Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στο Ηράκλειο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα ν. Θήρας για λιμένα Ηρακλείου, για βλάβη στην δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή του πλοίου.

Το ''CHAMPION JET 2'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως με τις τρεις (03) κύριες μηχανές του στο λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 625 επιβάτες, 14 Ε.Ι.Χ. και 05 δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Και μάλλον για αυτό το λόγο έχουμε σήμερα την τράμπα μεταξύ αυτού και Naxos Jet.Έτσι το CJ2 ανεβαίνει αυτήν την ώρα προς Ραφήνα και το Νάξος τζετ κατεβαίνει Ηράκλειο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Champion Jet 2 στη Σύρο 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, για δυσλειτουργία του αριστερού πρυμναίου καταπέλτη αποεπιβίβασης επιβατών και φορτοεκφόρτωσης οχημάτων, κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα με προορισμό το λιμένα Πειραιά, με 71 επιβάτες και 21 Ι.Χ..

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Θήρα και επιστροφή. Μετά από έκτακτη επιθεώρηση του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε θραύση πείρου συγκράτησης αριστερού ράουλου συρματόσχοινου του αριστερού πρυμναίου καταπέλτη με συνέπεια τη δυσλειτουργία του.

Στο''CHAMPION JET 2'' επεβλήθη αρχικά απαγόρευση συνέχισης πλόων από τη Λιμενική Αρχή Σύρου και στη συνέχεια μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε για λιμένα Πειραιά, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ότι ήταν πρέπει να λύθηκε και ταξιδεύει και πάλι με κανονικές ταχύτητες…943 επιβάτες μια καθημερινή μέρα…Λέει πολλά για το κόσμο που έχει το δρομολόγιο και τις περιληπτικές που κάνει…3000 άτομα σχεδόν καθημερινά με 50€ μέσο όρο εισιτηρίου(βγάλε ΦΠΑκλπ), καταλαβαίνει κάνεις ότι βγάζει τα λεφτά του και με το παραπάνω.Ίσως η πιο κερδοφόρα μονάδα της seajets…Ακόμα και το world με τα gas turbine θα αφήνει κέρδος σε αυτή τη γραμμή…

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ-ΤΧ Champion Jet 2 στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Θήρας, με 943 επιβάτες, 08 Ι.Χ. και 01 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα δύναται να συνεχίσει τους πλόες του με τρεις κύριες μηχανές.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του ΕΓ-ΚΑΤ Champion Jet 2 στην Σίφνο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “CHAMPION JET 2” σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου, από τον λιμένα ν. Σερίφου για λιμένα ν. Σίφνου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Σίφνου, αποβιβάζοντας 92 επιβάτες, 07 Ι/Χ οχήματα και 01 Δ/Κ όχημα.

Από την Λιμενική Αρχή Σίφνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “CHAMPION JET 2”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, με τρεις (03) κύριες μηχανές.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Προβλημα αντιμετωπίζει το πλοίο λιγο εξω απο την Σεριφο στο δεύτερο σημερινό δρομολόγιο με την ταχύτητα να πεφτει απο τα 33 μιλια στα 20 και τωρα ταξιδεύει με 24,5 .  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο κλασσικό του δρομολόγιο επανήλθε σήμερα,με την κλασσική βλάβη να ταλαιπωρεί τους επιβάτες του που πληρώνουν ταχύπλοο και πάνε με ταχύτητες συμβατικού. Όλα καλά δεν τρέχει τίποτα... απογοητεύση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...