Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Med Star


Recommended Posts

5 hours ago, rapeza said:

Υπάρχει ενημέρωση γιατί το πλοίο έφυγε με δέκα ώρες καθυστέρηση απο Ηγουμενίτσα;

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το  λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσίασε προσωρινή απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και αδυναμίας πρόωσης.
Εν λόγω  πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει για Κέρκυρα, με τελικό προορισμό το λιμάνι Μπρίντεζι Ιταλίας, με 368 επιβάτες, 78 ΙΧΕ οχήματα, 20 ΜΙΝΙ BUS και 17 Φ/Γ οχήματα και 5 Δ/Κ., επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''VASTERVIK'', ο οποίος επετράπη πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν  αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 
Link to comment
Share on other sites

Παρόμοιο γεγονός στις 31/7.

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του VASTERVIK, σημαίας Κύπρου ότι, κατά τις διαδικασίες προετοιμασίας απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Κέρκυρας για λιμένα Μπρίντεζι Ιταλίας, σταμάτησε η λειτουργία των δύο (02) ηλεκτρογεννητριών με μοναδική τροφοδοσία ρεύματος από ηλεκτρογεννήτρια ανάγκης εκτός μηχανοστασίου.

Επί του ανωτέρω πλοίου επιβαίνουν 340 επιβάτες, 76 οχήματα, 23 φορτηγά και 1 λεωφορείο.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του VASTERVIK μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης το πλοίο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Μπρίντεζι σε λίγη ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Προ δυο ημερων black out στο λιμανι της Ηγουμενιτσας λιγο πριν την εισοδο στο διαυλο. Επεστρεψε και εδεσε... Με καθυστερηση 8+ ωρων αναχωρησε για Ιταλια. Προβλημα με την ηλεκτρομηχανη αλλα και με τους ρουμανους που δεν δειχνουν ικανοι να ανταπεξελθουν στο Μηχανοστασιο μετα την μαζικη αποχωρη των ελληνων.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian featured and unfeatured this topic
  • 1 month later...

 

Πέρα από τις παραπάνω βλάβες είχε και μια βλάβη στον καταπέλτη στην Κέρκυρα τη Κυριακή 14/08/16

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του RO-RO PASSENGER ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμένα Κέρκυρας, παρουσίασε αδυναμία λειτουργίας των τριών (03) πρυμναίων καταπελτών.

Εν λόγω πλοίο, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Κέρκυρας προερχόμενο από λιμένα  Ηγουμενίτσας με τελικό προορισμό το λιμάνι Μπρίντεζι Ιταλίας, με 319 επιβάτες, 40 ΙΧΕ οχήματα, 02 δίκυκλα και 04 λεωφορεία και 09 Φ/Γ οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VASTERVIK'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Vastervik στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη.

Οι 100 επιβάτες, τα 27 Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα 08 mini bus και τα 19 Φ/Γ οχήματα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROFERRY EGNAZIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VASTERVIK'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Βλάβες Med Star

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...