Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ως γνωστον στη ζωη τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

Απο τις ιδρυσεως της εταιρειας στους διαφημιστικους φακελους που συνοδευουν τα εισητηρια απεικονιζονταν μια ατυχης στιγμη της ιαπωνικης ναυπηγικης βιομηχανιας.

στη νεα παρτιδα φακελων που εκτυπωθηκε φετος φιγουραρει πλεον το Kefalonia.

ειπαν οι ανθρωποι καλλιτερα να βαλουμε ενα βαπορι για να καταλαβαινει ο κοσμος οτι ειμαστε ακτοπλοικη εταιρεια

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

επανηλθε η φημολογια περι πιθανης αγορας νεου πλοιου απο την strintzis ferries, προς αντικατασταση του κεφαλονια. το γνωστο πλοιο που ψαχνουν ολοι στο ιονιο με 400ιχ γκαραζ και 22 υπηρεσιακη.

η τωρινη εκδοχη ειναι οτι θα ακολουθησει πωληση του κεφαλονια ενω το καλοκαιρι το σεναριο ηθελε μεταθεση του κεφαλονια στην κυλληνη για να ενισχυσει την παρουσια της εταιρειας εκει.

3 πλοια ειναι πολλα κατ'εμε και μαλλον αν τελικα η εταιρεια προβει σε αγορα νεου πλοιου για πατρα-σαμη-ιθακη τοτε θα πουλησει το κεφαλονια.

για να δουμε, θα το δουμε στη c-link κοκκινο ως παναγια marpolιανη ή στη ΣΑΟΣ ως νονα τζενη (χειλουδακη). στη σαος θα μεινει μπλε με σβησμενα απλα τα τωρινα σινιαλα και σε 2 χρονια θα πηγαινει με 12 μιλια και θα το περνα το χοζοβιωτισσα

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά η εταιρεία το Πάσχα ήθελε να φέρει στην Πάτρα το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ για να ενισχύσει την γραμμή αυτή αλλά είδε από το παράδειγμα του ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ και του ΡΟΜΙΛΝΤΑ και ευτυχώς... δεν έκανε την μοιραία κίνηση.

Μακάρι να έρθει το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ από Αιγαίο μεριά. Να το δω να κάνει άγονη Σποράδες-Θεσσαλονίκη να ευχαριστηθώ ταξίδι γιατί αυτό το καλοκαίρι με το ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι και το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ είδα τον εαυτό μου πως είναι με γενιάδα, καθώς έκανα κανά δωδεκάωρο μέχρι να φτάσω και η καθυστέρηση εξτρα άλλες 3-4 ώρες.Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα καλύτερα πλοία που υπάρχουν σήμερα.

Κάτι έχω ακούσει κι εγώ περί αγοράς νέου πλοίου και η πληροφορία προέρχεται εκ της ωραιότάτης νήσου Κεφαλληνίας. Όταν θα έχω νεότερα θα ενημερώσω αν και θα με προλάβει ο proud!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ακουγεται το εξης, το οποιο ειναι μαλλον εγκυρο( μεχρι νεοτερας τουλαχιστο):

η εταιρεια αποφασισε το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ να επιστρεψει στην πρωτευουσα της Κεφ/νιας τον Μαρτη. Η συμπρωτευουσα του νησιου θα ξαναδει το καραβι μονο τις μερες του Πασχα και 3 μηνες το καλοκαιρι.

το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μετα την επισκευη του θα επιστρεψει κανονικα στη βαση του, μεσα Φεβρουαριου.

Επισης, ακουγεται η strintzis αγορασε μετοχες απ΄τα ionian ferries.αυτο το τελευταιο ομως δεν το πολυπιστευω προσωπικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

οπως πληροφορηθηκα στις χριστουγεννιατικες καρτες της strintzis ferries δεσποζει μια εντυπωσιακη αεροφωτογραφια του κεφαλονια υπο το βλεμμα του αη βασιλη.

κριμα που δεν εβαλαν το επτανησος maru. ειναι τοσο ομορφο απο οποια μερια και αν το κοιταξεις (μπλιαααχ) :(.

το σαββατοκυριακο της πρωτοχρονιας θα γινουν οι αλλαγες στα δρομολογια. στο τελευταιο δρομολογιο της 31/12/05 απο κυλληνη το επτανησος maru θα παει σαμη και μετα βαθυ.

ομοιως το κεφαλονια το σαββατο το μεσημερι (31/12) μετα τη σαμη δε θα παει βαθυ αλλα πισαετο και μετα θα ξαναπαει σαμη.

ετσι δευτερα πρωι το κεφαλονια θα φυγει για τη ζωνη και το επτανησος maru θα αποπλευσει απο βαθυ κανονικα στις 07.00 στη θεση του κεφαλονια.

συμφωνα με το προγραμμα το κεφαλονια επιστρεφει 02/02 και θα φυγει το επτανησος και αυτο για ενα μηνα. αρχες μαρτιου ξανα στην κυλληνη.

γι αυτους τους 2 μηνες δεν θα εχει ημιαργια το σαββατο.

