Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Tο Maria Star (IMO No: 8680868) που κατασκευάστηκε το 2004 σε υπερσύγχρονα ναυπηγεία της Αλικαρνασσού και διαθέτει όλες τις απαιτήσεις και κανονισμούς που προβλέπονται για την καταλληλότητα του πλοίου. Το Maria Star ταξιδεύει ανάμεσα στη Κω και το Μπόντρουμ.

Το πλοίο διαθέτει τρία καταστρώματα. Στο πρώτο κατάστρωμα όπισθεν, βρίσκεται η είσοδος του πλοίου με αρκετό χώρο για αποσκευές καθώς και βεράντα. Από το πρώτο κατάστρωμα οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο κυρίως σαλόνι που διαθέτει μεγάλα παράθυρα για την καλύτερη θέα των επιβατών και κλιματισμό ενώ το μπαρ του πλοίου προσφέρει καφέ, δροσερά αναψυκτικά και απολαυστικά σνακς.

Στο μπροστινό μέρος του καταστρώματος βρίσκονται οι τουαλέτες, τρεις ανδρικές αριστερά και τρεις γυναικείες δεξιά και διάδρομοι στις πλευρές του πλοίου για την άνετη κυκλοφορία των επιβατών προς όλους τους χώρους του καταστρώματος.

Στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου υπάρχει μπροστά ο χώρος διακυβέρνησης του πλοίου αλλά και μεγάλος χώρος με καθίσματα μέρος του οποίου διαθέτει τέντα για τους επιβάτες που θέλουν σκιά και το άλλο μισό ανοικτό για τους επιβάτες που θέλουν ήλιο. Στο τρίτο κατάστρωμα υπάρχουν καθίσματα επιβατών σε ανοικτό χώρο για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι από το πιο υψηλό σημείο του πλοίου με την καλύτερη θέα. Από το πλοίο δεν θα μπορούσε να λείψει το δωρεάν WiFi για γρήγορο και εύκολο σερφάρισμα στο internet!

Edited by polmyt
tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πλοίο ανήκει στην οικογένεια Κελλη από την Κω. Το όνομα του πλοίου προέρχεται από το όνομα της κόρης του κ. Κελλη. Ενώ παλιότερα πρέπει να είχε δύο πλοιαρια ακόμα (όχι ταυτόχρονα) που έχουν πουληθεί

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ χθες το πρωί έφυγε από τη Κω με προορισμό τη Κάλυμνο, όπου είναι τραβηγμένο έξω στο καρναγιο για το δεξαμενισμο του

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμού στο καρνάγιο στη Κάλυμνο και σήμερα έπεσε. Το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες το μεσημέρι το Μαρία Σταρ επέστρεψε στη Κω για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν ξεκινήσει τις εκδρομές την άλλη εβδομάδα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ αναμένεται να κάνει το πρώτο δρομολόγιο του την Τρίτη (19/4/16) από τη Κω (09:15) προς την Αλικαρνασσό (16:00). Στο ξεκίνημα του πλοίου θα γίνονται δρομολόγια κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο προς την Αλικαρνασσό. Το Σάββατο (23/4/16) θα κάνει ταξίδι προς το Τουργκούτρεϊς αντί για την Αλικαρνασσό

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ ήταν για εργασίες δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Agalnar στο Bodrum και επέστρεψε στη Κω στις 23/01/17. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του facebook του πλοίου.

