Jump to content
Shipfriends

Viking Sky (ΙΜΟ 9650420)


Recommended Posts

Παραδόθηκε από το ναυπηγείο της Fincantieri στην Αγκόνα, το τρίτο πλοίο από τα έξι πλοία που είχαν παραγγελθεί στο ναυπηγείο. Πρόκειται για το Viking Sky (ΙΜΟ Νο: 9650420) με χωρητικότητα 47800 tons, μήκος 228 μέτρα και πλάτος 34 μέτρα. Το πλοίο είχε ξεκινήσει τη κατασκευή του με το όνομα Fincantieri 6237. Το πλοίο είχε καθελκυστεί  στις 23 Μαρτίου 2016 στη Τεργέστη και μετά ρυμουλκήθηκε στην Αγκόνα, που έγινε η αποπεράτωση του.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Την παρθενική του άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιεί το εντυπωσιακό και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που ανήκει στη Viking Ocean Cruises.

 

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά το Viking Sky ήταν προγραμματισμένο να έρθει αύριο στο λιμάνι του Πειραιά για πρώτη φορά! Αλλά δεν προσέγγισε σήμερα στη Μύκονο λόγω καιρού, έτσι το Viking Sky έφτασε σήμερα το απόγευμα στο Πειραιά, όπου έδεσε στην εξωτερική πλευρά της παγόδας με τη δεξιά πλευρά.

Link to comment
Share on other sites

Υποδοχή του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “VIKING SKY” από τη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε.

Quote

Η Διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. υποδέχθηκαν σήμερα Παρασκευή 24.03.2017 στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “VIKING SKY”, επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο ROBERT BAMBERG και  βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.
Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 230 μέτρων με συνολικό αριθμό επιβατών 950 άτομα και 490 άτομα πλήρωμα, ανήκει στην εταιρία
VIKING OCEAN CRUISES που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά με επιβάτες homeporting.
Όπως είναι γνωστό η Διοίκηση του ΟΛΠ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αύξηση του
homeporting στον Πειραιά και συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της βιομηχανίας κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ιδιαίτερα θετικά μηνύματα προέκυψαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας, από τις B2B συναντήσεις των στελεχών του ΟΛΠ με τις εταιρίες κρουαζιέρας. 
Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων operators εστιάστηκε στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε. και ειδικότερα στις νέες υποδομές, στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών καθώς και στην προσθήκη νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και τα πλοία. Επίσης ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε το σχέδιο ανοίγματος των μεσογειακών προορισμών κρουαζιέρας σε κινέζους επιβάτες με αφετηρία τον Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Μα να, ξεπρόβαλε μέσα από το Oslofjord το Viking Sky, σαν ποδοβολητό Σελήνης:D, που έλεγε κι ο Δημήτρης Φραγκίογλου στους Απαράδεκτους. Άλλο ένα ασχημόπαπο της Viking που είχε αναχωρήσει από το Oslo νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Οι παρατηρητικοί θα προσέξετε πως δεν υπάρχει και πολύς κόσμος στα εξωτερικά καταστρώματα, κάτι που εξηγείται από το ότι μπορεί μεν να έχει ήλιο εκείνη την ημέρα, είναι όμως κοντά ώρα 2000 κι είναι το κρύο τσουχτερό, να το αντέξω δεν μπορώ:D. Πολύ λίγο αργότερα δε την ίδια μέρα, ξέσπασε μια τρελή καταιγίδα. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να φωτογραφίσουμε με ήλιο το συγκεκριμένο πλοίο και στην πρυμνιά του όψη. Το πλοίο περνά τον καιρό της ακινησίας του λόγω πανδημίας στο Aalesund της Νορβηγίας.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...