Jump to content
Shipfriends

Προτάσεις για...νέες γραμμές


Recommended Posts

  • Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τοπικά μέσα της Καβάλας αλλά και τις Σαμοθράκης ζητούν την σύνδεση της Καβάλας με την Θασο την Λιμνο και την Σαμοθράκη αναμένεται το ποτέ θα στείλουν αυτή την πρόταση στο υπουργείο ναυτιλίας και συν ότι το καράβι που θα μπει μάλλον θα είναι ταχύπλοο 

 

https://www.kavalanews.gr/40109-nees-syzitiseis-aktoploiki-syndesi-kavalas-i-thasoy-samothraki.html

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways για επέκταση δρομολογίων από Σάμο προς Αλεξανδρούπολη.

Quote

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συναντήθηκε την Τρίτη 20.02.2024 στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ακτοπλοϊκής Εταιρίας Dodekanisos Seaways Χρήστο Σπανό, τον Πλοίαρχο Απόστολο Μπλάνα, τον Γενικό Διευθυντή Μιχαήλ Μιχαήλ και τον Τουριστικό Πράκτορα της Εταιρίας στην Λέσβο Σταύρο Ρεπάνη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Κώστα Αρώνη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου και του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού Λευτέρη Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συζήτησης η διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Περιφέρεια σε ακτοπλοϊκές αλλά και αεροπορικές εταιρίες.

Τα στελέχη της Dodekanisos Seaways ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Περιφέρειας και στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα δρομολόγια της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα στελέχη της, η εταιρία καλύπτει αυτή την στιγμή την γραμμή Ρόδου – Σάμου και Ικαρίας και στόχος είναι να επεκτείνει την σύνδεση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους λιμένες αυτές της Χίου, της Λέσβου της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει από φέτος η διασύνδεση αυτή, κάτι που θα συζητηθεί σε προσεχή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων το προσεχές διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθεια διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θράκη και η Dodekanisos Seaways είναι η πρώτη εταιρία που ανταποκρίθηκε. Τα στελέχη της μας παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους για να συνδεθεί η Χίος και η Λέσβος με την Αλεξανδρούπολη, καθώς η Σάμος ήδη βρίσκεται στα δρομολόγια τους και επικοινώησαν προσωπικά με τον Υφυπουργό κ. Παππά για να δούμε αν προλαβαίνουμε αυτό να συμβεί από φέτος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συνδεθεί το Βόρειο Αιγαίο με τα Βαλκάνια με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό μας, όταν μιλάμε για μια αγορά 50 εκατομμυρίων κατοίκων».

Ο Πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και η προοπτική μιας σύνδεσης των Δωδεκανήσων με το Βόρειο Αιγαίο και την Αλεξανδρούπολη είναι στην σωστή κατεύθυνση και για αυτό βρεθήκαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό μας και να ξεκινήσουμε την συνεργασία.  Ήδη η εταιρίας μας συνδέει τα Δωδεκάνησα με την Σάμο και την Ικαρία και θέλουμε αυτό να επεκταθεί μέχρι την Θράκη».

 

διασυ-ενα-.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...