Jump to content
Shipfriends

The World (IMO 9219331)


Recommended Posts

29460349416_6d11e6bbcb_b.jpg

Στον Πειραιά βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το The World.Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται φυσικά,αλλα δεν ειναι και το πλεον σύνηθες πλοιο στο λιμάνι .Οσο έχω δει τις αφίξεις του , είναι μια ανα 2-3 χρόνια παραμένοντας με 2-3 μερες στον Πειραιά

Το πλοίο έχει 165 καμπίνες η καλύτερα 165 υπερπολυτελείς αυτόνομες κατοικίες. Έχει μήκος 196 μέτρα και διαθέτει 12 καταστρώματα. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο πλοίο είναι λιγοστά καθώς περίπου τα 130 είναι ήδη αγορασμένα και μάλιστα σε πολύ υψηλή τιμή.Το The World κατασκευάστηκε το 2002 στα ναυπηγεία Fosen Mek. Verksteder A/S της Νορβηγίας.

Συμφωνα με την MailOnline οι τιμές για να αγοράσει κανείς τη δική του..καμπίνα στο πλοίο κυμαίνονται από 930.000 ευρώ έως και 13 εκατομμύρια και μάλιστα υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για ένα διαμέρισμα.
 
Απο comforts το κρουαζιερόπλοιο σφύζει,αφου διαθέτει γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις spa και γυμναστήριο, πισίνες και μια τεράστια κάβα 12.000 ετικετών κρασιού.Διαθέτει έξι εστιατόρια, αρκετά μπαρ, δωμάτιο για τσάι, προσομοιωτή γκολφ, βιβλιοθήκη και αίθουσα κινηματογράφου.
 
Η αναχώρηση του το Σάββατο που μας πέρασε.

 

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Είχα διαβάσει κάπου ότι το πλοίο αυτό πραγματοποιεί κρουαζιέρες ανά τον κόσμο,με κάθε μιά να διαρκή γύρω στο εξάμηνο-εξ ού και οι σπανιώτατες επισκέψεις του στο υπερ-hub τού Πειραιά.

Ωστόσο,αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να δώση 13 μύρια (ή έστω και εννιακόσια χιλιάρικα) γιά να '"αγοράση" μιά καμπίνα (που προφανώς μετά το πέρας τής κρουαζιέρας θα την εγκαταλείψη γιά τον επόμενο "αγοραστή",όταν με πολύ λιγώτερα μπορεί να αποκτήση ένα δικό του αξιοπρεπέστατο σκάφος που θα το έχη γιά όλη του την ζωή.Εξ άλλου,κάποιος που δίνει τόσα λεφτά γιά μιά καμπίνα σε πλοίο-έστω και καμπίνα μεγέθους "αυτοτελούς κατοικίας"-ασφαλώς δέν είναι ο τυχαίος μέσος εργαζόμενος υπαλληλάκος που μένει στο νοίκι στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι.

Εγώ πάντως θα ήμουν ευχαριστημένος ακόμη και μ'ένα μικρό καϊκάκι σάν αυτά που έβλεπα στα Σελήνια Σαλαμίνας αραγμένα στο λιμανάκι.Αλλά δυστυχώς,ούτε βάρκα φουσκωτή δέν με βλέπω να καταφέρνω ποτέ ν'αποκτήσω.....

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 11 months later...

Στον Πειραιά θα έρθει για ανεφοδιασμό στις 10/5 σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα του ΟΛΠ.

Ας το θυμηθούμε περίπου 7 χρόνια πισω,σε καλύτερες για την κρουαζιέρα εποχές..

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...