Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Νήσος Ρόδος στον Πειραιά και στη Σύρο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κέντρο Κυκλοφορίας Πλοίων (V.T.S.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Βαθύ Σάμου – Χίου – Λέσβου, με τριακόσιους δεκατέσσερις (314) επιβάτες, σαράντα τέσσερα (44) ΙΧ, δύο (02) Δ/Κ και έντεκα (11) φορτηγά, ότι ενώ έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και ότι δεν αιτεί συνδρομή. ενώ από τοV.T.S. ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία.

Το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” διέκοψε το δρομολόγιό του και κατέπλευσε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πειραιά. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ο οποίος επετράπη κατόπιν προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες σήμερα, ανωτέρω  Ε/Γ – Ο/Γ ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βορειοανατολικά Άκρας “ΤΡΙΜΕΣΣΟΣ” ν. Σύρου παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και προσέγγισε εκτάκτως, με ιδία μέσα, τον οικείο λιμένα.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

[ανωτέρω  Ε/Γ – Ο/Γ ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βορειοανατολικά Άκρας “ΤΡΙΜΕΣΣΟΣ” ν. Σύρου :eek: παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και προσέγγισε εκτάκτως, με ιδία μέσα, τον οικείο λιμένα].

 

Είναι εμφανές από τον ρουφ οτι την ζημιά την έπαθε μόλις πέρασε τον Τάμελο στην Τζια και με κλειστό AIS έκανε 3 σχεδόν ώρες να φτασει στη Σύρο. Το ΑΙS ξανάνοιξε αφού δηλώθηκε η βλάβη και κοντευοντας να φτάσει στη Σύρο.

Απορία Νο 1. Το AIS ανοίγει και κλείνει κατά το δοκούν? (Μην βρεθεί κανένας και πει οτι στην περιοχή δεν είχε σήμα) γιατι θα του πώ να κοιτάξει τα στίγματα του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που έρχεται τώρα απο πίσω αλλά και τα λοιπά παραπλέοντα.

Απορία Νο 2. Το λιμενικό στα δελτία τύπου που βγαίνουν με 12 ώρες καθυστέρηση γράφει ότι του πεί το πλοίο ή η εταιρεία? (Θα μπορούσε να γράψει "κατά δήλωση του πλοιάρχου").

Απορία Νο 3.  Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό το δούλεμα ή η μυστικοπάθεια αφου είναι γνωστο οτι τα βαπόρια εχουν μηχανές και αυτές μερικές φορές τυχαίνει και χαλάνε άλλο αν αυτό γίνεται 2 φορές σε λίγες ώρες.

Απορία Νο 4. Αφορμής γενομένης από την προσκόμιση πιστοποιητικού του νηογνώμονα, ποιος κάνει τον νηογνώμονα όχι τόσο στον Πειραιά όπου υποτίθεται ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος επιθεωρητής αλλά όταν τύχει βλάβη στη Σύρο, την Χίο, τον Εύδηλο, το Βαθύ κλπ ποιός στα κομμάτια επιθεωρεί και δίνει πιστοποιητικά τα οποία επιτρεπουν τον απόπλου? Αν δεν υπάρχει επιθεωρητής (που σιγά να μην υπάρχει) δεν θα είναι ποιό τίμιο να εκδίδει βεβαίωση ο πλοίαρχος ή ο Α΄μηχανικός του πλοίου? Τέλος, αν το προβλέπει ο νόμος γιατι δεν φροντίζουν αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου να τηρείται αυτός αλλιώς να προτρείνουν να τον αλλάξουν πριν "την διενέργεια προανάκρισηςαπό το οικείο λιμεναρχείο" :D

Link to comment
Share on other sites

απο οτι καταλαβα απο σχολια επιβατων στο facebook της εταιριας οι επιβατες πρεπει να προωθηθηκαν με το νησος μυκονος  .

Edited by mpolo
Link to comment
Share on other sites

Tο πλοίο έκανε δοκιμαστικό πλου για να διαπιστωθεί αν ολα λειτουργούν σωστά μετά την επισκευή της μηχανής του.Oι επιβάτες οντως προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Νissos Mykonos.Πάντως ήταν μεγάλη η ταλαιπωρία των επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρώτη μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στη Μυτιλήνη στις 23/07/16

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Πάρου – Νάξου – Πάτμου – Αγ. Κήρυκου – Φούρνους – Βαθύ – Χίου – Μυτιλήνης – Μύρινας – Καβάλας, με τριακόσιους είκοσι έξι (326) επιβάτες, ότι ενώ έπλεε από Χίο για Μυτιλήνη, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το  Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”  κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια εκατόν δύο (102) επιβάτες. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

Συνέχεια ενημέρωσης από το ΥΕΝ για τη πρώτη μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη την 23/07/2016

Quote

Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί στη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520 απέπλευσε στις 06:00 για λιμένες Μύρινας Λήμνου και Καβάλας προς ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη δεύτερη βλάβη στο καταπέλτη του  Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στην Μυτιλήνη στις 26/07/16

Quote

Βλάβη καταπέλτη λόγω δυσλειτουργίας πρυμναίου βαρούλκου,  παρουσίασε, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα  ν. Λέσβου, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, κατά τον κατάπλου του από Πειραιά – Πάρο – Νάξο – Πάτμο – Αγ. Κήρυκο – Βαθύ – Χίο την έναρξη της διαδικασίας εκφόρτωσης .

Μετά από κατάλληλους χειρισμούς του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου αποκαταστάθηκε η βλάβη, επετεύχθη η κάθοδος του καταπέλτη και διενεργήθηκε ομαλά η εκφόρτωση επιβατών και οχημάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν της αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους προς συνέχιση προγραμματισμένου δρομολογίου για Λήμνο – Καβάλα.

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη τρίτη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στην Πάρο την 01/08/16

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Πάρου – Νάξου – Πάτμου – Αγ. Κήρυκου – Βαθύ – Χίου – Μυτιλήνης – Μύρινας – Καβάλας, με  δύο χιλιάδες εκατόν τέσσερις  (2.104) επιβάτες, ότι ενώ έπλεε από Πειραιά  για Πάρο, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το  Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”  κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πάρου και αποβίβασε με ασφάλεια οκτακόσιους εβδομήντα τέσσερις (874) επιβάτες. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν της αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους προς συνέχιση δρομολογίου για Νάξο – Πάτμο - Αγ. Κήρυκο με τελικό προορισμό Βαθύ, ενώ το δρομολόγιο προς Μυτιλήνη – Λήμνο - Καβάλα θα εκτελεστεί από το Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΡΙΑΔΝΗ” Ν.Π. 11542.

Στο Πρώτο Θέμα υπήρχαν εικόνες μέσα από το πλοίο και τα σχετικά παράπονα των επιβατών.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520 για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Το ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Χίου και Μυτιλήνης, με τετρακόσιους δεκαέξι (416) επιβάτες, ενενήντα ένα (91) Φ/Γ και σαράντα τρία (43) Ι.Χ.Ε..

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και κατέπλευσε με συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρηση του Ε/Γ-Ο/Γ από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι το μόνο πλοίο που δεν εχει αναχωρήσει μετά την άρση του απαγορευτικού. Όπως ανακοινώθηκε στους επιβάτες (οι οποίοι ήταν ενοχλημένοι με την πολύωρη καθυστέρηση), το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, γι αυτό και ακόμα δεν έχει αναχωρήσει από τον Πειραιά. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...