάνει δρομολόγια για Mahon. Το πλοίο μόλις έχει βγεί από την ετήσιά του και αυτήν τη στιγμή κάνει δρομολόγια μεταξύ Valencia και Ibiza εώς ότου αντικατασταθεί από το Super-Fast Galicia/Ciudad de Ibiza. Έπειτα θα επανέλθει στη γραμμή Barcelona - Mahon όπως και πέρυσι. Γενικά πάντως φαίνεται να αγαπιέται, μια γεύση κι από το μοντελάκι που υπάρχει στο terminal της Acciona στη Βαρκελώνη.
Neptune Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 33 minutes ago, Nick the Greek said: Juan J. Sister (ελληνιστί Ιωάννης Ι. Αδελφή ) Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο (αλλωστε δεν το εχω και αναγκη, ΕΙΜΑΙ εξυπνος ) μηπως σε ελευθερη μεταφραση προκειται για την "αδερφη του Ιωαννη Ι"?
Nick the Greek Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Δεν έχω ιδέα ρε συ, πλάκα κάνω . Στα ισπανικά αδελφή = hermana οπότε δεν είναι αυτό. Μου φαίνεται περίεργο γιατί έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι για την προέλευση του ονόματος. ϊσως κάποιος άλλος με καλύτερα ισπανικά απ' τα δικά μου να μπορέσει να μας διαφωτίσει.
Neptune Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Μπορει βεβαια να ειναι και Ιωαννης Ι. Θιθτερ της γνωστης οικογενειας βεβαιως βεβαιως
Panagia Ekatontapiliani Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 Το Juan J. Sister επέστρεψε στη γραμμή Barcelona – Mahon και η εταιρεία του είχε ένα «ασμπετε» στο λιμάνι του Mahon, όπου παρουσίασε τις αλλαγές στις υπηρεσίες του πλοίου της.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 30, 2018 Author Posted September 30, 2018 Το Juan J. Sister αντικατάστησε το Volcan de Tamasite στη γραμμή Motril-Nador, έτσι ώστε το δεύτερο να κάνει την επισκευή του.
Nick the Greek Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Το πλοίο εδώ και αρκετό καιρό δραστηριοποιείται ανάμεσα στη Menorca και τη Βαρκελώνη, πλήν όμως με σβησμένα τα σινιάλα της Trasmediterranea. Κρίνοντας από αυτά που συμβαίνουν στα ομόσταυλα, θεωρώ πως θα συνδυάσει αλλαγή σινιάλων με αλλαγή ονόματος σε Ciudad de Κάτι.
Nick the Greek Posted June 17, 2019 Posted June 17, 2019 Πρός το παρόν αλλαγή ονόματος δεν έχει γίνει και το πλοίο έχει πάει στη γραμμή Almeria - Nador. Με την εισαγωγή του Villa de Terror, η ιδέα σύμφωνα με το Ferrybalear είναι ότι το καλοκαίρι θα κάνει Algeciras - Tanger Med.
Nick the Greek Posted February 8, 2020 Posted February 8, 2020 Αυτές τις ημέρες αντικαθιστά το Martin i Soler στη γραμμή της Βαρκελώνης με τη Menorca.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 18, 2020 Author Posted March 18, 2020 Το Juan J. Sister βρίσκεται για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο Gibdock στο Γιβραλτάρ από τις 11 Μαρτίου.
Nick the Greek Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Και όταν τελείωσε από εκεί μετεφέρθη στο Κάντιθ όπου και κάνει ηλιοθεραπεία αναμένοντας τη λήξη του συναγερμού του ιού.
Nick the Greek Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Το πλοίο αυτήν την εποχή κάνει δρομολόγια από την Almeria για το Nador στο Μαρόκο και εμείς για να συμπληρώσουμε τις κατά καιρούς φορεσιές του τα τελευταία χρόνια στην gallerie, προσθέτουμε μια φωτογραφία με τα σινιάλα της 100ετίας της Trasmediterranea. Είναι από άφιξη στη Βαρκελώνη τον Ιούλιο του 2017.
