Jump to content
Shipfriends

Moby Baby Two (IMO 7360681)


Recommended Posts

Το εκ Σκανδιναβίας προερχόμενο Moby Lally, το έχουμε δεί στη gallerie μας και στο παρελθόν. Κι εδώ το ξαναβλέπουμε και εν πλώ, να εκτελεί το κλασσικό του δρομολόγιο εδώ και 16 χρόνια, μεταξύ Piombino και Portoferraio της νήσου Elba. Όμως το συγκεκριμένο topic ονομάζεται Moby Baby Two. Αυτό συμβαίνει γιατί σήμερα το πλοίο μετονομάστηκε έτσι. Η πλάκα είναι όμως να δούμε γιατί. 

 

Lally είναι το χαιδευτικό της πρώην γυναίκας του Vincenzo Onorato, Laura Ciribi, την οποία και βλέπουμε εδώ με τον πρώην σύζυγο, σε παλιές χαρούμενες στιγμές, που λένε και στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Κι όμως, στου δρόμου τα μισά, σβήσαν τ' άστρα τα χρυσά, ξαφνικά από τον ουρανό τους, που λέει κι ο τιτάνας Σταμάτης Κόκοτας. Κι έτσι ο έρωτας δε μένει πια εδώ. Προφανώς ο Vincenzo όμως, είναι ωραίος και μετρά, γιατί να την θυμάται? Που λέει κι ο Στράτος Διονυσίου. Έτσι θέλησε το στίγμα της να σβήσει, που λέει κι ο Νίκος Καββαδίας. Και μετονόμασε το παπόρο :D

 

Εγώ να στηρίξω τον Vincenzo, και περαίνων το μήνυμά μου, να του αφιερώσω το ακόλουθο άσμα. Per lei, signore Vincenzo! :)

___________________________________________________________________

(1974, ex-Kallie III, The Viking, Wasa Prince, Peder Olsen, Moby Lally)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Α ρε Lally, τέτοιο παιδί σα τον Vincenzo δε θα ξανάβρεις. Θα μετανοήσεις μια μέρα σαν τη Μαρία τη Μαγδαληνή:P. Δες σε τι μπελάδες τον έβαλες τον άθρωπα, προσέξτε το βάψιμο ώστε το όνομα και το νηολόγιο του Moby Baby Two να είναι σε αντίθεση με το logo της Moby. Πέραν από την αλλαγή του ονόματος, καμιά άλλη εξωτερική αλλαγή στο παπόρο που εδώ το βλέπουμε να εισέρχεται στο Piombino.  

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Time travel στη δεκαετία του 70 για να δούμε το πλοίο με το πρώτο του όνομα που ήταν Kalle III, όταν εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ Juelsminde - Kalundborg, συνέδεε δηλαδή την δυτική με την ανατολική Δανία. Σε carte postale εποχής λοιπόν, όπως βλέπετε δεν υπάρχει το αυθαίρετο που προσετέθη αργότερα:

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...