Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Sharden είναι το νεότερο -ναυπήγησης 2005- πλοίο της Tirrenia από τα Fincantieri. Είναι αδελφό του Nuraghes, ενώ τα ελαφρώς προγενέστερα Bithia, Janas, Athara έχουν ίδιες διαστάσεις μα μικρότερο γκαράζ, οπότε το accommodation τους αναπτύσσεται ένα deck χαμηλότερα απ' ότι στα Nuraghes και Sharden. Ίδιες διαστάσεις (με μικρότερο βύθισμα) και σουλούπι το δίδυμο Nuraghes-Sharden έχει και με τα Palace των Μινωικών. To Sharden συνδέει μαζί με το αδελφό του το Porto Torres με τη Γένοβα, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

5583f6254e4d82ece41f02fb18c40bf6

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ό,τι προλάβαμε, προλάβαμε από λευκό! Σύντομα πάλι Γένοβα για Batman και Joker...  Απορώ πόσο εύκολο είναι να συντηρηθεί αυτό το εικαστικό και με αφορμή αυτή την απορία ποστάρω, γνωρίζει κανείς; Στις ήδη υπάρχουσες απεικονίσεις Looney Tunes στα πλοία της Moby για παράδειγμα.

Screen Shot 2017-03-22 at 11.19.48.png

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο έκανε την περασμένη εβδομάδα 2 δρομολόγια Civitavecchia - Olbia. Από την τελευταία αναχώρησε το περασμένο Σάββατο το βράδυ για να φτάσει στη Γένοβα -στα πλαίσια τακτικού δρομολογίου- την Κυριακή το πρωί. Και μετά όπως είπες, Παναγία μου. Κι αφού βρέθηκα κι εγώ την Κυριακή στη Ζζζένοβα για canzoni και gelatti, θα ήταν γρουσουζά να μην πάω να το συναντήσω στην άφιξή του.

 

Γενικά ανάμεικτα συναισθήματα. Όταν το βλεπει κανείς να πλησιάζει, είναι ιδιαίτερα περίεργο γιατί είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων που δεν συνηθίζει κανείς να βλέπει στο νερό. Βλέποντάς το κατάπαντα μοιάζει λίγο και με κορεό που κάνουν οι οπαδοί των ομάδων στα γήπεδα, μια και οι φιγούρες πιάνουν όλη την πλευρική επιφάνεια του πλοίου και καταλήγουν στο φουγάρο με το Batman(τον ήρωα των comics, όχι τον Μπατατούδη:D). Αν δεί κανείς το dark φουγάρο σε συνδυασμό με τη φιγούρα του Robin, είναι λιγάκι evil η εικόνα και εμένα τουλάχιστον μου δημιουργεί αρνητικό συναίσθημα. Bonus το τεράστιο σήμα στην πρύμη. Και σκεφτείτε πως εδώ το βλέπουμε λουσμένο στον ήλιο να εισέρχεται στο λιμάνι, είμαι περίεργος πως θα δείχνει όλο αυτό με γκρίζο και μουντό καιρό.

 

Ο Batman κυριαρχεί ακόμα και στον καθρέφτη της πλώρης. Πάντα μου φαινόταν άσχημο πως δεν υπήρχαν παράθυρα στον καθρέφτη της σειράς αυτής, και σίγουρα έχρηζαν κάποιου είδους διακόσμησης. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς αυτό είχα στο μυαλό μου. Και μια ματιά στην άλλη πλευρά του πλοίου με το επίσης dark φουγάρο και τον Batman να ρίχνει ένα μπουκέτο στο Jocker. Δυστυχώς αντίθετα στον ήλιο η συγκεκριμένη φωτογραφία. Ανέφερα προηγουμένως ανάμεικτα συναισθήματα γιατί ανεξαρτήτως με τις φιγούρες, τα χρώματα είναι πρωτότυπα και φωτεινά, σου τραβάνε το μάτι. Αλλά η όλη θεματική είναι dark και αναρωτιέμαι όπως είπα και νωρίτερα πως θα δείχνει αυτό το σύνολο μέσα σε συννεφιά και βροχή. Τέλος πάντων, τα σχόλια δικά σας.  

