Jump to content
Shipfriends

Baltivia (IMO 7931997)


Recommended Posts

  • 10 years later...

Τι επιφοίτηση ήταν αυτή Παναγία μου, μεγάλη η Χάρις σου? Από το 2006 είναι έτσι. Μου θύμησες τη σκηνή από τη Λούφα και Παραλλαγή όπου γίνεται η προβολή documentaire στο στρατιωτικό γηροκομείο την παραμονή της Επαναστάσεως. Κι ενώ ο Μπαλούρδος ψάχνει δωμάτιο να τη βρεί με τη Σούλα, εμφανίζεται ένας παππούς με στρατιωτική στολή που φωνάζει: "Έρχονται τα τεθωρακισμένα" :D, Δέστε από το 4:52 και μετά

 

Μια όμως που το ανέφερες, να πούμε πως το πλοίο είναι μια 35χρονη Σουηδέζα(μέσα στο target group μου δηλαδή :D), που χτίστηκε με το όνομα Sagaland, όνομα με το οποίο δεν πρέπει να ταξίδεψε ποτέ. Μετονομάστηκε σχεδόν αμέσως σε Saga Star και για τα επόμενα 8 χρόνια ταξίδεψε στη Βόρεια Ευρώπη, κυρίως μεταξύ Σουηδίας και Γερμανίας με τα χρώματα της TT Line και των κατά καιρούς συνεργασιών που έκανε, ή άλλων ναυλώσεων. Εδώ το βλέπουμε σε carte spostale εποχής από το σεντούκι μου, με τα χρώματα της TT Line. Ακολούθως πέρασε 1 χρόνο στη Μεσόγειο από τη Μασσαλία για την Κορσική με το γνωστό σε μας όνομα Girolata, όπως και το βλέπουμε σε μια φωτογραφία από τη συλλογή μου. Αμέσως μετά μια πολυετής ναύλωση στο Γαλλικό ΥΕΘΑ. Επιστροφή στη Βαλτική το 1993 σαν Saga Star και πάλι Σουηδία - Γερμανία, ως το 2002 οπότε και με το όνομα Dieppe, αγορασμένο από την Transmanche Ferries άρχισε να παίζει μπάλα μεταξύ Newhaven και Dieppe, στην el classico γραμμή της εταιρείας.  

 

Από το τέλος του 2006 και μέχρι σήμερα δεν έχει φύγει από τη Βαλτική, και απασχολείται στις γραμμές της Polferries με το όνομα Baltivia όπως είπε και ο Παναζία παραπάνω. Ο υπογράφων το συνάντησε στην Πολωνία να αναχωρεί από το Świnoujście για το Ystad, χαρίζοντάς του μια όμορφη πιρουέτα. Εδώ το βλέπουμε και από πρύμα έχοντας βάλει πλώρη πρός το δίαυλο. Γενικά παρά το στιβαρόν της κατασκευής του, η γραμμή του είναι ωραιότατη και αρκετά ευχάριστη στο μάτι, με ωραίες αναλογίες και στο φουγάρο. προφανώς βαπόρι φορτηγατζήδικο με  Αυτή την εποχή, μπορεί κανείς να το δεί να ταξιδεύει μεταξύ Gdansk και Nynashamn στη Σουηδία, γραμμή που παλαιότερα εξυπηρετούσε το γνωστό μας Scandinavia

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

Από τα μέσα Ιουλίου το πλοίο έχει ξεμείνει στη Gdynia χωρίς να κάνει δρομολόγια. Άλλος ένας υποψήφιος για αποχώρηση ή για καμιά εκτοπλοία σαν την ελληνική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Έπειτα από ακινησία ενός μήνα στο Swinoujscie και από δεξαμενισμό λίγων ημερών στο Szczecin, το Baltivia επανήλθε στη δράση ενισχύοντας τα Mazovia και Cracovia στη γραμμή Swinoujscie-Ystad με καθημερινές αναχωρήσεις στις 09:30 από Ystad και στις 19:00 από Swinoujscie.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τις τελευταίες εβδομάδες το Baltivia καλύπτει διαδοχικά τις ακινησίες των Cracovia & Mazovia οπότε οι αναχωρήσεις στην παραπάνω γραμμή έχουν επανέλθει σε δύο ημερησίως από κάθε λιμάνι (μεσημέρι και βράδυ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...