Jump to content
Shipfriends

Venezia (ΙΜΟ 9304631)


Recommended Posts

  • 1 month later...

Οι αναχωρήσεις του Venezia από το Salerno είναι Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο από το Cagliari, με ημέρευση/διανυκτέρευση την Κυριακή στο Salerno. Όλες οι αναχωρήσεις στις 2200 με διάρκεια ταξιδίου 17 ώρες σύμφωνα με το site της εταιρείας, άρα δηλαδή άφιξη την επομένη στις 1500. Οπότε μιλάμε για δρομολόγια 3 φορές την εβδομάδα ενώ η Moby/Tirrenia με το Αριάδνη έχει μόνο μία εβδομαδιαία αναχώρηση κάθε Τρίτη, στην ανταγωνιστική γραμμή Napoli - Cagliari. Κομμάτι των λόγων για τους οποίους υπάρχει τέτοια συχνότητα είναι γιατί η εταιρεία και από το Salerno αλλά και από το Cagliari, φορτώνει φορτίο για το Sagunto της Ισπανίας οπότε γίνονται μεταφορτώσεις στο Cagliari.

 

Εμείς ας επιστρέψουμε όμως στο περασμένο καλοκαίρι και το σχετικά σύντομο πέρασμα του πλοίου από την Ελλάδα για να το θυμηθούμε να αναχωρεί από την Ηγουμενίτσα. Όταν πετύχεις στην σωστή ώρα το πέρασμα του πλοίου, είναι πολύ όμορφο είτε από ψηλά, είτε από χαμηλά. Μας αφήνει πίσω του και αναχωρεί με κατεύθυνση την Πάτρα. Για να δούμε αν και τι θα δούμε στη γραμμή αυτή από την Grimaldi τον επόμενο χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 1/1/2021 at 1:33 AM, Nick the Greek said:

Βγήκε από τη ναφθαλίνη το Moby Corse και ξεκίνησε δρομολόγια από τη Napoli για το Cagliari, με άλλα λόγια αποτελεί τον -τραγικά λίγο- αντικαταστάτη του Αριάδνη.

 

Μαντέψτε! Το Venezia προσθέτει μία εβδομαδιαία προσέγγιση κάθε Σάββατο στο Palermo, προερχόμενο από το Cagliari. Ό,τι ακριβώς έκανε το Αριάδνη δηλαδή. Γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί ο Onorato αντικαθιστώντας το Αριάδνη με το ακατάλληλο Moby Corse όπως είπα και παραπάνω, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση της γραμμής. Μοιραία μπαίνει μέσα ο Grimaldi, κι όταν μπεί, άντε μετά εσύ βγάλτον. Μόνος του παίζει μπάλα ο άνθρωπος, ο ανταγωνισμός -τουλάχιστον σε Ελλάδα και Ιταλία- είναι πραγματικά για γέλια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Dead slow o Άγιος Σπυρίδων,στα 10 μέτρα από τα Ιχθυοτροφεία,για να πραγματοποιηθεί το ασφαλές πέρασμα του Venezia,χαρίζωντάς μας δύο όμορφες λήψεις🙂

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Venezia στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''VENEZIA'' Ν. ΠΑΛΕΡΜΟ 286, προερχόμενο από λιμένα Ανκόνα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν πενήντα έξι (56) επιβάτες και δεκατρία (13) Ι.Χ.Ε. όχημα προς αποβίβαση, όπου θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θάνατος επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Venezia στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι 52χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''VENEZIA'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του βόρειου στενού μεταξύ ν. Κέρκυρας και Αλβανίας, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, όπου αποβίβασε τον 52χρονο. Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Στα μερη μας βρισκεται το πλοιο και εμεις το βλεπουμε στο λιμανι της Ηγουμενιτσας

Η γκρινια μου δεν εισακουστικε :P και το "G" στο πλαι εξακολουθει να ειναι τελειως διαφορετικο απο την υπολοιπη γραμματοσειρα

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δυτικά της Λευκάδας το πλοίο, με προορισμό στο AIS τη Yalova. Eκεί θα πραγματοποιήσει τις εργασίες συντήρησης του και τον δεξαμενισμό του.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...