Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δηλώσεις του κ. Θεμου Κέλλη την επομένη ημέρα του ναυαγίου: Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και ελπίζουμε να σώσουμε τις μηχανές του πλοίου

Τη προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η διαδικασία της ανέλκυσης του Maria Star στο λιμάνι της Κω καθώς μετά την παρέμβαση του γερανού αλλά και των δυτών με τα μπαλόνια το σκαρί σηκώθηκε κι έγινε κατορθωτή η απάντληση αφενός του καυσίμου που υπήρχε στη δεξαμενή αλλά και των υδάτων που υπήρχαν στο σαλόνι του πλοίου. Απομένει να ολοκληρωθεί σταδιακά η διαδικασία ώστε με την απάντληση υδάτων και τη βοήθεια των μπαλονιών να βγει το πλοίο πλήρως στην επιφάνεια.

Έπειτα από 11 ημέρες προσπαθειών ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλκυσης του Maria Star στις 17 Δεκεμβρίου. Κατά πάσα πιθανότητα αύριο αναμένεται να γίνει και η ρυμούλκησή του σε καρνάγιο.

 

Maria Star.jpg

Maria Star (2).jpg

Maria Star (3).jpg

Maria Star (4).jpg

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της εταιρείας του Μαρία Σταρ 

Ετούτη την Άγια μέρα της γέννησης του Χριστού μας και έπειτα από την ασφαλή επανάπλευση του σκάφους μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέδραμαν, βοήθησαν, συμπαραστάθηκαν με όλη τους τη δύναμη από την αρχή του ατυχήματος μέχρι την ανέλκυση του ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ.
Ευχαριστούμε τον Λιμενάρχη Κω και τα στελέχη του Λιμεναρχείου που από τη πρώτη στιγμή ήταν εκεί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και τα στελέχη του για την προσπάθεια και τη βοήθειά τους από τη πρώτη στιγμή μέχρι τη τελευταία. 
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κω, τους Αντιδημάρχους και το προσωπικό του Δήμου Κώ που ήταν δίπλα μας με τις υπηρεσίες τους σε ότι χρειαστήκαμε. 
Ευχαριστούμε το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, τον κ. Κοκαλάκη αντιπρόεδρο, τα στελέχη του, για τη βοήθεια με το φράγμα και τα βοηθητικά υλικά καθ' ολη τη διάρκεια.
Ευχαριστούμε τον Τελώνη Κω και τους τελωνειακούς υπαλλήλους που επέβλεψαν την ασφαλή απάντληση των πετρελαιοειδών του πλοίου.
Ευχαριστούμε το καταδυτικό συνεργείο Bythos Diving Ltd  (Μιχάλη και Νίκο Καρακιώζη, Τάσο Κουμπιό, τον Ματθαίο και τον Φίλιππο) που εργάστηκαν τόσο σκληρά με όλα τα μέσα και τη δύναμη για να φέρουν το πλοίο και πάλι στην επιφάνεια. 
Ευχαριστούμε  θερμά τον Τεχνικό μας σύμβουλο Ναυπηγό κ. Ιωάννη Γαλουζή και τον Νομικό μας σύμβουλο κ. Κώστα Τατάκη για τις άπειρες ώρες εργασίας τους για τη διαδικασία. Τον κ. Μαρίνο Μπαλτσαβία και τον κ. Παραθύρα Χαράλαμπο για τις συμβουλές τους. Ευχαριστούμε τον κ. Χαματζόγλου Δημήτρη για την παραχώρηση του γραφείου του και την χρήση κομπιούτερ και εκτυπωτών.
Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Κοκαλάκη για την τεράστια συνδρομή του με τον χερσαίο γερανό του που βοήθησε τα μέγιστα νυχθημερόν.
Ευχαριστούμε το ρυμουλκό Παναγία Φανερωμένη της "ΜΑΡΕΑ" Πέτρος Σοφίας, τον καπετάν Μάρκο, τον μαστροΓιώργο και τον Βασίλη για την απίστευτη και 24ωρη συμβολή του για την απάντληση υδάτων.
Ευχαριστούμε τους ιδιώτες επαγγελματίες που έτρεξαν ανά πάσα στιγμή ότι ώρα και να ήταν για να μας προμηθεύσουν υλικά και τεχνική κάλυψη με τα εργαλεία τους. Τον κ. Καλλέργη, τον κ. Αγαπίου, τον κ. Τυρίκο, τον κ. Τσάπο, τον κ. Ψαρομπά, τον κ. Δαμίγο, τον κ. Μιχελαράκη, τον κ. Βογιατζή, τον κ. Μανώλη και όλους όσους βοήθησαν στην ανέλκυση.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη μας για την ηθική συμπαράσταση και το κουράγιο του. Τον Ιμάμη για την συμπαράσταση του. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την απίστευτη ψυχολογική συμπαράσταση.
Ευχαριστούμε τον Μαστρο Νίκο Κλωνάρη και τον γιό του Μιχάλη για την επανεκκίνηση των μηχανών, το ηλεκτρολογίο του κ. Κουρούδη για τη συντήρηση ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων και το συνεργείο του κ. Διαλλυνά για την τεχνική κάλυψη. Ευχαριστούμε την οικ. Λαουμζή για τη συμπαράσταση και την παραχώρηση της σκάλας τους.
Ευχαριστούμε τον Νικόλα τον Αντρέα τον Παναγιώτη, τους ανθρώπους τους δικούς μας, που είναι πλάι μας και όλοι μαζί θα ξαναφτιάξουμε την "Μαριώ" μας από την αρχή!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από την καρδιά μας και ευχόμαστε ολόψυχα Καλές Γιορτές!! Υγεία Αγάπη και Δύναμη για το μέλλον!
Σας ευχαριστούμε όλους!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 2/13/2016 at 9:46 AM, enas chiotis said:

