Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Βιτσέντζος Κορνάρος στο λιμένα Κισσάμου


Recommended Posts

Τωρα εγω ως αναυτος θελω να κανω μια ερωτηση για να μου πουν αυτοι που ξερουν.Ειναι λογικο με μια τετοια συνηθισμενη προσκρουση σε προβλητα λιμανιου και με μηδενικη ουσιαστικα ταχυτητα να δημιουργηθουν τετοιες τρυπες οπως αυτες στη φωτογραφια παραπανω??Σκεφτειτε να ειχε πεσει σε κανα βραχο πουθενα παραεξω τι ειχε να γινει..

 

Θα τα δουν και τιποτα κακοπροαιρετοι δηλαδη και θα μιλανε μετα για σαπιοκαραβα. :lol:

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει συνηθισμένη πρόσκρουση. Αν ο άνεμος κόλλησε το βαπόρι με δύναμη, καρφώθηκε στη λαμαρινα η δέστρα και μετά αποκολλήθηκε, λογικό είναι να κάνει ρήγμα.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση από το ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Βιτσέντζος Κορνάρος στο Κίσσαμο

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΓ. ΝΙΚ. 05, στον λιμενοβραχίονα του λιμένα Κισσάμου Χανίων κατά την διαδικασία απόπλου του για Αντικύθηρα- Κύθηρα- Πειραιά, με δεκαέξι (16) επιβάτες, δύο (02) ΙΧ και δύο (02) Φ/Γ οχήματα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα τις πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία δύο (02) ρηγματώσεων περίπου δύο (02) μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή στην αριστερή πλευρά του πλοίου ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Κισσάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...