Jump to content
Shipfriends

Connemara (IMO 9349760)


Recommended Posts

Το Connemara αναμένεται να φτάσει στο Santander το Σάββατο 21 Απριλίου, όπου θα κάνει κάποιες εργασίες μέχρι τις 2 Μαΐου, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να ξεκινήσει δρομολόγια από τo Santander για το Cork στις 3 Μαΐου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με τους συνασθενείς της Brittany, το πλοίο εχθές είχε δρομολόγιο από Cork για Roscoff στις 22:00 τοπική όμως λόγω επιθεώρησης από την Υπηρεσία Μεταφορών, Τουρισμού και Αθλητισμού της Ιρλανδίας είχε δίωρη καθυστέρηση. Έτσι αντι για το Roscoff το πλοίο πήγε στη Βρέστη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Το Connemara βρίσκεται από τις 31 Οκτωβρίου στο ναυπηγείο του Santander, όπου θα αλλάξει τη σημαία απο Κύπρου σε Γαλλική, έτσι ώστε μετά να αντικαστησει τα πλοία της Britanny Ferries, που θα ξεκινήσουν τις ακινησίες τους. 

Το Connemara θα μείνει εκτός δρομολογίων από τις 31/10/19 έως τις 12/11/19.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα παραμείνει στη γραμμή (τουλάχιστον) μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Kάθε Πέμπτη θα αναχωρεί προς Le Havre, κάθε Σάββατο προς Santander και κάθε Τρίτη προς Bilbao.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...

Το πλοίο έχει επανέλθει στην ενεργό δράση και έχει αναλάβει τη γραμμή Rosslare - Bilbao. Εμείς να πάρουμε μια γεύση από το επάνω γκαράζ του τιμίου Βισεντινίου τούτου. Προσέξτε πως σε αντίθεση με άλλα ropax, τα δυό ανοίγματα στην πρύμη είναι σχεδόν ίδοα σε πλάτος, μάλιστα η -μόνιμη φαντάζομαι- ράμπα του για το πάνω γκαράζ, έχει 3 γραμμές φόρτωσης στο πλάτος. Το υπόλοιπο πάνω γκαράζ φαίνεται να είναι νέτο με 8 γραμμές φόρτωσης στο πλάτος, πολύ εντυπωσιακό. Το βίντεο είναι από τον καιρό που ως Borja, δούλευε για λογαριασμό της Balearia.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η σημερινή ημέρα, εκτός από εθνική μας εορτή είναι και η παγκόσμια ημέρα του Connemara :D. Το οποίο και σε μια ηλιόλουστη παρένθεση της Ιρλανδίας, βλέπουμε εδώ να πλησιάζει πρός το Cork σε δρομολόγιό του από το Santander. Ηλιόλουστο μεν, αρκετά ταλαιπωρημένο εξωτερικά δε, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς τι θάλασσες τρώει στο Βισκαικό και τη νότια Ιρλανδέζικη θάλασσα. Οι φωτογραφίες είναι από επίσκεψή μας τον Μάιο του 2019, στις μέρες μας το πλοίο εξακολουθεί τα δρομολόγια πρός την Ισπανία όχι όμως από το Cork αλλά το Rosslare, πάντα με τα σινιάλα της Brittany Ferries που του πάνε πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εξακολουθεί τα δρομολόγιά της στο Rosslare - Bilbao η κορμάρα η Connemara. Εγώ να παραθέσω μια ακόμη φωτογραφία του όταν αυτό λεγόταν Borja και ταξίδευε για λογαριασμό της Balearia. Μεταφερόμαστε τον Αύγουστο του 2009 στη Βαρκελώνη λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 months later...

Και πραγματι ηρθε η ωρα να φυγει απο το μαντρι της Brittany Ferries και την Ευρωπη γενικοτερα.

Οπως αναφερουν οι συνασθενεις Brittany Ferries Ships & Enthusiasts, σε αναρτηση τους, επικαλουμενοι σχολια στα sm, θα παει για Νεας Ζηλανδια μερια, σε νεους πλοιοκτητες.

Quote

It appears that 'Connemara' has a new route.

Rumours posted on social media say that the vessel is scheduled to leave Dunkirk at the end of November heading to her new owners to sail between Wellington and Picton (New Zealand).

As of yet, this has not been officially confirmed by a trusted source.

Ανεπισημη πληροφορια ακομη, αλλα οπου υπαρχει καπνος...

Ολα τα λεφτα βεβαια ειναι το σχολιο του Ιρλανδου φορτηγατζη Daniel Doogan κατω απο την ειδηση.

Quote

god help the poor people in New Zealand

:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Connemara δεξαμενίζεται πια στην Dunkerque, είναι ήδη εκεί από τις 14 Νοεμβρίου. Έγινε και η αλλαγή στην πλοιοκτησία του, το πλοίο έχει περάσει πια στα χέρια της StraitNZ Bluebridge Ltd ή αλλιώς StraitNZ. Ακόμη δεν βλέπω να έχει γίνει μετονομασία, πλήν όμως το πλοίο άλλαξε σημαία και είναι πια εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Nassau, στις Bahamas. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...