Jump to content
Shipfriends

Yachting: Νέα, Ειδήσεις, Διάφορα


.voyager

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Η  θαλαμηγός GLOBAL είναι  μια σταθερή αξία στο χώρο των charters. Ναυπηγήθηκε το 1982 ενώ το 2008 έκανε ολοκληρωτική ανανέωση. Τώρα διαθέτει και ελικοδρόμιο. Φιλοξενεί 12 άτομα σε έξι καμπίνες και διαθέτει 13 άτομα προσωπικό. Η τιμή ενοικίασης της ξεκινά απο 150.000 ευρώ την εβδομάδα επιπλέον τα έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

On 29/6/2017 at 3:35 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η  θαλαμηγός GLOBAL είναι  μια σταθερή αξία στο χώρο των charters. Ναυπηγήθηκε το 1982 ενώ το 2008 έκανε ολοκληρωτική ανανέωση. Τώρα διαθέτει και ελικοδρόμιο. Φιλοξενεί 12 άτομα σε έξι καμπίνες και διαθέτει 13 άτομα προσωπικό. Η τιμή ενοικίασης της ξεκινά απο 150.000 ευρώ την εβδομάδα επιπλέον τα έξοδα.

Είχε έρθει στη Ζέα πριν λίγες μέρες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το λιμάνι της Ρόδου κοσμεί από χθες το πρωί το σκάφος Plan- B, κεντρίζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Το πολυτελές σκάφος μήκους 73 μέτρων ιδιοκτησίας Αυστραλού ιδιώτη, βρίσκεται στο νησί μας μόνο με το πλήρωμα,  παραμένει άγνωστο το πόσες μέρες θα μείνει. Το Plan-B κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία ADM Shipyards με έδρα το Abu Dhabi. Το σκάφος φιλοξενεί έως και 12 άτομα, διαθέτει 8 καμπίνες και περίπου  20 άτομα προσωπικό. Διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι, ασανσέρ κ.α. ενώ το κόστος ενοικίασης είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Link to comment
Share on other sites

Το Pacific δεν συγκαταλέγεται τυχαία στη λίστα με τα καλύτερα και πιο ακριβά γιοτ του κόσμου! Πρόκειται για μία εντυπωσιακή θαλαμηγό, με μήκος 86 μέτρα και βρίσκεται αυτή την στιγμή στο λιμάνι του Αργοστολίου. Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ναυπηγήθηκε το 2012 στην Γερμανία και κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και 28 μέλη πληρώματος. Το εσωτερικό του γιωτ είναι υπερπολυτελές. Διαθέτει μεταξύ άλλων γυμναστήριο, σπα, ανελκυστήρα, εσωτερικό κ εξωτερικό τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, ελικοδρόμιο, υποβρύχιο φωτισμό, γκαράζ φύλαξης ταχύπλοου και συστήματα λειτουργίας με οθόνες αφής.

Edited by proud_ionian
inkefalonia.gr
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια ματιά απο διάφορες θαλαμηγούς που έχουν προσεγγίσει  εφέτος τις μαρίνες του Πειραια (Ζέα και Φάληρο).

Μαρίνα Ζέας :

Μαρίνα Αθηνών (Φαλήρου)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Θαλαμηγών συνέχεια , με τα σκάφη ανα μαρίνα.

Μαρίνα Ζέας

Μαρίνα Φαλήρου

  • GALAXY (Τριμαράν,απο τα λίγα που ταξιδεύουν στην Ελλάδα,αυτο που μου έκανε εντύπωση , ειναι οτι όλο το καλοκαίρι  ηταν στην Εύβοια)
  • ΟΚΤΟ ,  της Γιάννας της Αγγελοπούλου
Link to comment
Share on other sites

Μια ματιά σε ένα brig(να υποθέσω πως μεταφράζεται σε μπρίκι?) που εδώ αποπλέει από το Calais της Γαλλίας πρίν από 3 εβδομάδες. Ονομάζεται Morgenster(= αστέρι του πρωινού) και εδώ μπορούμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες περί αυτού, είναι μόλις 99 ετών. Κι εδώ όποιος θέλει μπορεί να κλείσει κρουαζιέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το υπερσύγχρονο yacht “Irisha” αλλάζει χρώμα στον ήλιο

