Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ξεκινησαν τα ναυπηγεια την πρωτη μετασκευη για αυξηση της χωρητικοτητας των γνωστων αδελφων.Το TENACIA λοιπον,με το καινουργιο κομματι να εχει μπει προσφατα.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 years later...

Το πλοίο το έχουμε αφήσει πολλά χρόνια πίσω, παραδόξως δεν έχουν αλλάξει και πολλά σε σχέση με το status του. Από το τέλος του 2011 είναι σε μακροχρόνια ναύλωση στην Acciona με τα σινιάλα της οποίας το βλέπουμε να εισέρχεται στη Βαρκελώνη και απασχολείται στις διάφορές της γραμμές, πρωτίστως από τη Βαρκελώνη για Palma. Όπως βλέπετε κι εδώ, από κίνηση πάμε καλά. Για ένα καλοκαίρι, αυτό του 2014, το πλοίο φόρεσε μια διαφήμιση της Estrella Damn, μιας ισπανικής μάρκας μπύρας και απέκτησε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό χρωματισμό τον οποίο και μπορούμε να δούμε εδώ και σε πιο φωτεινή έκδοση. Bonus coverage, μια νυχτερινή φωτογραφία.

 

Φέτος δραστηριοποιείται από Barcelona για Palma με αναχωρήσεις στις 2300 από Βαρκελώνη και άφιξη 0615 στην Palma. Η αντίστροφη διαδρομή εκτελείται με αναχώρηση στις 1200 από την Palma και άφιξη 1900 στη Βαρκελώνη. Αξιοσημείωτο πως σαν πλοιοκτήτης του φαίνεται η SNAV με το management να είναι στα χέρια της GNV.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 11 months later...

Μαζί με το αδελφό του, Forza, το Tenacia και αυτό από της 15 Οκτωβρίου περνά στα χέρια της GNV για ένα χρόνο, χρόνο στον οποίο θα συνδέσει τη Γένοβα με το Παλέρμο. Νομίζω πως η πτώση της κίνησης λόγω των επιπτώσεων του ιού, μάλλον οδήγησε τη GNV σε μια πιο φτηνή λύση από τα πολυδάπανα cruise ferries που συνήθως χρησιμοποιεί εκεί. Το καλοκαίρι πιθανώς να τα δούμε και στην γραμμή της Civitavecchia ή της Napoli αλλά αυτά εν καιρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι ο μοναδικός λόγος είναι ότι είναι οικονομικότερα από αλλά πλοία της GNV. Σίγουρα θα παίζει ρόλο η απουσία 5 πλοίων της GNV, λόγω της ναύλωσης του στο Ιταλικό κράτος για τη φιλοξενία προσφύγων με COVID 19

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όπως και το αδελφό του, Forza, ξεκίνησε και αυτό δρομολόγια ανάμεσα στη Γένοβα και το Παλέρμο. Έχει ανοίξει και δρόμο σε σύγκριση με τις ταχύτητες με τις οποίες το βλέπαμε στην Ισπανία, πάει με 23.5 μίλια υπηρεσιακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Tenacia συνεχίζει δρομολόγια στο Genova - Palermo, πλήν όμως το καλοκαίρι δεν θα το βρεί εκεί αλλά σε 3 άλλες γραμμές.

Τρίτη 1545 από Civitavecchia για Olbia

Τετάρτη 0900 από Civitavecchia για Termini Imerese(Σικελία)

Πέμπτη 1545 από Civitavecchia για Olbia

Παρασκευή 0900 από Civitavecchia για Termini Imerese

Σάββατο 0030 από Termini Imerese για Napoli και 1400 επιστροφή από τη Napoli

Κυριακή 2100 από Civitavecchia για Termini

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
Just now, Nick the Greek said:

Σύμφωνα με τους Ιταλοί, η αρχική χρονοναύλωση του ενός έτους μετατρέπεται σε bareboat 5ετούς διάρκειας. Με άλλα λόγια η GNV αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του πλοίου με τίμημα EUR 14,500 την ημέρα για την πρώτη τριετία, EUR 14,750 για τον τέταρτο χρόνο και EUR 15,000 για τον πέμπτο χρόνο της ναύλωσης.

 

Ακριβώς το ίδιο και για το Tenacia.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Στη Γένοβα για δεξαμενισμό το Tenacia από το περασμένο Σάββατο και για να φορέσει την πλήρη φορεσιά της GNV. Είναι από τα πλοία που έχω φωτογραφίσει δεκάδες φορές οπότε ας προσθέσω δύο ακόμη φωτογραφίες με την προτελευταία του φορεσιά της Trasmediterranea. Στην πρώτη το πλοίο είναι δεμένο στην Palma de Mallorca προερχόμενο από το πρωινό του δρομολόγιο από τη Βαρκελώνη, στο ντόκο δίπλα στην πρύμη μπορεί να δεί κανείς τη φόρτωση που είναι έτοιμη ν' αρχίσει. Είναι 0900 το πρωί και το πλοίο έχει αναχώρηση στις 1100. Στη δεύτερη φωτογραφία το πετυχαίνουμε την επόμενη ημέρα στη Βαρκελώνη, δεμένο από τη διανυκτέρευση του Σαββάτου. Χαλάλι η αναμονή για να το απαθανατίσουμε από το drone των φτωχών:D, το τελεφερίκ. 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τέλος η συντήρηση κι ο δεξαμενισμός για το Tenacia, την Τετάρτη που μας πέρασε πήρε τ' άρματα και μπήκε εμπρός στον αγώνα. Έπλευσε στη Βαρκελώνη όπου και ξεκίνησε δρομολόγια στις Βαλεαρίδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...

Η ακινησία του ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών και το πλοίο πρίν επιστρέψει στις αγκάλες της GNV για κάποιο χρονικό διάστημα ναυλώθηκε από την Caronte για τη γραμμή Salerno - Messina, σε προσωρινή αντικατάσταση του Cartour Delta.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...