Jump to content
Shipfriends

Morocco Sun (IMO 7719430)


Recommended Posts

On 4/12/2010 at 2:11 AM, proud_ionian said:

γ) Galloway Princess (η πριγκηπισσα δεν ηταν αγια:D) που ειναι και αυτο στο μαροκο, ως Le Rif

Δεξαμενιζεται στη Napoli, ακομη ως Le Rif.

Oι φραγκολεβαντινοι του γκρουπ, ferries, passenger vessels and more, το στελνουν στην AML.

_________________________________________________________

(1980, ex-Galloway Princess, Stena Galloway, Le Rif)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πολύ περίεργη ιστορία αυτό το πλοίο από τη στιγμή που παροπλίστηκε. Πρίν απ' όλα να το δούμε σαν Galloway Princess με τα οριτζινάλε σινιάλα της Sealink, κι εδώ με το ίδιο όνομα με τα σινιάλα Sealink British Ferries, και οι δύο από cartes postales εποχής. Χτισμένο το 1980 στο Harland & Wolff του Belfast, κράτησε αυτό το όνομα μέχρι το 1991 οπότε και μετονομάστηκε σε Stena Galloway. To 2001 πουλιέται στην IMTC για τη γραμμή Μαρόκο - Ισπανία και παίρνει το όνομα Le Rif, ενώ από το 2008 αρντάν λόγω κατάσχεσης. Το 2016 μεταφέρθηκε από το Μαρόκο(όπου υποπτεύομαι πως βρισκόταν) στη Malaga της Ισπανίας και παρέμεινε για όλο το καλοκαίρι νομίζω. Δεν ξέρω για ποιόν λόγο έγινε αυτό, πάντως όντως το τελικά μετεφέρθη στη Napoli όπου και το βλέπουμε εδώ στο φακό του υπογράφοντος. Όπως φαίνεται έχει γίνει πολλή λαμαρινοδουλειά, φαντάζομαι και στα βρεχάμενα. 

 

Το επιπλέον στοιχείο για το μέλλον του, είναι το χρώμα της τσιμινιέρας που βλέπουμε να βάφεται στην αριστερή πλευρά του πλοίου. Δε μοιάζει για AML, κανείς μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση?

Link to comment
Share on other sites

Όντως, το link της πληροφορίας είναι αυτό εδώ, για τους γαλλομαθείς. Η εταιρεία λέγεται Detroit World Logistics(DWL) με έδρα το Μαρόκο και αγόρασε το πλοίο για 9 εκατομμύρια Μαροκινού νομίσματος, περίπου δηλαδή EUR 811,000, ποσό που μάλλον είναι η scrap αξία του συν κάτι παραπάνω. Μαθαίνουμε επίσης πως η παραμονή του στη Malaga αναλώθηκε στην επισκευή του μηχανικού κομματιού του πλοίου. Άλλος για το Algeciras!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο κ. Hakim Rahmouni της Detroit World Logistic Maritime (DWLM) δήλωσε ότι το Le Rif αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Algeciras Tanger Med από το Σεπτέμβριο. Ενώ στόχος της εταιρείας είναι να βρεθεί ένα πλοίο για τη γραμμή Nador Almeria. Ενώ πλέον το Le Rif έχει βαφτεί σε blue black χρώμα εξωτερικά. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της εταιρείας του στο facebook.

Le Rif (2).jpg

Le Rif.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 8/2/2017 at 1:32 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Tο Le Rif αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Algeciras Tanger Med από το Σεπτέμβριο

Nα το δούμε από λίγο μακριά, σχεδόν έτοιμο στη Νάπολη, πριν το δούμε στο Algeciras-Tanger Med.

 

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Πέρασαν 3 μήνες από το μήνα που είχαν ανακοινώσει ότι το πλοίο θα ξεκινούσε δρομολόγια στη γραμμή Algeciras Tanger Med και το Le Rif παραμένει ακόμα δεμένο στη Νάπολη. Μια φωτογραφία με το Le RiF πάνω στη δεξαμενή της Νάπολης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Detroit World Logistic Maritime στο Facebook, διαψεύδει τις φήμες ότι το πλοίο έχει εγκαταλείφθει. Όπως αναφέρει έχει μείνει ένα 15% για να ολοκληρωθούν οι εργασίες του και αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια τον Απρίλιο στη γραμμή Tanger Med-Algeciras. Ενώ έχει ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες πως θα μοιάζει το εσωτερικό του. 

FB_IMG_1517036973780.jpg

FB_IMG_1517036983790.jpg

FB_IMG_1517036986972.jpg

FB_IMG_1517036990110.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε, γιατί οι παραπάνω εικόνες δεν είναι φυσικά φωτογραφίες αλλά αυτό που λέμε στην Κάτω Μαού Μυκόνου, artist's impressions. Μακέτο, που έλεγε κι ο Σημίτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Ότι προχωράνε οι εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του πλοίου και στα μέσα Απριλίου θα πρέπει να αναμένουμε να κάνει sea trials!!! Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της εταιρείας του στο Facebook.

Le Rif.jpgLe Rif (2).jpgLe Rif (3).jpgLe Rif.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Στις 2/8 άφησε την συννεφιασμένη Νάπολη ρυμουλκούμενο απο το Gianemilio C με προορισμό την La Spezia μπροστά στα μάτια ενός ανέμελου shipfriend τουρίστα που επισκεπτόταν ένα μουσείο στο Portici και είχε σκεφτεί μερικές ώρες πριν "πως θα το βγάλω αυτο το μπ....λο" :P 

Link to comment
Share on other sites

On 8/13/2018 at 8:35 PM, Sf_X said:

Και η φωτογραφική καταγραφή μέχρι να το πετύχει ο ταξιδευτής @Nick the Greek σε υπηρεσία.

 

Αυτό που έγραψες, στη γλώσσα του Νίκου Κοεμτζή λέγεται παραγγελιάαααα :D. Μέχρι να μας αξιώσει όμως ο μεγάλος κρουπιέρης να το δούμε σε ενεργό υπηρεσία, ελπίζω να σε φτιάξω μερικώς βλέποντάς το κατά την επισκευή του όπως το είδες κι εσύ, πλήν όμως από πολύ πιο κοντά και με σωστό ήλιο. Είναι αξιοπερίεργο πως δύο Άγιοι επισκευάζονται την ίδια στιγμή, ελπίζω να τους ξαναδούμε σε δράση σύντομα, αυτός εδώ όμως φαίνεται πιο κοντά στην ολική επαναφορά. Πραγματικά έχει πέσει πολλή δουλειά σε αυτό το πλοίο, με την καλοκαιρινή σεζόν όμως χαμένη, αναρωτιέμαι τι μέλλει γεννέσθαι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...