Το equasis πάντως μ'αυτό το imo number δίνει το βαπόρι κατασκευής του 1988 και όχι του 2004.

Το Μαρία Σταρ όντως έχει ναυπηγηθει το 1988 με το όνομα Ege Expres στο ναυπηγείο Fuat Turan Marine στην Αλικαρνασσό και το 2003 αγοράστηκε από την οικογένεια Κελλη και ξεκίνησε να δουλεύει το 2004 για αυτήν. Φέτος μετά την βύθιση του χειμώνα δεν θα ταξιδεψει. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
  • 10 months later...

Από ότι φαίνεται ούτε φέτος θα δουλέψει το Μαλενα στη γραμμή Κω Αλικαρνασσό, μιας και από ότι ακούγεται δεν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις με τη Τουρκία, οπότε οι πλοιοκτήτες του κοιτάνε εναλλακτικούς προορισμούς. Από ότι μαθαίνω θα ετοιμάσουν το σκάφος για να κάνει ημερήσιες εκδρομές από τη Κω προς τη Κάλυμνο και τη Ψέριμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Τα ημερόπλοια του δραστηριοποιούνται στο νησί μας είναι ένας μοναδικός τρόπος για να επισκεφθούν οι τουρίστες κι όχι μόνο, την Κάλυμνο, τη Ψέριμο και το νησάκι Πλάτη. Ιδανικότερα, υπάρχει και η επιλογή της μονοήμερης εκδρομής αποκλειστικά στη μαγευτική Ψέριμο, με σημείο απόπλου το λιμένα Μανδρακίου της Κω, όπου δεσπόζουν όλα τα ημερόπλοια με τα φώτα τους σε πλήρη ανάπτυξη κάθε βράδυ, εντυπωσιάζοντας όσους κάνουν περίπατο στην περιοχή. Η κάμερα του Kos Tv, ταξίδεψε στη Ψέριμο όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο καπετάνιος, Γιώργος Κέλλης, παραχώρησε σύντομη συνέντευξη αναφορικά με τη φετινή σεζόν και τη θέση των ημερόπλοιων στην τουριστική αγορά της Κω.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Το Μαλενα ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμού στη Κάλυμνο και τη Δευτέρα επέστρεψε στη Κω. Λογικά στα τέλη Απριλίου το σκάφος θα ξεκινήσει τις ημερήσιες εκδρομές του μεταξύ Κω-Αλικαρνασσού, μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της απαγόρευσης του Covid 19.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...