Jump to content
Shipfriends

Visby (IMO 9763655)


Recommended Posts

Δεν είναι πολύ φορτωμένο νομίζω, ίσως παραπλανά η αίθουσα για τα παιδιά. Είναι ένα μεγάλο TeraJet με επιπλέον το εστιατόριο (και τις καμπίνες φυσικά), δηλαδη χαμός από αεροπορικά καθίσματα σε 3 χώρους: πλώρα, κεντρικά, πρύμα. Θα ανέβουν κι άλλες εικόνες. Εντύπωση μου έκαναν οι μεταλλικές κουπαστές.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Ίσως και να είμαι προκατειλημμένος με το πλοίο, το δέχομαι, δεν μου έκατσε καλά από την αρχή. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ομόσταυλα, εξωτερικά είναι κομψοτεχνήματα. Και αυτό με απογοήτευσε.

 

Από την άλλη, σκεφτόμενος νεότευκτα πλοία(όχι μόνο ακτοπλοικά), έχω δεί να συμβαίνουν σημαντικές βλάβες. Λογικό, θέλουν "στρώσιμο". Έχω δεί πληρώματα να κάνουν διάφορες χαζομάρες. Και πάλι λογικό, χρειάζονται μια περίοδο εξοικειώσης. Έχω δεί και νεότευκτα να τρώνε πολλές παρατηρήσεις από το PSC, λογικό εξ' αιτίας των παραπάνω. Αλλά όταν είδα το συγκεκριμένο να τρίζει έντονα και μάλιστα σε χαμηλής έντασης μανούβρα, αυτό έχει μόνο μια πιθανή εξήγηση, χαμηλότατη ποιότητα κατασκευής. Και μάλιστα μιλάμε για το 2ο πλοίο της σειράς, οπότε υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχουν μάθει το μάθημά τους από το πρώτο. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Nick the Greek said:

Αλλά όταν είδα το συγκεκριμένο να τρίζει έντονα και μάλιστα σε χαμηλής έντασης μανούβρα, αυτό έχει μόνο μια πιθανή εξήγηση, χαμηλότατη ποιότητα κατασκευής. Και μάλιστα μιλάμε για το 2ο πλοίο της σειράς, οπότε υποτίθεται πως θα έπρεπε να έχουν μάθει το μάθημά τους από το πρώτο. 

Ποιός σειράς αποτελεί 2ο πλοίο το Visborg;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 10/26/2019 at 9:37 PM, Nick the Greek said:

Του Thjelvar, ασχέτως αν δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Χτίστηκε πρώτο.

Είσαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό; Παρακολουθώντας σκόρπια δημοσιεύματα από την παραγγελία και μετά έβλεπα το Visborg να ξεκινά τη ναυπήγησή του πρώτο και να αποπερατώνεται σταδιακά με καθυστερήσεις, ενώ το Thjelvar ξεκίνησε να ναυπηγείται μισό σχεδόν χρόνο μετά (2016 και 2017 αντίστοιχα). Δείχνει κάτι άλλο κάποια βάση;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Visborg είχε ένα ατύχημα το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Visby, όπου προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στο ντοκο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το πλοίο θα πάει για αποκατάσταση των ζημιών στο ναυπηγείο Oresund στη Landskrona. 

Στις 4 Δεκεμβρίου είχε ένα πρόβλημα με ένα καταπέλτη του και δεν μπορούσε να ανοίξει. Ενώ στις 25 Οκτωβρίου είχε ένα πρόβλημα με μια κύρια μηχανή του.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Άφιξη Βισβούργου:D στο γραφικό Nynashamn πρίν δυόμισι χρονάκια, όταν δε σε στραβοκοίταζαν όταν φτερνιζόσουν δημοσίως. Συνήθως δευτερόπλωρα τα περισσότερα πλοία βγάζουν μια ομορφιά και δυναμικότητα, όχι ετούτο εδώ. Βλέποντάς το δευτερόπρυμα, κάααπως καλύτερα. Και τσιμινιέρα με το G, σε σχήμα πιροσκί:D.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • proud_ionian changed the title to Visby (IMO 9763655)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...