Jump to content
Shipfriends

Καζαμίας 2016


Recommended Posts

Καζαμίας 2016

 

Ιανουάριος

Ο Ταξιάρχης αγοράζεται από Λιβανέζο ζωέμπορο για να μετατραπεί σε ζωάδικο. Η μετασκευή γίνεται στο μώλο της ΔΕΗ από ελληνικά συνεργεία, και έχει να κάνει με την προσθήκη δυο ντεκ ανάμεσα και πίσω από τις τσιμινιέρες του πλοίου. Οι λιβανέζοι καραβολάτρες σφάζονται στο net για το αν η μετασκευή θα κάνει πιο δύσκολες τις μανούβρες στα λιμάνια, και για το αν ο καπετάνιος μπορεί να κάνει V τα τιμόνια. Νέο όνομα το Rabunion XXX.

Μετά την ανέλπιστη επιτυχία του Βικέντιος Δαμοδός στη γραμμή του Ληξουρίου, η Kefalonia Ferries αγοράζει ακόμα ένα πλοίο ανοικτού τύπου, αμφίπλωρο αυτή τη φορά. Ζητά από τους επιβάτες της να ψηφίσουν το νέο του όνομα. Τελικά στο νήμα επικρατεί το Μικέλης Άβλιχος, με μια ψήφο διαφορά από το Πρωθυπουργός (του Σιάμ) Κωνσταντής Γεράκης.

 

Φεβρουάριος

Μετά από πολυάριθμες επερωτήσεις στη βουλή για την επισκευή του κόκκινου φάρου του λιμανιού του Πειραιά, καταρρέει από βομβιστική ενέργεια και ο πράσινος φάρος. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ανένταχτοι καραβολάτρες με προκήρυξη σε γνωστό site. Για να δικαιολογήσουν την πράξη τους ισχυρίζονται ότι είναι οπαδοί της συμμετρίας, και δεν μπορούσαν να αφήσουν τον κόκκινο φάρο να αισθάνεται μοναξιά στo βυθό του Πειραιά.

Τριμερής συνάντηση στον Τσεσμέ και τη Χίο για το μεταναστευτικό. Συμμετέχουν Μέρκελ, Ερντογάν και Τσίπρας. Το πέρασμα γίνεται με την παντόφλα Chios με 8αρι, και στο τελωνείο του νησιού συλλαμβάνεται ο Ερντογάν επειδή δεν έχει θεωρημένη visa. Οδηγείται στο hotspot του νησιού και με συνοπτικές διαδικασίες απελαύνεται την επόμενη μέρα.

 

Μάρτιος

Η δημοκρατία της Sierra Leone στέλνει εξώδικο στη Hellenic-ΟΤΕ, επειδή θεωρεί ότι το livery των ταχυπλόων προσβάλλει τη σημαία του κράτους. Μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, η εταιρεία διατηρεί τα σινιάλα, αλλά κατεβάζει το ανακαινισμένο Hellenic Ηighspeed στην Αφρική για δρομολόγια για ένα χρόνο, με option ναύλωσης για άλλον έναν, αν εναρμονιστεί με τα standards της χώρας.

Το Ελ. Βενιζέλος ευρισκόμενο στο Πέραμα, βάφει το σινιάλο της εταιρείας και στην αριστερή πλευρά της τσιμινιέρας του. Με την ολοκλήρωση αυτής της ενέργειας συνεχίζεται η ναύλωση από το κράτος. Αυτή τη φορά χρησιμοποιείται για την επαναπροώθηση των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες προέλευσης τους. Καθορίζεται ένα δρομολόγιο τη βδομάδα στη γραμμή Πειραιά – Λιβύη – Αλγερία – Μαρόκο, οπότε σβήνονται και πάλι τα σινιάλα.

Η Πάολα σε σκηνοθεσία Ρήγου γυρίζει το βιντεοκλιπ του νέου τραγουδιού της με τίτλο «Δεν ξαναγυρίζω» πάνω στο Ανδρέας Κάλβος.