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν είναι καθόλου άσχημα ίσα πολύ όμορφο έγινε. Ανυπομονώ να τα δω πάνω σε όλο τον στόλο της Tirrenia

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Να δούμε και την αριστερή πλευρά του πλοίου σε πιο φωτεινές φωτογραφίες, σε άφιξη του στο Porto Torres της Σαρδηνίας. Όπως είπαμε και παραπάνω, ο καημένος ο Τζόκερ τρώει ένα δεξί κροσσέ από το Batman, που αποτελεί κομμάτι του πολύχρωμου κορεό της αριστερής πλευράς. Το κοιτάω και το ξανακοιτάω και τελικά νομίζω πως δεν σου μένει κάποια συγκεκριμένη εικόνα, είναι τόσο πολύχρωμο, σαν pizza special. Με το σουτζούκι μαζί :D.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απ' ότι φαίνεται εδώ, το Sharden προχτές είχε ένα σοβαρό περιστατικό στο ταξίδι του πρός το Porto Torres. Ένα ψυγείο πήρε φωτιά στο γκαράζ αλλά τελικά η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως από το πλήρωμα προτού επεκταθεί και γίνει του Med Star. Το πλοίο δεν υπέστη ζημιές και συνεχίζει κανονικά δρομολόγια στη γραμμή του.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός απόψε είναι πως το πλοίο στο αποψινό του δρομολόγιο από Genova για Porto Torres(το οποίο βρίσκεται στο βοριοδυτικό άκρο της Σαρδηνίας), αντί να πλεύσει δυτικά της Κορσικής, πλέει ανατολικά. Είναι μεγάλος κύκλος ο συγκεκριμένος και πιθανολογώ πως η Τυρρηνική θάλασσα βγάζει φίδια απόψε. Φανταστείτε κάτι ανάλογο με το να πηγαίνεις Πειραιά - Χανιά και να πλέεις ανατολικά της Σαντορίνης..

Το αντίστοιχο κάνει και το Sharden στο ανέβασμα πρός Γένοβα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 9 months later...

Νατο και το Sharden δεμένο σε θέση φόρτωσης στη Γένοβα το περασμένο Σάββατο. Παρατηρεί κανείς πως είναι ο χρωματισμός του μετά από 10 μήνες συνεχούς λειτουργίας, αρκετά τρεξίματα που αλλοιώνουν τις φιγούρες των ηρώων. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο χρόνο θα πάρει και τι θα κοστίσει η συντήρηση του χρώματος/φιγούρων στον επόμενο δεξαμενισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Το Sharden ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμού του τη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της μεθόρμισης λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε και κόντεψε να πέσει πάνω σε ένα ταχύπλοο σκάφος. Ευτυχώς δεν υπήρχαν αλλά πλοία δεμένα στο λιμάνι εκείνη την ώρα.

51743215_2222399738022334_6582274553509052416_n.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μεταφερόμαστε στον περασμένο Σεπτέμβριο και στην ανεμοδαρμένη Olbia της Σαρδηνίας όπου και θα παρακολουθήσουμε μια άφιξη του Sharden, προερχόμενο από Civitavecchia. Αφήνω τον φυσικό ήχο στο video, δείχνει τις καιρικές συνθήκες. Είναι τραβηγμένο στο στένεμα του κόλπου της Olbia, σε μια περιοχή που λέγεται Lido del Sole. Ο δίαυλος στο συγκεκριμένο σημείο είναι ίσως λίγο πιο στενός από το στένεμα του Πειραιά νομίζω(σαν μέτρο σύγκρισης) και το πλοίο περνάει με ελάχιστα μέτρα περιθώριο από την παραλία. Συνήθως εκεί υπάρχει αυστηρός περιορισμός ταχύτητας, για προφανείς λόγους, πλήν όμως βλέπουμε πως το Sharden μπαίνει με τα μπούνια λόγω των καιρικών συνθηκών. Ελπίζω να αρέσει το βιντεάκι, ομολογουμένως το πολύχρωμο Sharden είναι αρκετά ξεχωριστό θέαμα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μία-μία σας πηγαίνω τις υπηρεσίες με Grimaldi και Tirrenia :D, έχω λίγο ακόμη Sharden που μου άρεσε, ελπίζω να αρέσει και σε σας. Άφιξη του πλοίου στην Olbia στο ίδιο καρέ με το φάρο του Isola della Bocca, το Νησί του Στόματος δηλαδή στα ελληνικά, ονομασία που υποδηλώνει το προφανές, πως το νησάκι δηλαδή είναι στην είσοδο του εσωτερικού κομματιού του κόλπου της Olbia. Για το καλό:D έβγαλα και την έξοδο σε ανάλογη φωτογραφία, προσέξτε πως έχει γυρίσει ο ήλιος στο φωτισμό του φάρου.

 

Μου άρεσε επίσης ένα στιγμιότυπο της εξόδου όπου βλέπουμε την αναλογία των μεγεθών με τον περιβάλλοντα χώρο. Δείτε τους ψαράδες στην πλώρη του πλοίου πως φαίνονται σε σχέση με το πλοίο. Και λίγο ακόμη Sharden με την ξεχωριστή του φορεσιά, το πλοίο αυτήν την εποχή συνεχίζει τα δρομολόγιά του ανάμεσα στην Civitavecchia και την Olbia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...