Jump to content
Shipfriends

Αχιλλέας (ΙΜΟ 5406479)


Recommended Posts

'proud_ionian said:

το ρυμουλκο που ηταν πολυ καιρο παροπλισμενο στον κυματοθραυστη του Νοτιου Λιμανιου. χτες εθεαθη στην Αγιου Νικολαου (στο5)

και το ονομα αυτου αχιλλευς. γνωριζει κανεις κατι για τον βιο του;

gallery_1817_4_722418.jpg

Edited by Nick the Greek
photo dir link
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μιας και δεν μπορούμε να είμεθα απολύτως βέβαιοι, πάμε με την ....αντίστροφη μέθοδο. Στις βάσεις δεδομένων, με το όνομα ΑΧΙΛΛΕΑΣ (έτσι αναγράφεται στην πλώρη και όχι ΑΧΙΛΛΕΥΣ) βρίσκουμε τρία ρυμουλκά.

Το πρώτο ΑΧΙΛΛΕΑΣ (ΙΜΟ 7210733) είναι αρκετά γνωστό μας, έχουμε αναφερθεί εδώ, έχουμε και φωτό του στη gallery, 1, 2.

To δεύτερο ΑΧΙΛΛΕΑΣ φέρει ΙΜΟ 5351222, έχει κατασκευαστεί το 1961 στην Αγγλία (Yarwood & Sons, Northwich) ως TALBOT, φέρει το σημερινό του όνομα και Ελληνική σημαία από τον Αύγουστο του 1984, και ανήκει σε εταιρεία του Βόλου, στο λιμάνι του οποίου απασχολείται μέχρι και σήμερα. Διαθέτουμε επίσης φωτό του στη gallery (αυτό δα μας έλειπε).

Το τρίτο -και τυχερό- ΑΧΙΛΛΕΑΣ φέρει ΙΜΟ 5406479, έχει κατασκευαστεί το 1963 επίσης στην Αγγλία (Beverley Shipbuilding & Engineering, Beverley) ως TALMONT (μετέπειτα LADY ELSIE), φέρει το σημερινό του όνομα από τον Φεβρουάριο του 1984 και Ελληνική σημαία από το 2004, και φέρεται να ανήκει στην εταιρεία "AIGAIOPELAGITIKI NE" η οποία έχει έδρα την Χίο. Προσθέτουμε ότι στο ΑΧΙΛΛΕΑΣ που εμφανίζεται στη φωτό του proud, στην πρύμη του αλλά και στα πλαινά της υπερκατασκευής αναγράφεται αριθμός νηολογίου που αρχίζει από Ν.Χ...... και έχουμε την λύση (και αυτής) της αναζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το Αχιλλέας (IMO No: 5406479) είχε κατασκευαστεί με το όνομα Lady Elsie (μέχρι το 1969) και μετά πήρε το όνομα Talmont (μέχρι το 1984). Το Αχιλλέας εδώ και δυο χρόνια είναι τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο του Ψαρού με τρεξίματα και σκουριές εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...