Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Μάλλον έχουν φωνάξει το Μπαμπινιώτη στο ΥΕΝ για να τους βρει συνώνυμο της ''πολιτικής επιστράτευσης'' και μέχρι αύριο μεσημέρι όλα θα έχουν λυθεί κατά το γνωστό παραδοσιακό τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

11 hours ago, Sf_X said:

Τουλάχιστον τριτοκοσμικές καταστάσεις. 

Αυτα συμβαινουν οταν τα λιμανια σε μια χωραειναι ξεφραγα αμπελια για να κανει ο καθενας ο,τι του καπνισει ;) 

Link to comment
Share on other sites

Εχουν ξεκινησει τα πλοια του Αργοσαρωνικου απο Περαια απο τις 10, ενω μολις ξεκινησαν και της Ανεκ για Κρητη . Απο Ραφηνα  το Superferry  ξεκινησε πρωτο και ακολουθει το Andros  ,απο Λαυριο  Μαρμαρι κα Αqua και αυτα προς την Κεα αυτη την ωρα. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους μετά απο αρκετό καιρό!!

Εγώ αναμένω να δώ τις ευθύνες που πρέπει να ρίξουν στο λιμεναρχείο με τα έκτροπα που είδαμε!!! Απαράδεκτη εικόνα για ένα λιμάνι που υποτίθεται ακολουθεί τον ISPS. Όσο για την λήξη της απεργίας και το τί έχει ειπωθεί απο το υπουργείο στα σωματεία, το αφήνω ασχολίαστο.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απ' ότι φαίνεται την ερχόμενη Δευτέρα 1/5 τα πλοία δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια για τη συμμετοχή των πληρωμάτων στην εργατική Πρωτομαγιά.

Βέβαια όπως σε όλες τις απεργίες, έτσι και τώρα, τα πλοία θα διανυκτερεύσουν στα νησιά για να εκτελέσουν τα δρομολόγια επιστροφής των εκδρομέων (η ΚΠΣ ήδη τα έχει τροποποιήσει στον Σαρωνικό).

Link to comment
Share on other sites

Τη συμμετοχή της στην Εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη Δευτέρα 1η Μαΐου, από ώρα 00.01 έως 24.00, αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Link to comment
Share on other sites

Το Σάμος πχ. θα είναι ήδη Σαντορίνη όλο το ΣΚ για να αναχωρήσει μεσημέρι Πρωτομαγιάς. Με τα Superjet και Seajet που υποτίθεται θα έχουν φτάσουν από Πειραιά για να κάνουν τον γυρισμό, τι ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μόνο το Σάμος ισχύει που θα είναι κάτω , ενώ τα άλλα δύο έχουν αναχώρηση απο Πειραιά την δευτέρα το πρωί .Τώρα δεν ξέρω αν παίξει καμία τροποποίηση για τα jetακια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ταξιδευουν γιατι κανενα από αυτά δεν ανεβαινει Πειραια

Και μια που το ανεφερες να πουμε ότι ταξιδευουν ακομα τα ΑΙΟΛΙΣ,ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ,ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ,ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ,ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ, καθως και τα πλοια στα Δωδεκάνησα .Επιπλέον κανονικα γινονται τα δρομολογια και σε αρκετες πορθμειακες γραμμες,οπως κανονικα ταξιδευουν και τα μικρα τουριστικα.

Με λιγα λογια αν εξαιρεσει καποιος τα δρομολογια από τα μεγαλα λιμανια της χωρας και από τον Αγιο Κωνσταντινο και το Βολο, τα υπολοιπα δρομολογια γινοντα κανονικα

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, σε κάθε απεργία της ΠΝΟ το ίδιο δε γίνεται χρόνια τώρα, γιατί παραξενεύεστε?? Η απεργία ισχύει (επειδή μπορεί να περιφρουρηθεί φυσικά) στις αναχωρήσεις από τα ηπειρωτικά λιμάνια και μόνο. Τα ενδονησιακά δρομολόγια ποτέ δεν επηρεάζονται, ούτε επίσης και οι αφίξεις στα ηπειρωτικά λιμάνια. Πχ την Πρωτομαγιά δε διανυκτέρευσαν όλα τα πλοία στα νησιά ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις επιστροφές?? Απλά με το που φτάνει το κάθε πλοίο σε ηπειρωτικό λιμάνι μετά δε μπορεί να αποπλεύσει και παγιδεύεται εκεί. Χρόνια τώρα μ'αυτό το σύστημα λειτουργεί κάθε απεργία... Το HIGHSPEED 7 δεν πιάνει ηπειρωτικό λιμάνι γι'αυτό μπορεί και κινείται. Επίσης ο Ηλιόπουλος έβαλε τα JETάκια να κάνουν ενδοκυκλαδικά ώστε να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που κάνουν island hoping. Κι επίσης γι'αυτό λειτουργούν κανονικά τα τοπικά πλοία των νησιών μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εκπλήσσομαι r-l, απλά σημειώνω το γελοίον -εώς υπερβολικά γελοίον- του πράγματος. Και το πόσο έχει πια ξεπεραστεί και αποδομηθεί από τους ίδιους τους ναυτικούς και τα συνδικάτα τους αυτός ο τρόπος αντίδρασης. Έχει καταλήξει τόσο σημαντικό και έχει λύσει τόσα προβλήματα του κλάδου, όσα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο το ΠΑΜΕ είδα σημερα (προφανως μεσα ηταν και τα σωματεία) νακανει πορεια στην Μιαουλη.Κανενα αλλο διακριτικο. Μονο ηχορυπανση...

Συμπαθάτε με αν με διαβαζει κανενας σοβαρος συνδικαλιστης :D

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, margaritis24 said:

Παντως τα seajetakia το highspeed7  ταξιδευουν κανονικα κ τις 2 μερες!

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, την Τρίτη δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια και το ίδιο έγινε και σήμερα, αφού ομάδες συνδικαλιστών (???) παρεμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων.

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...