Jump to content
Shipfriends

Media & Ναυτιλία


Recommended Posts

  • Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δυστυχώς ενώ κάποιοι λένε με χιούμορ τα σχόλια για το πρέβελης κάποιοι άλλοι τα πιστεύουν χωρίς να έχουν γνώση της δυσκολίας που έχει αυτό το βαπόρι σε συνδυασμό με τη άθλια κατάσταση των ελληνικών «λιμανιών», ας σεβαστούν το βαπορι και το πλήρωμα που είναι ακούραστοι εργάτες στην άγονη όλα αυτά τα χρόνια και προσφέρουν κοινωνικό έργο ...

Link to comment
Share on other sites

Εγω απορω γιατι πεφτετε απο τα συννεφα,λες και συμβαινει πρωτη φορα

Σχολια ,και καλα αστεια ,του καθε ενος, απο τα social ειδικα, τα αναπαραγουν τα ειδησιογραφικα sites για ολα τα θεματα,απο μια αποφαση της κυβερνησης ,μεχρι τη φωτογραφιση της Τουνη 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, SAMAINA said:

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/mytilini-laxtara-gia-tous-epivates-ploiou-pou-prosekrouse-ston-provlita/3207339/

Έλεος!!!!

Ας τους πει κάποιος οτι πρόκειται για RO-RO. 

Αλλά θα μου πείτε μήπως ξέρουν τι είναι αυτό;

3 επιβάτες??? εδώ δεν μιλάμε για λαχτάρα αλλά για σοκ, πρέπει να έγινε κομφούζιο μέσα στο πλοίο! απορώ που το cnn ή το bbc δεν το ανέφεραν αυτο το τρομακτικό γεγονός!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πάντως παρόμοιο περιστατικό είδα και το Σάββατο το πρωί στο ίδιο σημείο όπου επιβάτης του Δήλος και καμεραμάν είχαν αντίστοιχο έντονο διαπληκτισμό χωρίς βέβαια να ξεφύγουν τα πράγματα σε βία όπως στο σημερινό συμβάν. 

Τώρα βέβαια δεν συχνάζω στο λιμάνι, οπότε δε γνωρίζω αν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και απλά δεν το μαθαίνουμε ή συνέβη τυχαία δύο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες.

Όπως και να έχει, λίγο off topic, αλλά κατά τη γνώμη μου λάθος να την πληρώνουν οι καμεραμάν τις δουλειές των δημοσιογράφων, ειδικά σε περιπτώσεις όπως του γνωστού ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ που ήταν και στο σημερινό συμβάν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έπεσα πάνω σε ένα αυθόρμητο άρθρο για τη Seajets, τιτλοφορείται "πως θα κάνεις το τέλειο ταξίδι με πλοίο". Τρείς δημοσιογράφοι μάλλον του ιδίου μέσου, έτυχε:rolleyes: να ταξιδέψουν και οι τρείς με το WC Jet πρόσφατα και είχαν εκπληκτικές εμπειρίες, κάτι σα να πήγαν διακοπές με 5άστερο κρουαζιερόπλοιο στις Σευχέλλες.

 

Προφανέστατα πρόκειται για πληρωμένη καταχώρηση από την Seajets, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι αμφιβάλλω αν έχουν δεί ποτέ τους το πλοίο και αν έχουν γράψει έστω ένα "και" στο κείμενο. Η Seajets καλώς πράττει, προσπαθεί να διαφημίσει το προιόν της. Δεν έχω κανένα θέμα με αυτό.

 

Αυτό που με ενοχλεί είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο μπαίνει στο site της 24media χωρίς να υπάρχει σήμανση πως πρόκειται για διαφήμιση ή πληρωμένη καταχώρηση(εκτός από το γενικότερο section που έχει για σπόνσορα την Aegean). Στο πουλάνε δηλαδή πως είναι πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία και γράφτηκε αυθόρμητα από την καλή τους την καρδιά. Αυτό για μένα εμπίπτει στην κατηγορία της απατεωνίας, κανένας σεβασμός πρός το αναγνωστικό τους κοινό, εντελώς κάλπικη πρακτική. Τροφή για σκέψη και για το τι διαβάζετε από διαφόρους επαγγελματίες με φερετζέ.

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου απορία πάλι είναι αν οι άνθρωποι της SeaJets πιστεύουν ότι μπορούν να κτίσουν brand ή να πείσουν πελάτη/επιβάτη με τέτοιου είδους ενέργειες. Εκτός αν έχουν υψηλό διαφημιστικό κονδύλι και δεν τους ενδιαφέρει αν το return of investment  (όπως έλεγαν παλαιόθεν στα πέριξ της Πλατείας Ιπποδαμείας) είναι μηδενικό. Θα μπορούσε να σκεφθεί βέβαια κάποιος (Honi soit qui mal y pense) ότι το ίδιο το investment μπορεί να είναι μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό (άραγε πόσο να κοστίζει στην SeaJets ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής για την Πάρο, την Μύκονο ή την Σίφνο;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 4/4/2023 at 11:51 PM, proud_ionian said:

Καλυτερη εικονα θα εχετε, αν διαβασετε και τι εγραφε το banking news, οταν αγορασε ο Ηλιοπουλος ποσοστο στη MIG. Εχει και εδω παραπισω καποια links. Το banking news γενικως ειναι απεναντι στην Τραπεζα Πειραιως

 

11 hours ago, Αναερόβιος said:

Το Bankingnews είναι σαιτ επιπέδου Newsbrake, Pentapostagma, Pronews και Makeleio.gr.
Ουσιαστικά δημοσίευσαν ενα στορι που τους έστειλαν να δημοσιευόσουν έναντι αμοιβής.

