Jump to content
Shipfriends

Stena Forecaster (IMO 9214678)


Recommended Posts

Πάμε να γνωρίσουμε άλλο ένα ρορό ελευθέρας βοσκής, πλοιοκτησίας Stena, που σαν αλανιάρα κότα πηγαίνει από ναύλωση σε ναύλωση. Πρόκειται για το Stena Forecaster, κομμάτι παραγγελίας τριών ρορό της Stena σε ναυπηγείο του Dalian πρίν 15 χρόνια, που εδώ το βλέπουμε σε φωτογραφία του Θάνου να αναχωρεί από το Portsmouth, ναυλωμένο στην Transfennica.

 

Χτισμένο το 2002, και με σειρά ναυλώσεων στη Βόρεια Ευρώπη με πιο γνωστές αυτές σε Transfennica και Scandlines, Εδώ και 2 περίπου χρόνια, έχει βρεί στέγη στο κοτέτσι της Cotunav, κάνοντας δρομολόγια μεταξύ Rades και Genova/Μασσαλία. Η συνήθης πρακτική είναι αναχώρηση από Rades το Σάββατο με άφιξη νωρις το πρωί της Δευτέρας στη Γένοβα. Αναχώρηση από Γένοβα κάθε Δευτέρα βράδυ με άφιξη στο Rades την Τετάρτη το πρωί. Αναχώρηση την Τετάρτη για Μασσαλία και επιστροφή το Σάββατο για να φύγει για Γένοβα και να κλείσει ο εβδομαδιαίος κύκλος.

 

Σήμερα πάντως, ίσως και λόγω ακινησιών, το πλοίο πλέει πρός Livorno με άφιξη αύριο το πρωί, γραμμή που η Cotunav εξυπηρετεί 2 φορές την εβδομάδα(Τετάρτη και Σάββατο συνήθως). Εδώ το βλέπουμε από πρύμα να εισέρχεται στη Γένοβα, πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρίς. Ολόασπρο και χωρίς κανένα σινιάλο που να προδίδει Stena ή Cotunav επάνω του, πέρα από το προφανές του ονόματός του. Αξιοσημείωτο πως στο πλοίο φορτώνει και η Linea Messina.  

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Αξίζει κανείς να δεί στο Marinetraffic το track του Stena Forecaster, από Rades για Μασσαλία. Ανατολικά της Σαρδηνίας, ανατολικά της Κορσικής, ψήλωμα μέχρι τα ανοιχτά του Μονακό, κόστα-κόστα την Cote d' Azur και πάμε σε λίγο να μπούμε στο Λέοντα. Κουφός ο Σάλλαχ το κατάστρωμα σαρώνει, που λέει κι ο ποιητής.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 months later...

Συνεχίζει στα παραπάνω το πλοίο, οι προσεγγίσεις στη Γένοβα είναι ακανόνιστες. Υπήρξε εβδομάδα που πήγε 2 φορές, υπήρξαν και 2 εβδομάδες που δεν πήγε καθόλου. Την εβδομάδα που μας πέρασε, το πλοίο μετά τη Μασσαλία πέρασε κι απ' το Sagunto, αλλά αυτό θεωρώ πως ήταν μια απλή αρπαχτή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Έφυγε από τη Μάλτα, πήγε στο Rades ως συνήθως και νωρίτερα σήμερα αναχώρησε για τη Huelva της Ισπανίας. Περίεργο δρομολόγιο, αναρωτιέμαι αν είναι καινούρια δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/30/2018 at 8:34 PM, Nick the Greek said:

Η σύνδεση που περιγράφω παραπάνω έχει σταματήσει εδώ και 3 εβδομάδες. Ο λόγος είναι ένα ταξίδι που εξετέλεσε το πλοίο από το Montoir με προορισμό το Mobile της φιλόξενης:rolleyes: Alabama. Το πλοίο είναι καθ' οδόν για Montoir και πάλι με άφιξη αύριο το πρωί.

