Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Το νησος Χίος στο απογευματινό δρομολόγιο της περασμένης Παρασκευής, έφυγε με μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω πετρελευσης όπως ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα του πλοίου.  Κ εγω αναρωτιεμαι, δεν μπορουν να Τ υπολογίζουν να έρθει πιο νωρίς ώστε να μην καθυστερήσει καθολου;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

την εκανε 19.50, μονο με 110 λεπτα καθυστερα.

ακουγομαστε γραφικοι οσοι επιμενουμε στο θεμα των καθυστερησεων (ολων των εταιριων ;)), αλλα οσοι ειμαστε μεγαλυτεροι, θυμομαστε και αλλες καλυτερες εποχες στο κομματι αυτο.

σημερα, η μια εταιρια κρυβεται πισω απο την αλλη και οι καθυστερησεις τις μιας γραμμης, ειναι αλλοθι για αυτες τις αλλες.

στη δεκαετια του 90 και στη δεκαετια του 80 ακομη, τετοιες πολυωρες καθυστερησεις σε συνεχη βαση δεν ηταν απλα αδιανοητες, ηταν ανυπαρκτες.

η φραση ρυθμιζαμε το ρολοϊ με το πλοιο, δεν ηταν υπερβολη, ηταν πραγματικοτητα.

στις γραμμες της ιταλιας, περα απο καποιες καθυστερησεις μικροτερες της ωρας στο high season, που καλυπτονταν απο τους χρονους παραμονης, ολες οι εταιριες ηταν απολυτως συνεπεις στα ωραρια τους. μπορουσες να προγραμματισεις το ταξιδι σου και οι ξενοι τουριστες μπορουσαν να συνεχισουν για τα νησια του αιγαιου ή του ιονιου ξεροντας απ πριν πιο δρομολογιο προλαβαινουν (ειτε αφιξεις του στριντζη, που συνεχιζαν για κεφαλονια και θιακι, ειτε αφιξεις των μινωικων και της ανεκ που συνεχιζαν για κρητη, ειτε οτιδηποτε).

στο αιγαιο ομοιως. με το ναϊας ΙΙ ρυθμιζαν τα ρολογια στη συρο, με τα πλοια της ΔΑΝΕ στα δωδεκανησα.

η πρωτη απαντηση ολων, στο ερωτημα γιατι εχουμε τοσες καθυστερησεις, ειναι "η απουσια ελεγχου". ισχυει, αλλα εν μερει. ουτε στο παρελθον υπηρχε ελεγχος.

η ουσια του προβληματος ειναι οτι οι εταιριες εχουν γραμμενους και τους επιβατες και τα πληρωματα εκει που δεν πιανει μελανι. μας εχουν ολους χεσμενους (με το συμπαθειο)

Edited by proud_ionian
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά δυστυχώς πλέον είναι γαργάρα και θεωρώ πως η κατακόρυφη πτώση της ακτοπλοΐας οφείλονται και σε τέτοιες συμπεριφορές. Θυμάμαι πέρσι το καλοκαίρι σε ταξίδι μου από Πειραιά για Κω με το blue star 1 είχαμε ώρα αναχώρησης 23.55..το καράβι ήρθε 00.30 και αναχωρησαμε στις 3 τα χαράματα και όταν Ρωτάς το πλήρωμα προς τι η καθυστέρηση για να μάθεις αν τυχόν είχε κάποια βλάβη ή άφησε κάποιον ασθενή σε κάποιο νησί ή έστω μπούγιο σε κάποιο λιμάνι σε κοιτάνε ειρωνικά γελάνε και σου λένε απλά έτυχε και φεύγουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα..Και είναι κρίμα για πλοία όπως πχ το blue star 1 που είναι διαμάντια να περιστρέφονται από τέτοια πληρώματα 

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Cruise Europa διατήρησε σταθερή τη καθυστέρηση του. Έφτασε στη Πάτρα με 4,5 ώρες καθυστέρηση και έφυγε με 5 ώρες καθυστέρηση από την αρχική ώρα αναχώρησης του, αλλά στην ώρα του στην αναθεωρημένη ώρα αναχώρησης από τη Πάτρα (23:59)

Link to comment
Share on other sites

καλα δεν του χαριζεται, γιατι και περσυ που ειχε ερθει δεν ηταν και τοσο συνεπες.;)

just for the record, που λεμε και στα χωρια μας, να βαλουμε και το cruise europa εδω

12 minutes ago, Kts said:

Η ώρα είναι 23:35 και το Cruise Europa μόλις μπήκε στο λιμάνι της Ανκονα έχοντας σχεδόν 8 ώρες καθυστέρηση

Link to comment
Share on other sites

Τον προηγούμενο χειμώνα όντως είχε και τις κακες του Αλλά όσο έχω καταφέρει να το παρακολουθήσω φέτος μια χαρά μου φαίνεται ότι τηρεί τα ωράρια του. Οι Μινωικες το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο πάντως

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παλι blue star 1, παλι μύκονος παλάς.

bs1: με αναχωρηση 17.30, εδεσε λιγο μετα τις 17.00 και εφυγε 19.00. σκαρτο διωρο δεμενο στην πατρα,

mp: με αναχωρηση 18.00 εδεσε 18.50 και ειναι ακομη (19.50) δεμενο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το βοριαδάκι καλά κρατάει. 10 ωρίτσες το πρωί ο Διαγόρας για Χίο, με πορεία κάτω απο την Τήνο, μιας και ο Καφηρέας είχε 8άρι. Και η Πηγασάρα από τις 14:30 που έφυγε από Λαύριο τώρα παλεύει να φτάσει τα δυτικά της Σκύρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

ο αστεριων κατεβαινει με τρελλη καθυστερα. επρεπε να ειναι δεμενος στην πατρα πριν 3 ωρες και ακομη ειναι εξω απο την... πρεβεζα. 

με τον ηλιο θα δεσει

Link to comment
Share on other sites

τo cruise europa ερχεται, τις τελευταιες μερες, σε τελειως ακυρες ωρες. δεν μπαινω καν στον κοπο να δω ποσες φορες εχει... αναπροσαρμοσθει η ωρα αναχωρησης

χτες παντως κατεβαινε με 28kn

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Οντως, με βάση τις ώρες που δίνει η εταιρεία. Γιατί η πραγματική καθυστέρηση είναι κανένα 30λεπτο (πρέπει να είχε και κίνηση στη Σύρο). Όμως όταν βάζουν ώρα άφιξης στη Σύρο 11.30 και στην Τήνο 12.00 κάτι χάνουν 😉. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό εφόσον δεν τους κυνηγάει κανείς 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...