 

45 minutes ago, proud_ionian said:

Όσον αφορά το banking news συμφωνώ απόλυτα με τον @Αναερόβιος. Και πολλά θελήματα κάνει και εμμονή εναντίον της τωρινής διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς έχει (και υπέρ της προηγούμενης). Όσοι το παρακολουθείτε τακτικά, θυμηθείτε τι έγραφε για την Παγκρήτια Τράπεζα τον Σεπτέμβριο ;) [...]

 

YΓ: αν θέλετε να συνεχίσουμε γενικότερα για τα ΜΜΕ, εδώ,

Το bankingnews συμπλέει επι σειρά ετών με τον Σάλλα (για την ακρίβεια είναι απολογητής του) και έχει συνεχώς στο στόχαστρο τους διαδόχους του στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και στην Παγκρήτια. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχει αναλάβει εργολαβικά να προβάλει τις κινήσεις του Ηλιόπουλου εναντίον της Πειραιώς στη MIG. 

Μένω εδώ, δεν επεκτείνομαι στο πολιτκικό του στίγμα

 

2 hours ago, observer said:

Το newsbeast έγραψε 

Ρεσιτάλ προχειρότητας

Edited by proud_ionian
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, LoveBoat said:

Μα όλοι πληρωμένοι? Έλεος...

Έλεος...Ξέρουμε για τη λίστα Πέτσα, τα site αυτά   είναι της λίστας Ηλιόπουλου ή της λίστας Grimaldi     άραγε?

 

Τα σαιτ που ανέφερα και αρκετά ακόμα είναι της λίστας Πούτιν.

Link to comment
Share on other sites

Νωρίτερα απόψε, η ΕΡΤ 2 είχε ζωντανή μετάδοση την ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας Εσπέρας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Είχε πάει κι ο Θανάσης Μαρτίνος με τη Σύνοψή του ο άνθρωπος να παρακολουθήσει την λειτουργία, και νάααα τα κοντινά και τα gros πλάνα του σκηνοθέτη. Αφήστε τον άνθρωπο να εκκλησιαστεί ρε.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο γίνεται και με τους υποψηφιους βολευτές. Μαθαίνουν που θα είναι οι κάμερες της ΕΡΤ και τζουπ στην πρώτη σειρά, δίπλα στον επιχώριο δεσπότη. Εξαίρεση (χωροταξικά) την Κυριακή το βράδυ στην Μητρόπολη Αθηνών ο Σκανδαλίδης, που ήταν με τους ψάλτες. Και όλως τυχαίως, μαζί με τον αναγνώστη που έλεγε όλα τα διαβαστά που είναι και πολλά την Μ. Εβδομάδα, φαίνόταν διαρκώς (σαν διπλό) και ο βουλευτής του (ορθόδοξου) ΠΑΣΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δημοσιεύτηκε πριν λίγο μία είδηση περί βλάβης του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο για Σάμο, Κω, Ρόδο. Αναφέρει λανθασμένα ότι πρόκειται για το Blue Galaxy, ενώ το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και εκτελεί δρομολόγιο για τα Χανιά. Από την πορεία και την ταχύητητα του Blue Horizon, που εκτελεσε το δρομολογιο χτες, δεν φαινεται να ειχε βλαβη, πόσο μάλλον δεν εφτασε στον Πειραια συνοδεία ρυμουλκών.
Μάλλον πρόκειται για άλλο ενα παραδειγμα της εγκριτης ελληνικής δημοσιογραφίας που γράφουν ό,τι τους κατέβει για λίγα παραπάνω κλικς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Όπως έχω πεί πολλές φορές, κάποια πράγματα που βλέπετε στα media δεν είναι καθόλου τυχαία. Ένα άλλο παράδειγμα γι αυτό είναι ο ξαφνικός έρωτας της Tradewinds με μία κυρία από το χώρο των ναυλομεσιτών. Αν ψάξει κανείς με το όνομά της στο αρχείο άρθρων του συγκεκριμένου μέσου, από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί οι απόψεις/έχει αναφερθεί το όνομά της σε 10 άρθρα. Μέσα σε 2.5 μήνες δηλαδή μαζί με τις Εορτές. Σαν μέτρο σύγκρισης, για την ίδια χρονική περίοδο, η Μαρία Αγγελικούση, ιδοικτήτης του κολοσσού της Maran, μετρά 7 άρθρα/αναφορές. Με άλλα λόγια κάπου ώπα, έχει παραγίνει αυτό. Εκτίθενται και οι δύο πλευρές με κάτι τέτοια. Και τέλος πάντων όπου βλέπετε πολύ λιβανιστήρι, οι πιθανότητες είναι πως υπάρχει κάποια κρυμμένη ατζέντα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...