Jump to content
Shipfriends

Δημήτριος Χ (IMO 9803730)


Recommended Posts

On 6/25/2015 at 3:03 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Όπου υπάρχει καρνάγιο διαθέσιμο στο Πέραμα και Σαλαμίνα έχουν ξεκινήσει κτίσιμο νέων αμφιπλωρων!!! Στο Κανελλο του Τσόκου (Πρωτοπόρος VIII).

 

Ας ανοίξουμε θέμα για το νέο αμφιπλωρο του κ. Τσόκου που κτίζεται στο ναυπηγείο του Κανελλου στο Πέραμα. Το όνομα του θα είναι Πρωτοπόρος VIII. Η κατασκευή του έχει ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού αλλά εκεί που ήταν στριμωγμένο ανάμεσα σε αλλά βαπόρια δεν μπορούσε να βγει κάποια φωτογραφία. Τώρα που έφυγε το Trascaribe I (ex Πρωτοπόρος VII) από μπροστά του μπορούμε να δούμε τη πρόοδο της κατασκευής του

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Εάν κρίνω από τις δηλώσεις του πλοιοκτήτη, το Πρωτοπόρος VIII θα πάει το καλοκαίρι σε γραμμή της Εύβοιας, οπότε η πιθανότερη γραμμή θα είναι Αιδηψό Αρκίτσα.

Το Πρωτοπόρος VIII ζητάει στο ΣΑΣ, έκτακτη δρομολόγηση από τις 13/05/16 στη γραμμή Πέραμα Παλούκια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Πρωτοπόρος VIII ζητάει στο ΣΑΣ, έκτακτη δρομολόγηση από τις 13/05/16 στη γραμμή Πέραμα Παλούκια

Ακόμα δεν έχει γίνει η καθέλκυση του πλοίου αλλά από όσο το έχω δει είναι σχεδόν έτοιμο να πραγματοποιηθεί. Λογικά στις αρχές του Ιουνίου θα είναι έτοιμο για τη δρομολόγηση του.

Link to comment
Share on other sites

Έγινε η καθέλκυσή του.Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες !!! Με πλήρωμα κατά μεγάλο ποσοστό από την Σαλαμίνα.Και φυσικά θα δουλέψει στην παλαιά κοινοπραξία ως είθισται για τους Πρωτοπόρους...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση του ΒΕΠ σχετικά με τη καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII» στο Πέραμα

Ο Β.Ε.Π. ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Παρουσία πλήθος κόσμου, εργαζομένων και εκπροσώπων των συνεργατών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ΕΥΒΟΪΚΟΣ Ν.Ε., της οικογένειας Τσώκου, πραγματοποιήθηκε, την 23η Μαίου 2016, η καθέλκυση του αμφίπλωρου, κλειστού τύπου, Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII», νηολογίου Πειραιά, στο Ναυπηγείο «Αφοι Κανέλλου ΕΠΕ», στο Πέραμα.

Στην τελετή καθέλκυσης του νέου πλοίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και Μιχάλης Γιάγκας, αντίστοιχα και ο Σύμβουλος ΒΕΠ, κος Γεώργιος Παπαμανώλης.

Ο κος Μιχάλαρος, μεταξύ άλλων, δήλωσε : «Είναι πολύ σημαντικό, σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και επιχειρηματικής δυσπραγίας στη χώρα μας, να υπάρχουν επιχειρηματίες που τολμούν και επιχειρούν. Είναι πολύ σημαντικό που ο «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ» σχεδιάσθηκε από Ελληνίδα Ναυπηγό, ναυπηγήθηκε στο Πέραμα από ελληνική επιχείρηση και για την κατασκευή του δούλεψαν και άλλες περιφερειακές επιχειρήσεις του κλάδου και δόθηκε δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους».

«Ευχόμαστε», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, «καλό ταξίδι και καλές θάλασσες στον «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ». Ευχόμαστε σύντομα να τον ακολουθήσουν και τα άλλα πλοία που ναυπηγούνται από την εταιρεία και το παράδειγμα της οικογένειας Τσώκου, την οποία συγχαίρουμε, να βρει και άλλους μιμητές. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, θα είναι δίπλα τους και θα στηρίζει τις προσπάθειές τους».

Link to comment
Share on other sites

Και μάλιστα πήγε πολύ καλά.Στις 1650 rpm έπιασε 14,5 knots...Κάποια στιγμή δοκίμαζε τις μηχανές του ανά ζεύγος κι έπιασε περίπου 8,5 knots.Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελειώνει και τις δοκιμές εν όρμο καθώς και τις τελευταίες πινελιές.Δουλεύοντας στην παλαιά κοινοπραξία ως είθισται για τους Πρωτοπόρους.Βγήκαν και τα δρομολόγιά του μετά την αναχώρηση του Τελαμώνα.Καλή αρχή στα γνώριμα νερά της Σαλαμίνας...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ας δούμε το Πρωτοπόρος VIII στα δρομολόγια του στη γραμμή Πέραμα Παλούκια. Προσέξτε στο όνομα της εταιρείας (Tsokos Lines) το «i» είναι γραμμένο με κίτρινο χρώμα και ο τόνος μοιάζει σαν φλόγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...