 

Απρίλιος

Η Seajets ανακοινώνει τη δρομολόγηση του Paros Jet στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθο – Σκόπελο. Ο δήμαρχος Μπουτάρης αποδέχεται την πρόσκληση/στοίχημα του προέδρου της εταιρείας και είναι τιμητικά παρών στη γέφυρα του πλοίου στο πρώτο ταξίδι. Ο Ηλιόπουλος στοιχηματίζει ότι το πλοίο του φτάνει πιο γρήγορα στη Σκιάθο, απ’ότι καποιος να οδηγήσει μέχρι το Βόλο και να πάρει δελφίνι για το νησί. Προθυμοποιείται να το αποδείξει ο ίδιος, οδηγώντας το αγωνιστικό του αυτοκίνητο. Ενώ φτάνει πολύ γρήγορα στο Βόλο, το δελφίνι παθαίνει βλάβη στη διαδρομή , και ο ίδιος χαρούμενος, χάνοντας το στοίχημα, δηλώνει ότι η εταιρεία του ήρθε για να μείνει στη γραμμή.

Λαμβάνεται απόφαση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οι μετανάστες να μεταφερθούν μόνιμα από το Ελληνικό στο χώρο των λιπασμάτων της Δραπετσώνας, που δεν παραχωρήθηκε στον ΟΛΠ. Όλοι πλέον δηλώνουν περιχαρείς που ο χώρος θα αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού.

 

Μάιος

Η ζούγκλα αποκαλύπτει ότι μεγάλος αριθμός γιατρών που θεωρητικά είναι ναυτολογημένοι στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρέχει τις υπηρεσίες του σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Από το σάλο ο υπουργός υγείας υποβάλλει την παραίτηση του, η οποία όμως δε γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Μετά την κάλυψη της γραμμής από Λαύριο προς Σαμοθράκη, τα νησιά της Θάσου και της Σκύρου, για λόγους ισοτιμίας, ζητούν από το υπουργείο την  προκήρυξη άγονης για τα νησιά, από Πειραιά ή Λαύριο, για την κάλυψη των συγκοινωνιακών τους αναγκών.

Ο θρύλος αντιμετωπίζει στον τελικό του Ουέφα τη Νάπολι. Κερδίζει το τρόπαιο στο στρίψιμο του νομίσματος, μιας και οι δύο ομάδες τερματίζουν τον αγώνα με 8 παίκτες. Τούτου δοθέντος, η για χρόνια χορηγός της Ιταλικής ομάδας MSC, δηλώνει ότι είναι έτοιμη να κάνει νέα ανοίγματα στο χώρο της ακτοπλοΐας στην Ελλάδα, ψάχνοντας για εταιρεία να επενδύσει.

 

Ιούνιος

Μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου από το αξίωμα, για προσωπικούς λόγους ,διενεργούνται εκλογές στην Ιεραρχία. Στο δεύτερο γύρο ο Άγιος Σύρου κερδίζει το μητροπολίτη Μεσσηνίας με μια ψήφο διαφορά. Η ενθρόνιση ξεκινά τιμής ένεκεν, με το Superferry II να μεταφέρει το νέο αρχιεπίσκοπο από τη Σύρο στο Φάληρο, με πλοίαρχο τον Καπτά Κώστα, που πήρε πίσω το φυλλάδιό του για μια μέρα. Στην αποβίβαση, ο μητροπολίτης δηλώνει ότι μετά το Θεό, δυο πράγματα δεν αλλάζουν στη ζωή. Ο Τζώρτζης και το Superferry.

Ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την απώλεια ενός ακόμα πρωταθλήματος, αγοράζει τη Saos Ferries, μήπως και βγάλει κάνα φράγκο για να συντηρήσει τον ΠΑΟΚ. Το Σαονησος μετονομάζεται σε Maruska με νονά τη Ντένη Μαρκορά, και δρομολογείται στo Ροστοφ.

