Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση στον Φ/Γ 'Ολγα Μ στον Πορθμό του Ευρίπου


Recommended Posts

Το βιντεάκι το βρήκα στο facebook, είναι το ΟΛΓΑ Μ που προσπαθεί να περάσει τον πορθμό (σύμφωνα με τον χρήστη έγινε το βράδυ 8 προς 9 Ιανουαρίου 2016 - μη επιβεβαιωμένο), και δεν του βγαίνει η μανούβρα. Ένα αρκετά δύσκολο πέρασμα, που σύμφωνα με τον πλοηγό πρέπει να στρίψεις πάνω στη στεριά για να μην τη χτυπήσεις λόγω του "από κάτω" ρεύματος. Και φυσικά ο πλοηγός έχει δίκιο, καθώς  συσσωρεύει εμπειρίες ετών.

 

https://www.facebook.com/vassilis.vekelidis/videos/1313549168670997/

 

Το Link λογικά δουλεύει σε όλους, γιατί το αρχείο είναι μεγαλούτσικο και δεν ανεβαίνει λόγω ορίου!

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στη γέφυρα Πορθμού Ευρίπου

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Φ/Γ ''ΟΛΓΑ Μ'' N.Π 11496 με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο,  προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το Φ/Γ συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε ασφαλώς έξω από το λιμένα Χαλκίδας. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 55χρονος Πλοίαρχος  συνελήφθη και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του  κ. Εισαγγελέα. 

 

 

Συνέχεια ενημέρωσης απο το ΥΕΝ

Μετά από προφορική εντολή κας Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο Πλοίαρχος του Φ/Γ “ΟΛΓΑ Μ” Ν.Π. 11496 παραπέμφθηκε κατά την τακτική διαδικασία και αφέθηκε ελεύθερος.

Από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας επετράπη ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου για μεμονωμένο πλου έως το λιμένα Βόλου για εκφόρτωση και μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...