Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και μια διόρθωση, το πλοίο βρίσκεται στο Αλβανικό λιμάνι Shengjin, κι όχι στο Δυρράχιο. Από εκεί θα γίνονται τα δρομολόγια εξ' Αλβανίας, βρίσκεται στο βορρά, κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
19 hours ago, Petros P said:

Μόνιμη ειναι . Τα δρομολογια της Ραβενα τα εχει αναλάβει το Otto (ex Ulfat).

Βέβαια πυροσβεστικά λογω κίνησης  εχει κανει και Ραβενα το Ανα μ φαινεται τελευταια 

Έχουμε λοιπόν το Ana(590 lane metres) να κάνει Δυρράχιο - Τεργέστη, γραμμή που εξυπηρετεί επίσης και το AF Marina(1700 lane metres), άρα 2 στη συγκεκριμένη γραμμή.

 

Το Ana αντικαταστάθηκε από το μεγαλύτερο Otto(1272 lane metres) στη γραμμή Δυρράχιο - Ραβέννα, μεγαλύτερη χωρητικότητα εδώ.

 

Τα AF Michela(2050 lane metres) και AF Marina κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες καθημερινά Δυρράχιο - Ανκόνα.

 

Πέρα λοιπόν από τα γνωστά του Μπάρι - Δυρράχιο, φαίνεται πως υπάρχει ψωμάκι και στη Βόρειο Ιταλία με προορισμό την Αλβανία.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μπόμπα χαρακίρι με 5 πρίν λίγο, οι Αλβανοί ανακοίνωσαν πως το λιμάνι του Δυρραχίου κλείνει για όλα τα φέρρυ προερχόμενα από την Ιταλία! Όπως και την αεροπορική σύνδεση μεταξύ των 2 χωρών, εμάς βέβαια εδώ μας απασχολεί το ναυτιλιακό κομμάτι. Αρκετά παραπονιάρικος ο σχολιασμός του άρθρου, το οποίο ξεκινά κάνοντας αναφορά στο 1991 όταν και καραβιές Αλβανών έρχονταν στην Ιταλία για ένα καλύτερο αύριο.

 

Μένει να δούμε αν η κίνηση θα εκτραπεί σε κάποιο άλλο Αλβανικό λιμάνι, όπως Αυλώνα ή Αγίους Σαράντα. Δε νομίζω όμως πως κλείνουν το Δυρράχιο για να ανοίξουν κάποιο άλλο λιμάνι. Θα έχουμε αντίθετα προσεγγίσεις στην Ηγουμενίτσα και μετά οδικώς στην Αλβανία? Μήπως στο Μπάρ του Μαυροβουνίου? Οψόμεθα. Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή έχει όλα τα συστατικά να βάλει βόμβα στα θεμέλια και της Ventouris Ferries αλλά και της Adria Ferries.

Link to comment
Share on other sites

Τα σημερινά δρομολόγια θα γίνουν κανονικά. Δεν ξέρω αν έκλεισαν το Δυρράχιο για λιμάνια της Βόρειας Ιταλίας, ή αν γίνουν τα σημερινά και από αύριο γιόκ.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα είχαμε την πρώτη κίνηση, είναι το AF Marina το οποίο και απέπλευσε χτές το βράδυ από το Δυρράχιο με προορισμό την Ανκόνα όπου και οσονούπω καταπλέει. Κάτι μου λέει πως έφυγε βέβαια σαν ρορο, κι όχι με επιβάτες.

 

Αναρωτιέμαι τι προτίθεται να κάνει η Ventouris Ferries, ο ανταγωνισμός έκανε δρομολόγιο που είμαι σίγουρος πως θα είναι με γεμάτο γκαράζ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Βλέπω εδώ και μερικές μέρες στη ράδα του Δυρραχίου το car carrier Tenerife Car (IMO 9249984), όπως βλέπω και στα registries είναι ο αντικαταστάτης του Ana στη γραμμή Ravenna - Durrazzo, μια και η Shega Trans φαίνεται να έχει ναυλώσει το πλοίο. Μήκος 132 μέτρα, αυτοκίνητα 1,350 σαν car carrier και 2 μηχανές Wartsila. Ισπανικό προιόν του Hijos de J. Barreras(1591)  ναυπήγησης 2002 που μέχρι πρότινος δούλευε όπως μαρτυρά και το όνομά του, για τη Flota Suardiaz.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...
  • 7 months later...
2 hours ago, Petros P said:

Άρα πιθανόν από εδώ και στο εξής να βλέπουμε και αλλά πλοία που δεν ταιριάζουν στον όμιλο να πάνε προς τα εκεί …

βεβαια ο Ίκαρος μου κάνει too much για  adria και Δυρράχιο 

 

Τοο much σε επίπεδο κίνησης δεν ξέρω αν είναι, είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβό πλοίο από τα Visentini που χρησιμοποιούσαν ως τώρα. Από την άλλη βέβαια, όταν ξεκίνησαν τη γραμμή οι Ιταλοί της Adria, από πλευράς Βεντούρη πχ διέρρεε πως είναι μια γραμμή για 1-1.5 μήνα το καλοκαίρι που δεν έχει ψωμί. Κι αυτοί έχουν 3 δρομολόγια την εβδομάδα ακόμα και το χειμώνα. Τα οικονομικά τους δεν τα ξέρω αλλά οι πράξεις τους δείχνουν πως επενδύουν.

Edited by Nick the Greek
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...