Τα drones έχουν γίνει τόσο της μόδας στα λιμάνια (κάθε καραβολάτρης πλέον διαθέτει από ένα), οπότε το υπουργείο συστήνει τριμελή επιτροπή από τέσσερα άτομα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Ιούλιος

Με τη δρομολόγηση του νήσος Σάμος στο ΒΑ Αιγαίο με πλοίαρχο το σύζυγο της Ζωής, η περιφέρεια κάνει διαφημιστικό άνοιγμα στην αγορά της Ιαπωνίας για τους καραβόφιλους της χώρας, με το σύνθημα Όλα* είναι εδώ. Έτσι δρομολογείται μια φορά την εβδομάδα charter στη γραμμή Τόκυο – Καβάλα. Οι καραβολάτρες στη συνέχεια κάνουν το tour Καβάλα – Μυτιλήνη (Αριάδνη), Λέσβος – Μεστά (Νήσος Σάμος), Χίος – Πειραιάς (Νήσος Ρόδος, με απόδοση τιμών στο Μυτιλήνη). Από τον Πειραιά ξεκινά ξενάγηση στο European express και το Λατώ, ενώ η επιστροφή Καβάλα με πουλμαν έχει ελεύθερο χρόνο για όσους επιθυμούν ολιγόωρο ταξίδι με το Ακουα Μαρία στις Σποράδες. *τα Γιαπωνέζικα

Τα Aqua Jewel και Spirit αγοράζονται από την Ionian group. To Spirit μετονομάζεται σε Fior di Punente και δρομολογείται Αστακό – Ιθάκη, και το Jewel μετονομάζεται σε Καλαυρία, και δρομολογείται Πειραιά – Μέθανα – Πόρο.

 

Αύγουστος

Μετά το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η GNV με τον ανταγωνισμό στη γραμμή της Αλβανίας, η εταιρεία δρομολογεί το Rhapsody στη γραμμή Πειραιά – Ρέθυμνο. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας δηλώνει ότι στηρίχθηκαν στη μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής που είχε συντάξει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης και υπουργός Σταθάκης, μετά από πρόσκληση του ιδίου στο εξοχικό του. Οι Ρεθεμνιώτες συνηθισμένοι που είναι, ψάχνουν το λογαρισμό του Grimaldi στην τράπεζα για να καταθέσουν ποσά για αγορά μετοχών.

Οι Ληξουριώτες αποκλείουν το λιμάνι τους την πρώτη μέρα δρομολόγησης του Μικέλης Άβλιχος, μιας και όπως δηλώνουν, δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι στο Αργοστόλι να μπαίνουν από την πλώρη του πλοίου, και εκείνους να τους βάζουν να ταξιδεύουν από την πρύμη. Η εταιρεία αποφασίζει το πλοίο να πλαγιοδετεί στο Ληξούρι, και τα ΙΧ να φορτώνονται με γερανό. Οι επιβάτες έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούν τη φυσούνα του λιμανιού.

 

Σεπτέμβριος

Μετά από απαίτηση των δανειστών για εξεύρεση ισοδυνάμων στην επιβολή εφαπαξ προστίμου 5 ευρώ σε όσους δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2015 που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, ιδρύεται η Νέα Ελληνική Ακτοπλοΐα ΑΕ, μία εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τα πλοία των εταιρειών που έχουν πτωχεύσει. Στο αρχικό της σχήμα περιλαμβάνονται τα: Παναγία Τήνου, Θεόφιλος, European express, Έλλη Τ, Μυτιλήνη, Σάμος Σπίριτ καθώς και οι τρεις Αίολοι. Τα Παναγία Αγιάσου και Μακεδονία κρίνονται ως μη αξιοποιήσιμα. Πρώτος πρόεδρος ορίζεται ο Γιόακιμ Φούχτελ.

