Jump to content
Shipfriends

Acciarello (IMO 9144691)


Nick the Greek

Recommended Posts

Αμφίπλωρο 20ετίας, χτισμένο το 1997 στο Βασιλικό Ναυπηγείο του ποταμού Schelde, στο Vlissingen της χώρας με τις μικρές -και ωραίες-  Ολλανδέζες.Από το 2004 ήδη στην Σικελία όπου και για αρκετά χρόνια συνέδεε την Messina με την ηπειρωτική Ιταλία. Όλα αυτά εώς το 2012 οπότε και ναυλώθηκε από την BluNavy για ταξίδια ανάμεσα στο Piombino και το Portoferraio της νήσου Elba.

 

Πρώτη συνάντησή μου μαζί του το καλοκαίρι του 2013 εν πλώ πρός το Portoferraio με μινιμαλιστικά σινιάλα και με το μήνυμα "η Elba ταξιδεύει μαζί σου", ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Εμένα προσωπικά μου φέρνει στο νου το "Η Παναγιά μαζί σου" που βάζανε αυτοκόλλητο στα φορτηγά τα 80s:P. Ξαναβλεπόμαστε το 2014 με ακόμα πιο σπαρτιάτικα σινιάλα και highlight κάτι αλογόμυγες:P σε κόκκινο φόντο. Η πιο πρόσφατη συνάντηση το περασμένο Σάββατο με γεύση από τα ακόμα πιο καινούρια σινιάλα, που καλύπτουν πολλή περισσότερη επιφάνεια και έχουν πιο έντονα χρώματα.

 

Είναι το μοναδικό πραγματικό αμφίδρομο της γραμμή, ασχέτως αν όλα τα άλλα χρησιμοποιούν την πλώρη τους κι αυτά. Έχοντας παρακολουθήσει φόρτωση, είναι σίγουρα η πιο εύκολη και γρήγορη της γραμμής, το πλοίο είναι επί της ουσίας τετράγωνο και με ένα και μοναδικό μπουλμέ στη μέση του γκαράζ, εαν ενθυμούμαι καλώς. Μονοβάπορο απέναντι στη Moby/Tirrenia και το καλοκαιρινό ταχύπλοο της Corsica, δείχνει όμως να έχει πετύχει και να έχει εδραιωθεί εδώ και 5 χρόνια στη γραμμή. Παρ' όλ' αυτά νομίζω όμως πως παραμένει απλά ναυλωμένο από την Caronte & Tourist, δεν πρέπει να έχει αγοραστεί από την Blunavy. Δέστε και πλωράκλα ατελείωτη, εννοείται όμως το πιο μανιτζέβελο της γραμμής.

 

Για το 2017, προσφέρει 6 καθημερινές αναχωρήσεις σε κάθε κατεύθυνση. Διανυκτερεύει στο Portoferraio με πρώτη αναχώρηση για Piombino στις 0605 το πρωί και τελευταία στις 1830 ή 1845, ανάλογα τη μέρα. Από το Piombino η πρώτη αναχώρηση είναι στις 0745, ενώ η τελευταία στις 2000 ή 2015, ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.

 

_______________________________

(1997, ex-Prins Johan Friso)

Edited by Nick the Greek
previous names
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μας διαφώτισες -και ευχαριστούμε- σχετικά με την "Τρινάκρια" (ή Αθηνά-Τρινάκρια όπως ισχυρίζονται κάποιοι, οι οποίοι "βλέπουν" την προστάτιδα του νησιού και όχι την Μέδουσα) έψαξα και εγώ τις "αλογόμυγες". Απ΄ότι βρήκα δεν πρόκειται για αλογόμυγες αλλά για χρυσές μέλισσες οι οποίες στολίζουν την σημαία της Έλβα την οποία φέρεται να εμπνεύστηκε ο Ναπολέων όταν έφθασε εξόριστος στο νησί

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Acciarello ουσιαστικά αντικατέστησε τον Αχαιό το 2012. Το πλοίο έχει μήκος 113 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα, έχει χωρητικότητα 800 άτομα και γκαράζ για 220 ΙΧ. Το πλοίο ήταν αρχικά ναυλωμένο και το 2015 αγοράστηκε από τη Blue Navy, όπου υπέστη ανακαίνιση.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...