Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του Φ/Γ Bellatrix στη Λέσβο την 16-02-2017


Recommended Posts

Προσάραξη του M/V “BELLATRIX” στην Λέσβο τη Πέμπτη 16/02/17.

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του M/V “BELLATRIX” σημαίας Τόγκο σε ύφαλο με ονομασία “ΛΑΜΝΑΣ” βορειοανατολικά ν. Λέσβου. Το εν λόγω πλοίο, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς πλήρωμα καλά στην υγεία τους, εκτελούσε δρομολόγιο από Ουκρανία για Τουρκία, έμφορτο με σιτηρά.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Θ. 246. Μετά από επιθεώρηση των υφάλων που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα από πιστοποιημένο δύτη, διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου υφίσταται ρήγμα στα ύφαλα καθώς και μικρή κλίση, ενώ δεν έχει επηρεαστεί το πηδάλιο, το αξονικό σύστημα και ο έλικας. 

  Επιπρόσθετα το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' έχει ποντίσει πλωτό φράγμα για τυχόν θαλάσσια ρύπανση μήκους διακοσίων πενήντα μέτρων περιμετρικά του “BELLATRIX”, ενώ παράλληλα παραμένει περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ Bellatric στη Λέσβο την 16-02-2017

Quote

Πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε μεταφόρτωση του φορτίου (σιτηρά) του Φ/Γ πλοίου ''BELLATRIX'' σημαίας Τόγκο, το οποίο είχε προσαράξει στον ύφαλο ''ΛΑΜΝΑΣ'' ν.Λέσβου την 16-02-2017. Η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε από το Φ/Γ ''ΡΑΦΑΗΛ'' Ν.Μυτιλήνης 40 και αφού το πλοίο επανέπλευσε, ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ'' Ν.Π. 12369 στο αγκυροβόλιο ΄΄ΠΕΤΡΑΣ'' ν.Λέσβου.

 

Link to comment
Share on other sites

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός νεαρού μετανάστη, ο οποίος προσπαθώντας να αποδράσει από τη Λέσβο, προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο «Αριάδνη» που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σκαρφαλώνοντας από τον κάβο του πλοίου. Για περίπου μία ώρα ο νεαρός μετανάστης, αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 20 μέτρα, με κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του, ή να εξαντληθούν οι δυνάμεις του και να βρεθεί στο κενό. Τελικά κι ενώ είχαν φτάσει στο λιμάνι άνδρες με αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το πλήρωμα του πλοίου με συντονισμένες προσπάθειες, του έριξαν ανεμόσκαλα και τον τράβηξαν εντός του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • proud_ionian changed the title to Προσάραξη του Φ/Γ Bellatrix στη Λέσβο την 16-02-2017

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...