Quote

Θα κάνει την πρώτη επίσημη «εμφάνισή του» στην διεθνούς ακτινοβολίας έκθεση Super Yacht Monaco, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Το yacht “Irisha” θα κάνει την πρώτη επίσημη «εμφάνισή του» στην διεθνούς ακτινοβολίας έκθεση Super Yacht Monaco, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η θαλαμηγός η οποία παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες της μόλις τον Μάιο του 2018 διαθέτει ένα πραγματικά unique design. Ένα σκάφος που ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά άλλα. Η “Irisha” είναι δημιουργία των ολλανδικών ναυπηγείων Heese Yachts. Art design, αλουμίνιο ένα υπερμοντέρνο charter yacht το οποίο αλλάζει χρώμα.

Το χρώμα του είναι μεταλλικό μπλε! Στο φως του ήλιου όμως γίνεται σκούρο πράσινο. Το γνωστό σε όλους μας dark olive green. Το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του σκάφους έχει σχεδιάσει η ομάδα Harrison Eidsgard. Ο ιδιοκτήτης του «ιδιαίτερου» αυτού πλωτού βασιλείου έδωσε αυτό που λέμε carte blanche στους designers με σκοπό να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικό. Τα χρώματα που επικρατούν στο εσωτερικό της θαλαμηγού είναι το μπεζ, το γκρι και το μπλε. Τα υλικά που επικρατούν είναι επιλεγμένα ακριβώς για να επιτρέπουν στο φως να «αντανακλάται» παντού δημιουργώντας αυτό το γλυκό cool luxury στο yacht. Υπάρχει παντού αρκετό γυαλί ενώ οι «διάφανες» σκάλες που συνδέουν το πάνω με το κάτω μέρος «βλέπουν» στο atrium. Το μπαρ είναι μαύρο με επιβλητικό φωτισμό ενώ στις κρεβατοκάμαρες επικρατεί το λευκό σε συνδυασμό με γκρι και μπλε

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα το πρωί, και ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο αρόδου στο νησί Olipa κοντά στο Dubrovnik, ξέσπασε πυρκαϊά στο 40 μέτρων yacht "Kanga". Το σκάφος ναυπηγήθηκε στα Cerri Cantieri Navali στην La Spezia τον περασμένο Μάιο και ακολούθως παραδώθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Το yacht αυτό, μαζί με τα επίσης ναυπηγημένα φέτος στα CCN "Freedom" και "Francesca", προορίζονταν να αποτελέσει από τα κύρια εκθεσιακά αξιοθέατα για το ναυπηγείο στα επερχόμενα σαλόνια σκαφών των Καννών και του Monte Carlo.

p.s. μετά τα επιβατηγά, άρχισαν οι πυρκαϊές και στα κότερα υπό τον RINΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πολλά events για yachts αυτόν τον καιρό στη Γαλλική Ριβιέρα, να πάρουμε μια μικρή γεύση μπάς και υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος, αγαπητέ @Petros P :D. Πάμε στο λιμανάκι του Αγίου Τροπεζίου:D βοήθειά μας, να πάρουμε μια μικρή γεύση:

 

Κοιτώντας τα αγωνιστικού τύπου ιστιοφόρα, σε ωραίο κρέμ χρώμα το Galateia, πιο μικρό και πιο σκοτεινό σε απόχωρση το Lyra. Αυτό το Magic Carpet εμένα -όντας άσχετος- δε μου πολυγεμίζει το μάτι. Εκπληκτικό όμως ήταν σίγουρα το πανέμορφο Velsheda. Το συγκεκριμένο αν το πιστεύετε είναι του 1936, οι γραμμές του είναι απλά τέλειες. Και εδώ από λίγο πιο κοντά. Στην κατηγορία σκάφους αναψυχής έχουμε και το Bluebird του 1938 για όσους τους αρέσουν άλλου είδους πράγματα.

 

Την παράσταση έκλεψε όμως, μακράν του δευτέρου, αυτός ο πνευματικός γίγαντας που θεώρησε σωστό να μεταφέρει τη μηχανή του επάνω στο γιώτ, εκθέτοντάς την ταυτόχρονα. Η ματαιοδοξία, η αλλαζονεία και ένα άλλο ουσιαστικό που τελειώνει σε -ακία του σύγχρονου ανθρώπου, σε όλο της το μεγαλείο.

