Jump to content
Shipfriends

Manara (IMO 9733117)


Recommended Posts

Ξεκίνησε η κατασκευή του World Dream της Genting Hong Kong, με την τοποθέτηση του πρώτου από τα 92 μπλοκ στο ναυπηγείο Meyer Werft. Το 151.000 τόνων πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το Οκτώβριο του 2017, που κατασκευάζεται για την αγορά της Ασίας.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ένα βίντεο από τη ρυμούλκηση του δεύτερου τμήματος του World Dream εκτός του υπόστεγου του ναυπηγείου Meyerwerft στο Papenburg

Και ένα ακόμα βίντεο από τη ρυμούλκηση των δυο τμημάτων στο υπόστεγο για να ενωθούν

 

Όπως μπορούμε έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σιδεροκατασκευή του Wonder Dream

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στις 26 Αυγούστου έγινε η καθέλκυση του World Dream (IMO No: 9733117) που βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής του και παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των ναυπηγείων Meyer Werft στο Papenburg για περίπου 3 εβδομάδες για τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής. Στις 17 Σεπτεμβρίου το World Dream άφησε το χώρο των ναυπηγείων για το πέρασμα του ποταμού Ems. Από τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί τα πρώτα του δοκιμαστικά στη Βόρεια Θάλασσα, πριν τις τελευταίες εργασίες και την παράδοσή του στα μέσα Οκτωβρίου. To World Dream (151.300 τόνων) έχει μήκος 335 μέτρα και πλάτος 39,70 μέτρα. Το πλοίο θα παραδοθεί τον Οκτώβριο και θα εγκατασταθεί το Νοέμβριο στο Hong Kong και στο Guangzhou πραγματοποιώντας κρουαζιέρες προς το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to World Dream (IMO 9733117)
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 years later...

Κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να δούμε που πάει η αγορά, δεδομένου ότι μιλάμε για πλοίο των 150 χιλιάδων τόνων που σύμφωνα με το VesselsValue κοστολογείται -λιγάκι αυθαίρετα είναι η αλήθεια- στα 650 εκατομμύρια δολλάρια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έγινε ο πλειστηριασμός την Παρασκευή που μας πέρασε και ο Σερίφης:D της Σιγκαπούρης όπως λέει η Tradewinds όντως ξεφορτώθηκε το πλοίο. Η πλάκα είναι πως ακόμη δεν έχει διαρρεύσει τίποτε σχετικά με το ποιός είναι ο αγοραστής. Η μοναδική αλλαγή που φαίνεται στα χαρτιά μέχρι τώρα είναι πως τη διαχείριση ανέλαβε η V Ships του Monaco. Για να δούμε πού θα καταλήξει.

Link to comment
Share on other sites

Η ενστικτώδης μου αντίδραση ήταν να σου απαντήσω "στην Υεμένη, το Τζιμπουτί και το Σουδάν?". Από την άλλη όμως και το site τους είναι ξεκάθαρο αλλά θυμήθηκα επίσης πως στην Ερυθρά γίνονται εργασίας σε διάφορα σημεία της ακτογραμμής για τουριστικά θέρετρα κλπ. Από την άλλη σαν πολύ μεγάλο δεν είναι γι αυτήν τη δουλειά? Θα περίμενε κανείς κάτι μικρότερο, ειδικά για το ξεκίνημα. Αλλά Σείχηδες είναι αυτοί, λεφτά έχουν.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...