Maria Star.jpg

Maria Star (2).jpg

Maria Star (3).jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον Απρίλιο τα δρομολόγια του Μαρία Σταρ θα γίνονται κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο. από τη Κω στις 09:15, από Αλικαρνασσό στις 16:00. Ενώ από 1η Μαΐου θα ξεκινήσουν καθημερινά τα δρομολόγια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την Τρίτη 04/07/2017 και κάθε Τρίτη το Μαρία Σταρ ξεκινάει διπλό δρομολόγιο. Το πρώτο με αναχώρηση 09:00 από Κώ και 16:00 από Αλικαρνασσό. Το δεύτερο με αναχώρηση 11:30 από Κώ και 18:30 από Αλικαρνασσό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ έχει σταματήσει προσωρινά τα δρομολόγια του μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού μετά το σεισμό στη περιοχή, αλλά αναμένεται να ξανά ξεκινήσει τα δρομολόγια του την Τρίτη 25/07/2017 με σημείο ελέγχου και επιβίβασης στο μώλο της ΔΕΗ απέναντι από το ξενοδοχείο Kosta Palace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ διοργανώνει μια εκδρομή από τη Κω προς το Τουργκούτρεϊς για το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Αναχώρηση από Κω στις 09:30 π.μ. και επιστροφή από Τουργκούτρεϊς 17:00 μ.μ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Μαρία Σταρ διοργανώνει ακόμα μια εκδρομή από τη Κω προς το Τουργκούτρεϊς για το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Αναχώρηση από Κω στις 09:30 π.μ. και επιστροφή από Τουργκούτρεϊς 17:30 μ.μ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την επικάθιση του Ε/Γ-Τ/Ρ Μαρία Σταρ στην Κω

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό εισροής υδάτων στο πρυμναίο τμήμα του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ'' Ν. Κω 05, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα Μανδρακίου Κω, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω προς απάντληση των υδάτων, η οποία όμως, λόγω της μεγάλης ταχύτητας εισροής, δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το σκάφος να επικαθήσει στο βυθό.

Από το περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή  έκτασης περίπου 200m2 κατά μήκος του κρηπιδώματος, η οποία αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί ενέργειες ανέλκυσης του ''ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ''.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο πλοίο γίνονταν εργασίες συντήρησης τις τελευταίες ημέρες (εξετάζεται αν υπήρξε κάποια παράλειψη κατά τις χθεσινές εργασίες) και σε συνδυασμό με την σημερινή θαλασσοταραχή εισέρρευσαν νερά στο πλοίο από τη μηχανή με συνέπεια να πάρει κλίση και να βυθιστεί γύρω στις 7 το πρωί, οπότε και έγινε αντιληπτό από διερχόμενους. Παρόντες ήταν από την πρώτη στιγμή ο πλοιοκτήτης Γιώργος Κέλλης και στελέχη του Λιμεναρχείου Κω ερευνώντας πρώτα το ενδεχόμενο να έχει εγκλωβιστεί κάποιος άνθρωπος επί του πλοίου (που ευτυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο) και στην συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απορρύπανσης. 

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, το «Μαρία Σταρ» στο βυθό του εσωτερικού λιμανιού της Κω. Το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί, για εισροή υδάτων στο πλοίο και αμέσως ενημερώθηκαν τόσο ο πλοιοκτήτης, όσο και η Πυροσβεστική, η οποία επιχείρησε απάντληση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, το πλοίο βούλιαξε. Μετά την ενημέρωση των ιδιοκτητών, ότι το πλοίο είχε 6 τόνους ντίζελ στις δεξαμενές του, και με το φόβο ρύπανσης, τοποθετήθηκαν άμεσα πλωτά φράγματα, μετά από συνεργασία του Λιμεναρχείου με το Λιμενικό Ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κληθεί ειδικό συνεργείο από την Κάλυμνο για την ανέλκυση του πλοίου με ειδικά μπαλόνια, ενώ οι ιδιοκτήτες φέρονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να σώσουν το «Μαρία Σταρ» και να το επαναφέρουν στην κυκλοφορία. Τα αίτια του ναυαγίου αν και παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, αποδίδονται είτε σε σοβαρό ανθρώπινο λάθος, είτε σε δόλο, ενώ το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να βουλιάξει το πλοίο, χαρακτηρίζεται από κάποιους ως, «εντυπωσιακό». Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «Μαρία Σταρ» ήταν ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα ημερόπλοια του νησιού, το οποίο περνούσε με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους που του γίνονταν κατά καιρούς.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...