Jump to content
Shipfriends

Jigawa (IMO 7208106)


Recommended Posts

Quote

Τα τελευταία 2 χρόνια(μέχρι το περασμένο φθινόπωρο) να υπάρχει ακτοπλοική σύνδεση μεταξύ της Genova και της Misrata, στη δυτική άκρη του Κόλπου της Σύρτης. Η σύνδεση αυτή ήταν εβδομαδιαία και την εκτελούσε το με σημαία Μολδαβίας, Jigawa που εδώ το βλέπουμε δεμένο στη Ζένοβα. Προσέξτε πως το φορτίο είναι γενικό, εμπορευματοκιβώτια, ΙΧ, φορτηγά, κι ένας Ολυμπιακός ξέρει τι άλλο. Φαίνεται όμως πως λόγω χρηματοοικονομικών προβλημάτων, η κεντρική τράπεζα της Λιβύης σταμάτησε την παροχή πιστώσεων και LOCs για τους Λίβυους εισαγωγείς και η σύνδεση διεκόπη(με τους κυβερνώντες δεν υπάροχυν τέτοιο περιορισμοί, ας μην ανησυχούν στον Ορνό), με το Jigawa να βρίσκει καινούριο σπίτι στη γραμμή Οδησσός - Zonguldak(Turkiye) όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

 

Τελικά ίσως να βρήκαμε κι άλλον ένα λόγο που σταμάτησε η σύνδεση, το Jigawa πήρε πόδι από τις χώρες του Paris MOU. Και παρεπιπτόντως, το AIS του πλοίου έχει κλείσει στην Οδησσό από τις αρχές Φεβρουαρίου. 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...

Jigawa ζείς, εσύ μας οδηγείς. Μετά από πολύμηνη σιωπή, το πλοίο εκπέμπει και πάλι και φαίνεται να κάνει δρομολόγια ανάμεσα σε Τουρκία(Zonguldak) και Ουκρανία(Odessa).

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 6 months later...
  • 7 months later...
  • 5 months later...

Τελευταίο δρομολόγιο του Jigawa από το Zonguldak στην Οδησσό, στις 17 του περασμένου Φεβρουαρίου, εδώ και 3.5 μήνες λοιπόν το πλοίο φαίνεται να έχει παροπλιστεί στην Οδησσό. Και κρύος ιδρώτας λούζει εμάς τους οπαδούς του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κι όμως κινήθηκε και πήγε μέχρι το Chornomorsk της Ουκραννννίας όπου και βρίσκεται από τις 30 Ιουνίου. Από τότε έχει να εκπέμψει και το AIS του, ελπίζω να μην έχουμε τίποτα ντράβαλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Α ρε έρμο Jigawa, σε φάγανε οι Αλιαγάδες. Μόλις 49 ετών ήταν το εργαλείο και το βλέπω σήμερα να φτάνει στον Αλίαγα για να πέσουν οι τίτλοι του τέλους. Με το παρόν του όνομα και σημαία Μολδαβίας κατά τα φαινόμενα. Το γνωρίσαμε το 2016 στη Γένοβα όταν έκανε δρομολόγια για τη Λιβύη:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε κάποιο βιντεάκι από το Zonguldak, το πήρε το μάτι μου το πλοίο σε διαδικασία φόρτωσης. Η φάση ήταν πως οι νταλίκες έφταναν έξω από τον καταπέλτη και άνοιγαν τα παραπέτα τους, μέσα έβλεπες παλέτες με φρούτα, κυρίως πορτοκάλια και μανταρίνια. Στη συνέχεια ανελάμβαναν δράση τα περονοφόρα που φόρτωναν τις παλέτες στο γκαράζ του Jigawa. Οπότε κάπως έτσι έβγαζε το ψωμί του το πλοίο. Τώρα γιατί συμφέρει να γίνει αυτό από το να βάλεις τη νταλίκα στο γκαράζ, είναι ένα ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...