Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Φαντάσου τι κονόμα χάνουν, αν κάνουν σαν υστερικοί για μια απλή καθημερινή στα τέλη του Σεπτέμβρη!

Είναι πάντως παράδοξο να υπάρχει σε εξέλιξη απεργία και ο άλλος να έχει ενεργά δρομολόγια στο σύστημα για έκδοση εισιτηρίων!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σε εξέλιξη η απεργία είναι από σήμερα το πρωί στις 6:00. τώρα εαν μετά τις 6 υπάρχουν ενεργά δρομολόγια σε συστημα κρατήσεων α) δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να ολοκληρώσεις κράτηση β) ίσως παραμένουν προκειμένου να μεταφερθούν οι κρατήσεις σε κάποιο επόμενο δρομολόγιο μαζικώς (;) (δεν γνωρίζω, υπόθεση κανω)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ βγήκε παράνομη αλλά όχι καραχρηστική.

Αυτό που πρέπει να δούμε ακόμα πως η ΣΕΕΝ ζήτησε ακόμα να απαγορευθεί στο μέλλον ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα, να επιβληθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και να γίνει προσωπική κράτηση τριών μηνών των μελών της σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της δικαστικής απόφαση από το διοικητικό της συμβούλιο. 

Φαίνεται μια μαχητική στάση της ΣΕΕΝ απέναντι στις απεργίες της ΠΝΟ

Link to comment
Share on other sites

Στην Ναυτεμπορική λέει για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης των σωματείων (ΠΕΜΕΝ κλπ), παρά την απόρριψη της πρότασης για συμμετοχή στην απεργία από την ΕΕ της ΠΝΟ.

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Έχει κανονιστεί συγκέντρωση στο λιμανι του Πειραιά από τις 5 το πρωί από την Πενεν οποτε δεν θα αφήσουν κανένα πλοίο να φύγει λογικά.

Βεβαια καμία εταιρεία δεν έχει βγαλει τροποποιησεις/ακυρωσεις

Link to comment
Share on other sites

Το "σκληροπυρηνικά" είναι τουλάχιστον αστείο. Ας βγουν οι σκληροι πυρήνες να αιτιολογήσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Γιατί δεν κάνουν 20 μέρες απεργία να πιέσουν πραγματικά την κατάσταση; Γιατί στις συγκεντρώσεις είναι καμια 20αρια κι ο κούκος κι όχι όλοι εκ των πληρωμάτων που απεργούν τα σωματεία τους;

Αυτό δεν λέγεται σκληροπυρηνικό σωματείο. Καρναβάλι λέγεται.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνω αλλα ποτε οι "σκληροπυρινικοι" αιτιολογουν με λογικα επιχειρηματα τις κινησεις τους;

Παντα 20 ατομα ειναι σε ολα αυτα τα σωματεια,  και προφανως δεν μιλαω μονο για τη ναυτιλια, αλλα βλεπεις οτι πρακτικα κανουν κουμαντο.

Παρανομη απεργια σημερα,και λοιπον;Κανενα βαπορι δεν εφυγε 

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία και μόνο, να πούμε ότι η απεργία δεν είναι της ΓΣΕΕ, μιας και δε μπορεί η νυν διοίκηση της να κηρύξει απεργία. Είναι των ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε αυτή, των τοπικών εργατικών κέντρων και της ΑΔΕΔΥ.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αν ήμουν ναυτικός θα με πείραζε το ότι κάνουν κάποιες κινητοποιήσεις για να πούν πως τις κάνουν. Ειδικά στην ακτοπλοία, ξέρουν και ποιές εταιρείες και ποιά πλοία παραβαίνουν τη νομοθεσία για ωράρια, ενδιαίτηση και λοιπά συναφή. Αλλά σφυρίζουν αδιάφορα, αντί να κάνουν κάποιες δράσεις που θα καλυτέρευαν στην πράξη τις συνθήκες εργασίας των μελών τους.

