Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την πραγματοποίηση 24ώρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης 01-05-2019 και λήξη την 24:00 της ίδιας ημέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Της οποίας τα πλοία από Ηράκλειο δεν ταξιδεύουν. Μόνο αυτά από άλλα νησιά, όπως και των άλλων εταιρειών, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, κλπ.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Προφανως το ΚΡΗΤΗ ΙΙ το αφησαν να φυγει λογω της βλαβης και για να μην υπαρχει ταλαιπωρια και γκρινια απο τον κοσμο που ηταν ηδη στο πλοιο

Η ιστορια που ενω υπαρχει απεργια,τα πλοια ταξιδευουν κανονικα απο τα νησια ειναι γνωστη εδω και χρονια.Δεν μου προκαλει εντυπωση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μια μια οι εταιριες βγαζουν ανακοινωσεις οτι δεν θα γινουν δρομολογια στις 24/9

η απεργια δεν ειναι μονο της ΠΕΝΕΝ και της ΠΝΟ. εχει ευρεια συμμετοχη (ΑΔΕΔΥ, Εργατικα Κεντρα κλπ) και επισημως ειναι εναντια σε διαταξεις του Αναπτυξιακου Νομου

Link to comment
Share on other sites

Οι διατάξεις όμως ποιούς αφορούν; 

Η ΠΝΟ έβγαλε ανακοίνωση χωρίς λεπτομέρειες, απλά απεργεί.

Όσο διάβασα το σχέδιο νόμου, δεν επηρεάζει/θίγει τους ναυτεργάτες.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αφορούν όλα τα σωματεία, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. πρωτοβάθμια ως τριτοβάθμια. Το ίδιο και το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης. Τώρα, αν εξαιρείται η ΠΝΟ και τα σωματεία της, κακώς απεργεί.

 

Link to comment
Share on other sites

H διαταξη του αναπτυξιακου νομου που αγγιζει τους παντες στον ιδιωτικο τομεα, ειναι η, υπο προϋποθεσεις, δυνατοτητα εταιριων να μην ακολουθουν την κλαδικη ή τη γενικη (συλλογικη) συμβαση, αλλα την επιχειρησιακη.

Δεν εχει νοημα να μπλεξουμε με λεπτομερειες της εργατικης νομοθεσιας, αλλα η εμπειρια τα χρονια της κρισης εχει δειξει, οτι οι επιχειρησιακες, συνηθως εχουν λιγοτερο ευνοϊκους ορους για τους εργαςζομενους (ωραρια, αμοιβες, αναπαυση, δυνατοτητα λυσης της εργασιακης σχεσης κλπ)

δεν εχω δει ποια θα ειναι η τελικη διατυπωση της διαταξης, αλλα σιγουρα αγγιζει τους παντες.

στην ουσια επενερχεται διαταξη που ειχε ψηφιστει τα πρωτα μνημονιακα χρονια και καταργειται η δυνατοτητα που ειχε ο υπουργος να επεκτεινει την κλαδικη συμβαση σε ολες τις επιχειρησεις ενος κλαδου, ασχετως αν την ειχαν υπογραψει ή οχι. αυτο ισχυε προμνημονιακα και ειχε επανελθει επι ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και μία εβδομάδα έχει ανακοινωθεί η απεργία και η BSF (πρωτοφανές γεγονός για τα χρονικά και τα άμεσα αντανακλαστικά της εταιρείας) δεν έχει φτιάξει ακόμη τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για μετά την λήξη της απεργίας, αλλά έχει περασμένα ακόμη τα παλιά.

Τι νόμιζε δηλαδή ο κυρ Μιχάλης της BSF και του ΣΕΕΝ ότι θα κρινόταν η απεργία καταχρηστική και θα εκτελούνταν κανονικά τα δρομολόγια;

Γι' αυτό αργεί να φτιάξει τις τροποποιήσεις των συμερινών ανεκτέλεστων των B.S.Patmos, B.S.1 και Διαγόρας;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...