Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εντάξει, τώρα τα έχω διαβάσει όλα ... 

Από ένα πορθμείο την ημέρα, με περίπου 60 Ι.Χ., θα βουλιάξει ο τουρισμός της Λευκάδας ...

Link to comment
Share on other sites

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που ενοχλούνται γιατί είτε πλήττονται σε προσωπικό επίπεδο, είτε θεωρούν πως πλήττονται, είτε απλώς είναι αντιδραστικοί. Βλέπε π.χ. και γεννήτριες πλοίου σε Σάμη αλλά και Βαθύ παλιότερα.

Η αντιπολιτευόμενη παράταξη ΑΝΑΣΑ του πρώην Περιφερειάρχη κατέθεσε επερώτηση για το θέμα:

Quote

Φέτος και ενώ όλα έχουν εξελιχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις για την μη όχληση του οικισμού, επιχειρείται νέος κύκλος οργανωμένων αντιδράσεων που αποσκοπεί να ματαιώσει την επαναφορά της ακτοπλοϊκής γραμμής στην Βασιλική.
Επιστρατεύονται κάθε είδους επιχειρήματα παντελώς αστήρικτα και ανεδαφικά, κινητοποιούνται διάφοροι «παραγοντίσκοι» εμφανώς υποκινούμενοι από τα μεγαλοσυμφέροντα που πιστεύουν ότι είναι δίκαιο να εκμεταλλεύονται τον κόλπο της Βασιλικής αδιαφορώντας για το ευρύτερο συλλογικό συμφέρον της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων ως αναπτυξιακή και γεωγραφική οντότητα.

Και με σαφείς αναφορές στο προηγούμενο δημοσιεύμα:

Quote

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε και δημοσίευμα σε τοπικό μέσο που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι πρέπει να διακοπεί τελείως η σύνδεση Λευκάδας-Κεφαλονιάς (!), γιατί αυτό συμφέρει τους εκμεταλλευτές του κόλπου.

Και καταλήγει αποδομώντας τα σχετικά επιχειρήματα:

Quote

Δυστυχώς για αυτά τα οικονομικά συμφέροντα και τους παρατρεχάμενούς τους το συμφέρον της Βασιλικής, της Λευκάδας, είναι αποτυπωμένο στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ιονίων Νήσων, το οποίο προβλέπει και καθορίζει τον τρόπο ανάπτυξης της ΠΙΝ, για τον κατακόρυφο άξονα Βορρά-Νότου, την διασφάλιση της συνοχής της Περιφέρειας και τον ορισμό του λιμανιού της Βασιλικής ως «περιφερειακή θαλάσσια πύλη» μαζί με τα λιμάνια του Φισκάρδου, της Πεσσάδας και του Αγίου Νικολάου.

 

Link to comment
Share on other sites

Και ενώ ο @Meganisi μας ενημέρωσε για την προγραμματισμένη από αύριο μεταφορά του λιμανιού στη γραμμή Λευκάδα - Κεφαλονιά  από το Νυδρί στη Βασιλική, οι αντιδράσεις συνεχίζονται στη Βασιλική. Στο Άρωμα Λευκάδας η ανάρτηση από την οποία μεταφέρουμε δύο αποσπάσματα:

Quote

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την Τρίτη θα καταπλεύσει στην Βασιλική το πρώτο οχηματαγωγό παρουσία ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης και Εισαγγελέα! Και αναρωτιόμαστε. Ποια νομιμότητα θα έρθει να εφαρμόσει η/ο κ Εισαγγελέας?

 

Quote

Όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο σημαντικές ζημιές έχει υποστεί η νεόδμητη ράμπα. Ζημιές που προκλήθηκαν υπό απόλυτα ήρεμες καιρικές συνθήκες. Βάση ποιας μελέτης και ποιου προϋπολογισμού αποκαταστάθηκαν οι ζημιές (εντός μιας εργάσιμης ημέρας) οι οποίες εμφανίστηκαν πριν την επίσημη παραλαβή του έργου? Δεν θα όφειλαν να προβούν σε συλλογική αξιολόγηση της ποιότητας του συνόλου της κατασκευής δεδομένου και της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής?

 

To σωστό link στο πρώτο σύνδεσμο (εντός του shipfriends) είναι αυτό

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Μια ζωη γραφικοί κ επικινδυνοι.... Κ ειναι τοσο ορθια γελαδια που λεει κ ο Τακης 😁😁😁 που τα αυτοκίνητα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ όπως παλια..... δεν πειράζει ξυδακι... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λειτούργησε λοιπόν το Λιμάνι της Βασιλικής για τα Ε/Γ - Ο/Γ που συνδέουν τη Λευκάδα με την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.
Στις φωτό φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Δεξιά ήταν το παλιό σημείο πρόσδεσης.
Ο ντόκος πλέον είναι στο μέσο περίπου του λιμανιού, οπότε όπως έγραψε και ο φίλος @Meganisi τα αυτοκίνητα δεν διατρέχουν τον δρόμο με τα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής αλλά εύκολα προσεγγίζουν τον ας πούμε περιφερειακό δρόμο.
Συνεχίζονται τα εμπόδια, κυρίως από τους επιχειρούντες στον κόλπο. Ο Έπαρχος έχει κάνει ανάρτηση που μιλά για έναρξη διαδικασιών για το νέο νότιο λιμένα της Λευκάδας, ίσως για να κατευνάσει τις αντιδράσεις αυτές.
Πάντως, ό,τι και να λέμε, η Βασιλική είναι πιο κοντά σε Φισκάρδο και Φρίκες και προφανώς εξυπηρετεί για την εποχική αυτή σύνδεση καλύτερα. Επιπρόσθετα προσφέρει προφανώς επισκέπτες στα καταλύματα αλλά και στα καταστήματα εστίασης και καφέ της Βασιλικής.
 

001α.jpg

002 (2).jpg

Edited by proud_ionian
φ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...