 

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λεει ο @Nick the Greek  ειναι η ουσια. 24ωρες απεργιες ή απεργιες μεγαλυτερης διαρκειας σε περιοδο που δεν "ποναει" τις εταιριες, ειναι μονο για να δικαιολογουν τα συνδικατα την υπαρξη τους. δεν εχουν αποτελεσμα. ισα ισα που η βεβαιη αποτυχια τους, διευκολυνει καθε φορα κυβερνωντες και εργοδοτες.

στην αττικη μπορει να μην εγιναν δρομολογια, εδω στη δυση ομως (πατρα και κυλληνη), υπηρξε ομαλοτητα ;) 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως η απεργία έγινε υπό την ομπρέλα της απεργίας από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σωστά τα λένε οι προλαλήσαντες. Οι απεργίες αυτές μάλλον προκαλούν περισσότερα προβλήματα (σε ταξιδιώτες και νησιώτες) σε σχέση με το όφελος των ναυτικών

Να θυμηθούμε και τι έγινε με την καλοκαιρινή απεργία για τις αυξήσεις στους μισθούς;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 10/22/2019 at 5:55 AM, proud_ionian said:

η ΠΕΝΕΝ κατηγορει τη Levante οτι δεν εχει εφαρμοσει τη νεα ΣΣΕ Πορθμειων(2019), ουτε δεν εχει καταβαλει αναδρομικα τις αυξησεις που προεβλεπε η ΣΣΕ Πορθμειων του 2018.

τα χωνει ευθεως και στο Λ.Σ, οτι καλυπτει την εταιρια, κανοντας ελεγχους παρωδια

Να ξεκαθαρίσω εν πρώτοις πως δεν έχω άποψη για το ποιός έχει δίκιο, δεν εξετάζω αυτό. Αλλά αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσων συζητάμε παραπάνω. Θεωρούν σαν συνδικαλιστικό όργανο(δικαίως ή αδίκως, κατ' αυτούς δικαίως) πως κάποιος όρος της περσινής ΣΣΕ δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ολόκληρη η φετεινή ΣΣΕ. Μάλιστα. Και κατηγορούν και το ΛΣ πως έχει κάνει biscotto με τη Levante. Μάλιστα. Στο μυαλό τους δηλαδή έχουν γίνει καραμπινάτες παρανομίες(αυτό μας λένε) και από την εταιρεία, και από το ΛΣ. Και έφτασαν στο τέλος Οκτώβρη του 2019 για να τα πάρουν χαμπάρι όλα αυτά? Τους προηγούμενους 10 μήνες του χρόνου σα συνδικαλιστές τι κάνανε? Κανελλώνανε το ριζόγαλο? Α ξέχασα, είχε εκλογές και έτρεχαν σαν τους Γκόρτσους.

 

Και άντε και ξυπνήσανε, έστω κι αργά. Εσένα δηλαδή σαν συνδικαλιστικό όργανο ποιά είναι η δράση σου? Το ότι έβγαλες ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο Ριζοσπάστη και στο Shipfriends:D? Seriously? Αν πιστεύεις ακράδαντα πως έχεις δίκιο κι έχεις στοιχεία, κάνε κάτι επιδραστικό, και δεν αναφέρομαι σε απεργία. Το τι ακριβώς θα το βρείς εσύ, γι αυτό είσαι συνδικαλιστικό όργανο υποτίθεται. Κανόνισε μια συνάντηση με την εταιρεία, στείλε μια αντιπροσωπεία σου θέσε τους πρό των ευθυνών τους. Κάνε διαμαρτυρία έξω από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, κάνε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος από πλευράς ΛΣ, κάνε κάτι στην τελική.

 

Βοήθεια και δράση περιμένουν από σένα τα μέλη σου, όχι να βγάζεις ανακοινώσεις όπως βγάζει ο Κούγιας για το VAR:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ηταν Παμπειραικη η απεργια αυτη τη φορα συντροφε και οχι Πανελλαδικη οσον αφορα τα πλοια.Τουτεστιν η ΠΕΝΕΝ αποφασισε να συνταχθει με το Εργατικο Κεντρο Πειραια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...