Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 

On 12/19/2016 at 8:06 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη και στο ναυπηγείο του Φραντζέσκου έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές δυο ακόμα παντοφλών.

Το πλοίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο του Φραντζέσκου είναι η παντόφλα Άγιος Νικόλαος ανήκει στην εταιρεία Αγία Μαρίνα Ι Ν.Ε έχει νηολόγιο Πειραιά 11609 και προορίζεται για τη γραμμή Πούντα Πάρου – Αντίπαρο.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τη παντόφλα Άγιος Νικόλαος που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο του Φραντζεσκου, όπως βλέπουμε η παντόφλα Άγιος Νικόλαος είναι παρά πολύ μικρή σε μέγεθος.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις του Άγιος Νικόλαος είναι μήκος 39 μέτρα, πλάτος 14 μέτρα, και βύθισμα 1,30 μέτρα. Φέρει 2 κύριες μηχανές Doosan. Η χωρητικότητα στo γκαράζ είναι 38 ΙΧ και η χωρητικότητα σε επιβάτες 300 άτομα.. Το πλοίο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το Μάιο του 2017.

Agios Nikolaos.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Καθελκύστηκε σήμερα. Στο FB της Shipinvestigation έχει ανέβει video από την καθέλκυση

Edit: Το ίδιο γραφείο πρέπει να έχει "φτιάξει" και το "Ελαφόνησος" από ότι είδα στο FB

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • polmyt changed the title to Άγιος Νικόλαος (IMO 9830666)
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Η τρίτη παντόφλα που δουλεύει στη γραμμή Πούντα Αντίπαρος είναι το Άγιος Νικόλαος. Το Άγιος Νικόλαος είναι μόλις 3 μήνες δρομολογίων στη γραμμή στη γραμμή και είναι η νεότερη παντόφλα στη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Άγιος Νικόλαος (Νηολόγιο Πειραιά Νο: 11609) είναι σχεδιασμένο από το τεχνικό γραφείο Ship Investigation των κ. Δ. Θηραίου, Α. Δεληδημήτρης και Εμ. Μανιός και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Φραντζέσκου αλλά στο καταπέλτη γραφεί σαν κατασκευαστή τον Κούταλη. Το Άγιος Νικόλαος δούλεψε φέτος το καλοκαίρι στη γραμμή Πούντα Αντίπαρο. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Αγία Μαρίνα Ι Ν.Ε. και ταξίδεψα στο τέλος Αυγούστου και θα σας κάνω μια παρουσίαση του πλοίου.

Η παντόφλα είναι αρκετή μικρή σε μέγεθος και σε χώρους για τους επιβάτες σε σύγκριση με το γκαράζ του. Το γκαράζ του πλοίου έχει δυο γραμμές φόρτωσης για φορτηγά και δυο γραμμές φόρτωση για ΙΧ. Η επιβίβαση γίνεται από τους δυο στενάχωρους διαδρόμους επιβίβασης και με τις σκάλες που είναι πρύμα ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα της γέφυρας. Συναντάμε το διάδρομο πρύμα από το μοναδικό σαλόνι του πλοίου και χώρου του πληρώματος. Το σαλόνι έχει γκρι καναπέδες αντικριστά στη μέση και παράλληλα των μπουλμεδων με άσπρα τραπεζάκια (από το σαλόνι υπάρχει η είσοδος της γέφυρας). Ανεβαίνοντας από τις σκάλες πρυμα  φτάνουμε στο ανοικτό κατάστρωμα που έχει δεκαέξι παγκάκια. Τη διάταξη του πλοίου μπορούμε να την δούμε στο σχέδιο. Το μήκος του είναι 38,35 μέτρα, πλάτος 14,70 μέτρα και βύθισμα 1,30 μέτρα. Θετική εντύπωση μου προκάλεσε ότι γύρναγε σφεντόνα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 15/12/17, βλέπουμε ότι το Άγιος Νικόλαος ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του από τη γραμμή Πούντα Αντίπαρο από τις 07/11/17, όποτε μάλλον οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνεται ότι πουλήθηκε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • polmyt changed the title to Aegean Seal (IMO 9830666)

To Aegean Seal πρέπει να φορτώθηκε προχθές στο Λαύριο πάνω στο heavy lift Super Servant 4 και να αναχώρησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με πρώτο προορισμό τη Μάλτα. Ο Nikos Chania μπορεί να μας επιβεβαιώσει εάν το είδε χθες κατά την επίσκεψη του στο Λαύριο.??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...