Αναζητώντας λύση στο γόρδιο δεσμό της ιδιοκτησίας του Μώλου Αγίου Νικολάου της Πάτρας, ο Υπουργός αποφασίζει την καθαίρεσή του, ώστε να αποδοθεί στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες, τη θάλασσα με τα ψάρια της.

 

Οκτώβριος

Μετά την ολοκλήρωση της ναύλωσης του Βενιζέλος, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το αίτημα των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου για ένωση με την Ελλάδα, που είχε κατατεθεί επί εθνάρχου. Έτσι το πλοίο βρίσκει νέο ρόλο για άλλο ένα χρόνο και ορίζεται σαν ο επίσημος τρόπος μετακίνησης των αρχών για τις εκδηλώσεις της ένωσης. Στην τσιμινιέρα βάφεται η γαλανόλευκη.

Η Costa Croiciere λανσάρει νέο στυλ ονοματοδοσίας στα παλαιά της πλοία που αγοράζει ξανά. Έτσι για αρχή, το πρώην Costa Voyager μετονομάζεται σε paleoCosta Voyager. Ο βαρυποινίτης δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το εγχείρημα.

 

Νοέμβριος

Η Hellenic αποφασίζει να επενδύσει στη στεριά τα έσοδα που έχει από τη μεταφορά μεταναστών. Συστήνει κατασκευαστική εταιρεία με την επωνυμία Hellenic railways που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το μετρό Θεσσαλονίκης. Για ομοιομορφία, οι σταθμοί του μετρό μετονομάζονται σε Νήσος… και το σήμα είναι τα τρια δελφινάκια πάνω σε ράγες.  Οι φήμες ότι πλοίαρχοι της εταιρείας ζήτησαν να μεταταχθούν ως οδηγοί συρμών πάνε στο φιδέμπορα, μιας και οι συρμοί έτσι κι αλλιώς, πηγαίνουν χωρίς οδηγό.

Στο νεώριο γίνεται η πρώτη μετατροπή ακτοπλοϊκού ώστε να καίει LΝG, και ναι, είναι ο Σκοπελίτης. Βέβαια είναι τόσο οικονομικός, που το καύσιμο μεταφέρεται μια φορά τη βδομάδα με το Τάλως στη Νάξο, και είναι σε συσκευασία γκαζάκια     (5+1 δώρο)

 

Δεκέμβριος

Η Βalearia ανακοινώνει ακόμα μια χρονιά με κέρδη, και με μέρος αυτών, αγοράζει τα Νήσος Χίος και Μύκονος. Το κενό του δεύτερου στην ακτοπλοΐα θα καλυφθεί από το πρώην Ionian King που αγοράζεται άρον-άρον από την Άπω Ανατολή και κρίνεται ιδανικό για τα λιμάνια της άγονης.

O Ομπάμα παραδίδει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στον Τσακ Νόρις (έχει εκλεγεί από το Νοέμβρη) και αναλαμβάνει πρόεδρος της Superfast Cuba, που διαχειρίζεται τα SF XI& XII στη γραμμή από τις ΗΠΑ στην Κούβα.

31/12 Στα πλευρά του Λατώ κάνει την εμφάνισή του bannerάκι της εταιρείας που γράφει «Λατώ, εμείς 30 χρόνια μαζί», μιας και το 2017 ορίζεται ως η χρονιά τιμής στο πλοίο.

 

 

Και του χρόνου με υγεία.

Χρόνια πολλά.

Link to comment
Share on other sites

 

Μάρτιος

Η δημοκρατία της Sierra Leone στέλνει εξώδικο στη Hellenic-ΟΤΕ, επειδή θεωρεί ότι το livery των ταχυπλόων προσβάλλει τη σημαία του κράτους.

 

και που να εισβαλουν στην Ελλαδα. :D

κλαιμε enas chiotis ^_^ . παντάξιος :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...