Το δρομολόγιο Montoir - Mobile AL μετά το Spirit of Montoir, ακολουθεί από σήμερα και το Stena Forecaster, προφανώς πρόκειται για κάποιες εξαγωγές συγκεκριμένων πραγμάτων για το λιμάνι της Alabama, με συγκεκριμένο παραλήπτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εδώ και λίγες ημέρες το πλοίο επέστρεψε στην Ευρώπη και τώρα κάνει δρομολόγια για λογαριασμό της Stena Line ανάμεσα σε Belfast και Birkenhead. Είναι το τρίτο πλοίο της γραμμής μεν, το μόνο ro-ro δε μια και τα άλλα 2 είναι τα ro-pax Stena Mersey και Stena Lagan.

Link to comment
Share on other sites

Τελείωσε η ναύλωση του Stena Forecaster στην Airbus και επέστρεψε στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας το Stena Forerunner που πήγε στη Βόρεια Θάλασσα και τη γραμμή Killingholme – Rotterdam. Φαίνεται ότι το Stena Forecaster άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή πουλήθηκε από τη Stena RoRo στη Stena Line.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το Stena το Forecaster βρίσκεται πια στην Ιρλανδέζικη Θάλασσα και συνδράμει σαν τα Stena Lagan και Stena Mersey σαν τρίτο πλοίο στη γραμμή Liverpool - Belfast. Δεν παίρνει φυσικά επιβάτες. Στην οθόνη σας σε μια καλοκαιρινή του άφιξη στο Belfast στις 30 Μαίου του 2019. Καλοκαιρινή τρόπος του λέγειν βέβαια, η βρόχα που έπεφτε ράι θρού δεν βοήθησε την ποιότητα της φωτογραφίας που βλέπετε. Σημαία Isle of Mann για το πλοίο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Άνεργο και πάλι το Stena Forecaster μιας και "απολύθηκε" από τη γραμμή Belfast - Liverpool λόγω περιορισμένης ζήτησης στον τομέα των φορτηγών στη συγκεκριμένη γραμμή, σαν αποτέλεσμα της πανδημίας. Οπότε η γραμμή μένει χωρίς roro, μόνο με τα ropax Stena Edda και Stena Mersey. Όταν αντικατασταθεί και το Stena Mersey από το επόμενο E-flexer, η γραμμή θα έχει αυξημένη κατά 30%τη χωρητικότητα για φορτηγά, σε σύγκριση με τα Visentini. Χωρητικότητα λοιπόν θα υπάρχει, για φορτηγά δεν ξέρω.

 

Το πλοίο ήδη απέπλευσε από την πρωτεύουσα της Βορείου Ιρλανδίας με προορισμό το Σουηδικό λιμάνι της Uddevalla, που βρίσκεται πρίν τα σύνορα Σουηδίας και Νορβηγίας. Να υποθέσω πρός παροπλισμό? Ίδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Το Stena Forecaster έφυγε από την Uddevalla και πήγε τη Παρασκευή στο ναυπηγείο A&P Tyne στο Newcastle. Το πλοίο φαίνεται ότι ναυλώθηκε από τη P&O Ferries για τη γραμμή Liverpool – Dublin και θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 2 Νοεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η P&O έχει πιο σοβαρές δουλειές από το να ναυλώνει πλοία πια, έτσι το πλοίο μετακόμισε στην Μεσόγειο και κάνει πια δρομολόγια ανάμεσα στην Μασσαλία και την Τυνησία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στο ferries! Fb group που ρωτησα αναφέρουν πως πρόκειται για δεξαμενή. Την ίδια στιγμή υπάρχει στο πρόγραμμα μια Δαλιδά 27-30/12 .

IMG_1387.thumb.jpeg.023b2dac449cf35eb09de4f1ff6f7ef0.jpeg

αναρωτιόμουν στο νήμα του Daleela μήπως ήταν αυτό αλλά αυτό είναι ερυθρά θαλασσα  . Μηπως καμία νέα αγορά ;

On 7/14/2023 at 4:18 PM, Petros P said:

Και κάποια στιγμή τον Δεκέμβρη έχει μια Δαλιδά στο πρόγραμμα δεξαμενισμων, να ναι άραγε αυτό ;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...