Jump to content
Shipfriends

Super Shuttle Roro 12 (IMO 8222733)


Recommended Posts

Πάμε να γνωρίσουμε ένα 33-χρονο roro χτισμένο στο Fredrikshavn της Δανίας. Νομίζω πως έχει γυρίσει όποια θάλασσα έχει ο πλανήτης, και μόνο μια ματιά στα ονόματά του κατά καιρούς, θα σας πείσει. Είναι μια πορτάδα που δεν έχει περάσει σχεδόν καθόλου από την Ελλάδα εξ' όσων θυμάμαι, αδέλφια του Maestro Sun το οποίο έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Λαύριο και τη Λεμεσσό.

 

Όπως μας πληροφορεί το Medi Telegraph, η τελευταία του περιπέτεια με το σέξυ:P όνομα Super Shuttle Roro 12 το φέρνει στο Davao των Φιλιππίνων όπου και στις 30 Απριλίου ξεκίνησε μια σύνδεση του Davao με το λιμάνι Bitung της Ινδονησίας(στο δημοσίευμα αναφέρει πως το λιμάνι είναι στη Μαλαισία, αλλά αυτό είναι λάθος). Είναι μια σύνδεση βορρά-νότου με απόσταση 327 ναυτικά μίλια και το βαπόρι είναι ήδη στη ράδα του Bitung. Βέβαια τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, από μια χωρητικότητα 200 TEU, το πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι μεταφέρει μόνο 5 σύν 50 άδειους τράκτορες σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian featured and unfeatured this topic
  • 2 years later...

Αντίο ζωή, με Μάρθα Βούρτση κι Άντζελα Ζήλεια για το πλοίο:

 

Quote

STRANDED ON THE BEACH ON CULEBRA ISLAND, TINGLOY, PHILIPPINES IN LAT. 13 37' 54"N, LONG. 120 56' 55"E AT 0800 HOURS LT (UTC+8) ON 26/10/20 IN TYPHOON 'QUINTA'. ALL 5 CREW EVACUATED ASHORE TO BONITO ISLAND WITH ASSISTANCE FROM THE PHILIPPINE COAST GUARD. NO INJURIES OR POLLUTION REPORTED.

 

Κηρύχθηκε total loss και πρέπει να έμεινε στον τόπο. Το ότι επάνω του υπήρχαν 5 άτομα μόνο σαν πλήρωμα, καταδεικνύει πως μάλλον ήταν ήδη παροπλισμένο. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...