ΥΓ αυτο που ειπε η blue μαλλον δεν ειναι αληθες. οι στριντζαιοι παιζουν μπαλα μονοι τους. στη ζακυνθο οπως λεμε και αλλου απλα αλλαξε η συνθεση της κοινοπραξιας

EDIT

01/01/06 αργα το βραδυ θα φυγει απο σαμη το κεφαλονια για να ειναι 02/01/06 το πρωι στο περαμα.

Link to comment
Share on other sites

...στο τελευταιο δρομολογιο της 31/12/05 απο κυλληνη το επτανησος maru θα παει σαμη και μετα βαθυ

δεν ειναι σιγουρο το τελευταιο. πιθανον να μεινει σαμη και δευτερα το πρωι να παει πισαετο και να κανει απο εκει δρομολογιο. δεν εχει ανανκοινωθει ακομη, αλλα ειναι πολυ πιθανον.

αν γινει αυτο, την Πρωτοχρονια ανημερα θα ειναι στο λιμανι της σαμης ενα βαπορι και ενα I wanna be βαπορι.

Link to comment
Share on other sites

...την Πρωτοχρονια ανημερα θα ειναι στο λιμανι της σαμης ενα βαπορι και ενα I wanna be βαπορι.
ετσι θα γινει τελικα. κεφαλονια και επτανησος(?) θα κανουν αλλαγη χρονια στη σαμη. το κεφαλονια θα φυγει αυριο αργα το βραδυ για περαμα και το επτανησος δευτερα πρωι θα παει πισαετο. (οτι εγινε και τα χριστουγεννα με το κεφαλονια).
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο αλλο site της εταιρειας?

το strintzisferries.gr ειναι μονιμως υπο κατασκευη 3 χρονια τωρα! ;)

τελευταια δεν ανοιγει και καθολου!

ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η εταιρεία έχει δείξει ενδιαφέρον να ξανά δραστηριοποιηθεί στην Αδριατική!! Αλλά δε κάνουν το βήμα, γιατί σκέφτηκαν ότι εάν δεν αρθεί η 35ατια, θα πρέπει να αντικαταστήσουν του χρόνου το Κεφαλονιά! Και δυο βαπόρια μέσα τόσο μικρό διάστημα, δε θα είναι εύκολο!!

Link to comment
Share on other sites

επειδη εγινε ερωτηση αλλου αν την εταιρεια την εκπροσωπει ο Γερασιμος ή ο Παναγης ο Στριντζης, να υπενθμισω οτι ο Γερασιμος Στριντζης ειναι εμμισθο στελεχος της Hellenic Seaways.

Στις Γραμμαι Επτανησου ΑΝΕ (strintzis ferries) νομιμοι εκπροσωποι ειναι ο Παναγης και οι 2 Αντωνηδες, αλλα ειναι πολλοι επιπλεον μετοχοι απο την οικογενεια.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν που κοιτάνε στην Ανατολή για αντικαταστατή του Κεφαλονιά, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα!! Κοιτάγανε για πλοίο μέχρι 110 μέτρα, αλλά ακόμα δεν έχουν δει κάτι!! Ή δεν τους έχουν δείξει κάτι!!!

Link to comment
Share on other sites

τι θελει να πει ο ποιητης;

...δεν έχουν δει κάτι!! Ή δεν τους έχουν δείξει κάτι!!!

κρυβουν τα βαπορια στα υπογεια τα γιαπωνια για να ανεβασουν τις τιμες:D ;

απο οσο ξερω δεν υπαρχει διαθεσιμο τοναζ σε πλοια μικρομεσαιου μεγεθους (κεφαλονια, σολωμος, τανι κλπ) στην απω ανατολη. αλλωστε δεν ειναι οι μονοι που ψαχνουν. και στο βορειο και στο νοτιο ιονιο ακουγεται οτι υπαρχει ενδιαφερον για πιθανη αγορα. σε τετοια περιπτωση δεν θα πετυχουν και την τιμη που θελουν.

οσο για το μεγεθος του πλοιου

Κοιτάγανε για πλοίο μέχρι 110 μέτρα
δυο ειναι τα βασικα κριτηρια. α) γκαραζ (αισθητα μεγαλυτερο του κεφαλονια) και β) ταχυτητα. να πιανει τουλαχιστον τους χρονους του κεφαλονια (απο ντοκο σε ντοκο). το μηκος δεν ειναι το βασικο κριτηριο, αφου και στη σαμη και στο θιακι μπαινουν τα παντα
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

και στο φυλλαδιο χειμερινων δρομολογιων της εταιρειας δεσποζει το κεφαλονια. η τσιμινιερα του στο εξωφυλλο και η αεροφωτογραφια του που υπηρχε στην χριστουγεννιατικη καρτα ειναι φοντο στους πινακες δρομολογιων

Link to comment
Share on other sites

και στο φυλλαδιο χειμερινων δρομολογιων της εταιρειας δεσποζει το κεφαλονια.

