Jump to content
Shipfriends

Isle of Inisheer (IMO 9181091)


Recommended Posts

Το Zurbaran (IMO No: 9181091) είναι κατασκευασμενο το 2000 με το όνομα Northern Merchant. Από το 2006 έχει το όνομα Zurbaran και ανήκει στην Acciona Trasmediterranea. Λόγω της θαλασσοταραχής τη περασμένη Κυριακή το Zurbaran εσωτερικά θύμισε λίγο βομβαρδισμένο τοπίο!! 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Φέτος το πλοίο στη γραμμή Barcelona - Ibiza. Αναχωρήσεις στις 2230 από Βαρκελώνη με άφιξη το επόμενο πρωί στις 0700 στην Ibiza. Αναχώρηση από Ibiza στις 1030 το πρωί με άφιξη 1900 στη Βαρκελώνη. Αυτά τα δρομολόγια ισχύουν τις καθημερινές μέχρι και το τέλος Ιουνίου, από τον Ιούλιο το πλοίο κάνει δρομολόγιο ως άνω και τα Σάββατα. Κυριακή δεν έχει δρομολόγιο από Βαρκελώνη αλλά επιστρέφει με αναχώρηση στις 2230 από την Ibiza και άφιξη στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα το πρωί στις 0700.

 

Προσθέτω στη gallerie μια φωτογραφία του από πέρυσι το καλοκαίρι με τα σινιάλα για τα 100 χρόνια της Acciona.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 6 months later...

Και ενώ επίκειται η πώλησή του στον Grimaldi το πλοίο συνεχίζει σε δρομολόγια ανάμεσα στη Valencia και την Palma de Mallorca. Εμείς να συμπληρώσουμε τη gallerie μας με μια φορεσιά του όταν αυτό λεγόταν Zurbaran και ήταν ολόλευκο, χωρίς κανένα logo στο πλάι του. Είναι ένα ro-pax με ξεκάθαρη έμφαση στο ro, το οποίο θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη και στην Αδριατική, στη γραμμή του Brindisi για παράδειγμα. Δεν ξέρω πως σας φαίνεται στη φωτογραφία αλλά αν το δεί κανείς από κοντά είναι αρκετά επιβλητικό με χαρακτηριστικό του και τον τεράστιο καταπέλτη στην πρύμη. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ακουγεται οτι το Euroferry Egnazia περασε στο στολο της Transmed για να αντικαταστησει ουσιαστικα το Ciudad de Mahon προκειμενου αυτο να δουλεψει για τη μητρικη.Αν συμβει αυτο λογικα θα το δουμε στην Αδριατικη με βαση τα χαρακτηριστικα του.

Link to comment
Share on other sites

Και στο ferrybalear η παραπανω πληροφορια το οποιο προσθετει οτι θα γινει μεσω ανταλλαγης.Το βλεπω να αντικαθιστα το Euroferry Olympia το οποιο και φωτογραφιζεται.

https://ferrybalear.com/trasmed-estudia-sustituir-al-ciudad-de-mahon

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μου φάνηκε στην αρχή περίεργη επιλογή γιατί δεν ήξερα αν έχει πλωριά πόρτα στο πάνω γκαράζ για να μπορεί να φορτο-εκφορτώνει ταυτόχρονα από τα 2 γκαράζ. Αν δεί όμως κανείς αυτή τη φωογραφία στο full size, φαίνεται πως υπάρχει άνοιγμα για φορτηγά. Άρα δε θα χρειαστεί καμιά τρελή μετατροπή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Isle of Inisheer (IMO 9181091)
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Συναντιόμαστε με το πλοίο στο Calais της Γαλλίας, δυστυχώς την συγκεκριμένη ημέρα δεν έκανε δρομολόγια, γι' αυτό και το κατάστημα διαθέτει μόνο μια μακρυνή φωτογραφία, αμφιβόλου ποιότητας. Παντως τα σινιάλα της Irish Ferries φαίνονται να του πηγαίνουν πολύ καλύτερα απ' ότι αυτά της Trasmediterranea.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το πλοίο βρίσκεται στο Harland & Wolff του Belfast για την ετήσιά του φαντάζομαι, αξίζει να σημειωθεί ότι εγείρονται ερωτηματικά για τη συντήρησή του. Κι αυτό γιατί στα 2 τελευταία PSC που πέρασε, είχε κάμποσα deficiencies. Τον Απρίλιο του 2022 στο Calais έφαγε detention με συνολικά 17 παρατηρήσεις ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε άλλες 9 παρατηρήσεις χωρίς να κρατηθεί. Όλα αυτά στο Calais. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...