BS CHIOS Posted September 27, 2023 Posted September 27, 2023 Επιστροφή στη γραμμή Almeria - Nador για το Juan J Sister μετά το καλοκαιρινό του πέρασμα από Algeciras & Tanger Med.
Nick the Greek Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Οπότε εμείς πάμε λίγους μήνες πίσω, στον Ιούνιο του 2023 και στο Algeciras για να δούμε το πλοίο με τα τελευταία του σινιάλα σε είσοδό του στο λιμάνι. Και πρυμνιά άποψη έχω, λέγετε. Αρκεί μια σύντομη ματιά στην gallerie μας για να διαπιστώσει κανείς πως το πλοίο μέσα σε 8 χρόνια έχει αλλάξει σινιάλα 4 φορές. Ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.
BS CHIOS Posted November 21, 2023 Posted November 21, 2023 (edited) Κι άλλη αλλαγή γραμμής για το πλοίο, το οποίο τους τελευταίους 3 μήνες έχει δουλέψει σε 3 διαφορετικά δρομολόγια. Αύτη τη φορά Malaga - Melilla στη θέση Ciudad Autonoma Melilla. Edited November 21, 2023 by BS CHIOS
BS CHIOS Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 Μια εβδομάδα κράτησε η τράμπα, επιστροφή στη γραμμή Almeria - Nador.
Diagoras Posted February 9, 2024 Posted February 9, 2024 On 1/14/2024 at 5:38 PM, Diagoras said: Άφησε το Motril και ήρθε στην Almeria αντικαθιστώντας το Juan J. Sister στις γραμμές Almeria-Melilla και Almeria-Ghazaouet. Επιστρέφει αύριο στη δράση και συγκεκριμένα στη γραμμή Almeria-Nador.
BS CHIOS Posted April 30, 2024 Posted April 30, 2024 Ολοκλήρωσε την παρουσία του στη παραπάνω γραμμή και από σήμερα ανέλαβε τη σύνδεση της Malaga με τη Melilla. Αντικαθιστά δηλαδή το Ciudad Autonoma Melilla.
BS CHIOS Posted October 3, 2024 Posted October 3, 2024 Ώρα για ξεκούραση για το πλοίο, το οποίο εδώ και 4 μέρες πραγματοποιεί την ακινησία του στη Μάλαγα. Τη θέση του στη γραμμή της Melilla πήρε το Volcan de Timanfaya.
Diagoras Posted October 24, 2024 Posted October 24, 2024 Μετά τα Volcan de Tamadaba και Volcan de Taburiente ακόμα ένα πλοίο που δούλεψε το καλοκαίρι στη θάλασσα του Αλμποράν, το Juan J. Sister, κατηφόρισε και αυτό στο Las Palmas de Gran Canaria ωστόσο στο σύστημα δε φαίνεται περασμένο σε καμία γραμμή μέχρι νεοτέρας.
Diagoras Posted October 31, 2024 Posted October 31, 2024 Άμεση επιστροφή από τα Κανάρια και δρομολόγηση στη γραμμή Almeria - Melilla. Από 4/11 μπαίνει στη γραμμή Almeria - Nador
BS CHIOS Posted November 23, 2024 Posted November 23, 2024 Πολύ αναποφάσιστοι είναι εκεί στην Armas. Άλλο ένα πέρασμα από τα Κανάρια για το πλοίο, αυτή τη φορά όμως σε δρομολόγιο από το Cadiz. Έχει κάνει σχετική αναφορά και το Ferrybalear. Είτε μιλάμε για έκτακτο δρομολόγιο, είτε για πιο μόνιμη δρομολόγηση, το συμπέρασμα είναι ένα: υπάρχει κίνηση στη γραμμή. Και είναι τόση μάλιστα, που τα τεράστια Ciudad de Valencia, Volcan de Tinamar και Villa de Tazacorte θέλουν επιπλέον στήριξη.
BS CHIOS Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 Πολύ σύντομη η παραμονή του στα Κανάρια, το πλοίο επέστρεψε σχεδόν αμέσως στη γραμμή Almeria - Nador.
Recommended Posts