Πάντως στη διαφήμιση για το Πάσχα σε Κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας υπάρχει από την μια η φωτό του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ από την άλλη η τσιμινιέρα με το Σ του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

oπως σε ολες τις αργιες, ετσι και το Πασχα κεφαλονια και επτανησος θα κατσουν κεφαλονια.

τπ Μ.Σαββατο το κεφαλονια θα κανει ενα δρομολογιο. 12.30 θα φυγει απο πατρα για σαμη πισαετο και μετα σαμη οπου θα μεινει ως τις 07.00 το πρωι της δευτερας. τοτε θα παει πισαετο θα φορτωσει και μετα παλι σαμη απο οπου θα φυγει κανονικα στις 08.30

το επτανησος θα κανει μονο 2 δρομολογια. 18.00 θα φυγει απο κυλληνη για αργοστολι ληξουρι απο οπου θα φυγει κανονικα δευτερα 06.45.

Link to comment
Share on other sites

με καθε επιφυλαξη για τυχον αλλαγες λογω ημερων, το δρομολογιο απο Αργοστολι (μονο, και οχι απο Ληξουρι ακομα) ειναι νομιζω 08.00 και οχι 06.45 (ειναι το περσινο δρομολογιο).

Link to comment
Share on other sites

η πληροφορια μου ηταν οτι Μ Σαββατο κανει μονο 2 δρομολογια το Επτανησος. 18.00 παει αργοστολι (ταξιδευει φιλος) απο οπου φευγει δευτερα πρωι.

συνδυασα αυτο με το οτι θα πιανει (που δεν πιανει) ληξουρι και υπεθεσα οτι ισχυουν τα περσυνα.

sorry for any inconvenience caused;)

Link to comment
Share on other sites

καθε 2 μερες αλλαζουν γνωμη!:) !!!!

Κ ξαφνικα χθες το βραδυ 00.00 το Επτανησος μπηκε τελικα Ληξουρι!Ω ναι!:D

το παρασκηνιο εχει ως εξης:

οι Στριντζαιοι ειχαν αποφασισει να μην μπει το καραβι στο Ληξουρι. Αυτην την πληροφορια ειχα απο ακρως εγκυρη πηγη-πιο εγκυρη δεν γινεται:eek: - την Μ. Δευτερα.

απ' ο,τι φαινεται η αποφαση αυτη προκαλεσε αντιδρασεις στην τοπικη αυτοδιοικηση και οχι μονο. κ οι αντιδρασεις ηταν αρκετα αποτελεσματικες ως φαινεται αφου μεσημερι Μ.Τεταρτης εγινε η οριστικη αλλαγη στο δρομολογιο.

δεν εχω μαθει ακομα πού διανυκτερευει,για ποσο καιρο ισχυουν οι αλλαγες και τι ωρα αναχωρει μετα τις αλλαγες.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

στη νεα παρτιδα φακελων που εκτυπωθηκε φετος φιγουραρει πλεον το Kefalonia.

βγηκε και αλλη παρτιδα φακελων της εταιρειας. σε αυτη δεσποζει το επΤΑΝΙσος. αεροφωτογραφια του σκαφους, της σκαφης ειναι η πιο σωστη διατυπωση, με ενα ωραιο φωτομονταζ: πληθος γλαροι υπεριπτανται του εκπληκτικου αυτου ναυπηγηματος.

ΥΓ η φωτογραφια ειναι πριν κατακρεουργηθει η πλωρη απο τον Dr Hannibal Lecter.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι και στις προ-πασχαλινές, Κυριακάτικες διαφημίσεις της Στρίντζης σε "Βήμα" και "Καθημερινή" το συμπαθές "Επτάνησος", εμφανίζονταν σε αεροφωτογραφία με την αείμνηστη πλώρη, που τόσα καλοτάξιδα κροσσαρίσματα του Ιονίου επεφύλαξε στους ευτυχείς επιβάτες του.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα δεν εχω. θεωρω εξωτερικα οτι ειναι ασχημο και στο ταξιδεμα του ταλαιπωρει τους επιβατες στο δυνατο σουελ.

αν ειναι να μιλησουμε για αυτο ας παμε εδω μην ξεφυγουμε απο το τοπικ.

παντως ποτε δεν εχω πει σοβαρα (περαν της πλακας) να φυγει. και το επτανησος και το κεφαλονια ειναι μακραν καλυτερα ποιοτικα απο τα περισσοτερα ferries μικρων γραμμων (και γρηγοροτερα 19 & 20.5 αντιστοιχα), αλλα ας μην πλατυασω αλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

βγηκαν οι καινουριοι φακελοι της εταιρειας με τα νεα δρομολογια. η παρτιδα που ειδα εγω εχει στην πρωτη σελιδα το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ σε μια απλη λιτη κι απεριττη(!!!!) φωτογραφια χωρις φωτομονταζ με γλαρους!:rolleyes:

τα δρομολογια αλλαζουν 19/06 και ισχυουν ως 10/09: 18.30 (αντι 18.45) απο Πορο και 20.25(αντι 20.45) απο Κυλληνη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...