 

Εννοείται πως μια βόλτα από το St Tropez συνοδεύεται πάντα από την Καιτούλα τη Γαρμπή :D

 

 

Στο event του Monaco που γινόταν παράλληλα, με έμφαση στα mega yachts εκεί νομίζω, τραγούδησε το Σάββατο ο Αντώνης. Εξάγουμε πολιτισμό.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Nick the Greek said:

Κοιτώντας τα αγωνιστικού τύπου ιστιοφόρα, σε ωραίο κρέμ χρώμα το Galateia, πιο μικρό και πιο σκοτεινό σε απόχωρση το Lyra. Αυτό το Magic Carpet εμένα -όντας άσχετος- δε μου πολυγεμίζει το μάτι.

Το οποίο Galateia είναι το 3ο της σειράς Wallycento της μονεγάσκας Wally, και πρόκειται για αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό 100 ποδιών μήκους, με την μετάφραση στα αγγλικά να είναι cruiser-racer. Παραδόθηκε το 2015, ενώ το δε Magic Carpet 3 είναι αδελφό του Galateia και πρόκειται για το 2ο Wallycento, παράδοσης το 2013. Αν δεν κάνω λάθος, έχουν το ίδιο σκάφος, αλλά διαφορές στο rigging, στην διάταξη των πτερυγίων και έρμων και open deck, αλλά και στο εσωτερικό, τόσο σε διακόσμηση όσο και σε διάταξη. Σημείωση, τα ιστιοπλοϊκά αυτής της κατηγορίας, είναι μεν σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση, αλλά έχουν εσωτερικά πολυτελή και συνήθως minimal.

Και το Lyra είναι Wally, αλλά αρκετά προγενέστερο, του 2000, και μικρότερο, στα 24 μέτρα ολικό μήκος.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η θαλαμηγός Lord Byron βρίσκεται στα ναυπηγεία Περάματος και ανήκει στην οικογένεια του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη και φαίνεται να ήρθε στην Ελλάδα το 2010 από τη Σουηδία και βρισκόταν για αρκετά χρόνια στη Χαλκίδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το DNV GL για ένα καινούριο τύπο πανιών και ιστιοφορίας. Εντελώς αυτοματοποιημένο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κυβερνήτης είναι να διαλέξει την κατεύθυνση και τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους, μέσω ΑΙ. Στα θετικά προφανώς το ότι μέχρι και τύποι σαν κι εμένα μπορούν να το παίζουν skippers. Στα αρνητικά φυσικά πως όχι μόνο μπορεί να χαθεί η τέχνη και η απόλαυση που δίνει η ιστιοπλοία σε πολύ κόσμο αλλά και το ότι ο άνθρωπος μεταβάλλεται σε φυτό και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dear Greek shipspotting friends. Does anyone of you know more about the yacht CLEON? She was originally a Fairmile B type motor launch in the British Royal Navy, commissioned in 1941. Converted to a yacht circa 1949/1950. She had several names before becoming the Greek-owned ARIES L. It seems that in 2016/'17 she had extensive repairs and a repainting at the small shipyard Naupigeio Prasinos in Salamina. Here is the launch after the repairs: 

Where is she now? Still in Greece, or perhaps in Turkey (she is managed by the Turkish company Xone Superyacht apparently). Does anyone have recent pictures of her (or pics of her as ARIES L)? 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπερδεύτηκα σε αυτή τη συζήτηση ομολογώ, κατανοώ ότι το θέμα είναι το σούπερ εξπρές, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα όμως.

Λέγονται μεν πράγματα σωστά, αλλά από την άλλη δε συνδέονται μεταξύ τους.

Κύριε Νηρεύς βοηθήστε μας στο θέμα των εξωλέμβιων, εγώ αδυνατω να το καταλάβω μιας και δεν το κατέχω, εσείς κι ο έτερος συμφορουμιτης Αννίβας έχετε, όπως φαίνεται από προηγούμενες αναρτήσεις, εμπειρίες από εξωλέμβιες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Να και ένα καινούριο design που μου λένε οι πηγές μου πως έκανε αίσθηση στα πρόσφατα boat shows στη Γαλλική Ριβιέρα.

 

Λέγεται Silverfin κι απ' ότι βλέπω στο site τους έχουν κι ένα άλλο ωραίο κομμάτι που λέγεται Thundeclap.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...