Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

H Hurtigruten προχωρά στη μεγαλύτερη παραγγελία πλοίων των 120 ετών παρουσίας της στην κρουαζιέρα και στην εξυπηρέτηση της "άγονης" της Νορβηγίας. Τα 4 πλοία θα ναυπηγηθούν στα Kleven του Ullsteinvik της Νορβηγίας, με το πρώτο να παραδίδεται το καλοκαίρι του 2018. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της και σε σχετική ανακοίνωση. Πανέμορφα έχω να πω.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τα δυο νέα πλοία της Hurtigruten (20.000 τόνων, 600 επιβατών), που θα παραδοθούν το 2018 και το 2019 θα είναι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσουν υβριδική ισχύ χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μπαταριών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Η Hurtigruten υπέγραψε την επιστολή προθέσεως (letter of intent) με την Rolls-Royce για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα αναβάθμισης σε υβριδική ενέργεια. Οι κύριοι κινητήρες των 9 πλοίων τους θα αλλάξουν από το πετρέλαιο σε LNG και η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος μπαταριών. Η Hurtigruten έλαβε πρόσφατα άδειες από τη νορβηγική κυβέρνηση για επτά από τις 11 ακτοπλοϊκές διαδρομές. Μία από τις βασικές απαιτήσεις της κυβέρνησης του διαχειριστή της διαδρομής ήταν η μείωση των εκπομπών CO2. Με τα σχέδια για σημαντική αναβάθμιση, η Hurtigruten θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το υπάρχον στόλο της στη διαδρομή και ταυτόχρονα να ικανοποιεί αυτές τις νέες αυστηρότερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Hurtigruten ήρθε σε συμφωνία με τα Fosen Yard για ολοκληρωτική ανακαίνιση δυο πλοίων της, δηλαδή του MS Richard With & του MS Nordlys το Νοέμβριο του 2018 και την άνοιξη του 2019. Η ανακαίνιση θα συμπεριλαμβάνει:

* Όλες οι καμπίνες που βρίσκονται στο πλοίο για τους επιβάτες και το πλήρωμα θα ανακαινιστούν εσωτερικό και με νέα μπάνια.

** Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι θα ανακαινίστουν, συμπεριλαμβανομένων νέων εστιατορίων, μπαρ, σαλονιών και υπαίθριων υδρομασάζ.

*** Εκτός από την ανακαίνιση και την αναβάθμιση, το κύριο εστιατόριο που βρίσκεται στο κατάστρωμα 4, θα ανοιχτούν νέα μεγάλα πανοραμικά παράθυρα σε όλο το ύψος του καταστρώματος.

**** Στο πλοίο θα δημιουργηθούν περισσότερες σουίτες. Οι σουίτες στο κατάστρωμα 6 θα έχουν μεγάλα πανοραμικά παράθυρα και παράθυρα, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα κατά μήκος της νορβηγικής ακτής.

Και τα δυο πλοία θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν μεταξύ Bergen Kirkenes, ενώ τα δυο πλοία θα υποστούν το πράσινο πρόγραμμα αναβάθμισης της Hurtigruten, δηλαδή σε υβριδικές λειτουργίες με κινητήρες LNG και συστοιχίες μπαταριών.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Το Nordkapp βρίσκεται για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Westcon στο Ølen από τις 19 Οκτωβρίου και στις 30 Οκτωβρίου θα επιστρέψει στα δρομολόγια από το Bergen. Οι φωτογραφίες είναι του Svein Egil Økland από το Facebook.

44918334_1696939357076583_1963305112361238528_o.jpg45015605_1696939353743250_2282556353664778240_o.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...