Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δέκα χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την έκρηξη στο Friendship Gas:

On 8/2/2008 at 6:20 PM, Nick the Greek said:

Κατα τη γνωμη μου, και λιγους νεκρους εχουμε. Αν περασει καποιος μια βολτα οχι μονο απο τις προβλητες του Περαματος αλλα και απο τα παρακειμενα καρναγια και χωρους επισκευης γιωτ κοιτωντας οχι τα πλοια αλλα τον τροπο που δουλευει ο κοσμος εκει, δε θα μπορεσει παρα να συμφωνησει μαζι μου. Και για μενα δεν εχει να κανει τοσο με τις εταιρειες και συνεργεια που δραστηριοποιουνται εκει, οσο με την ελλειμματικη safety culture του Ελληνα και τον πατροπαραδοτο ωχαδερφισμο.

Η μη τηρηση στοιχειωδων κανονων ασφαλειας ειναι θεμα παιδειας κι οχι αστυνομευσης. Δεστε ποσοι συνανθρωποι μας κυκλοφορουν στο δρομο χωρις κρανη και ζωνες ασφαλειας, ποσα φορτηγα υπαρχουν τα λαστιχα των οποιων ειναι φθαρμενα μεχρι εκει που δεν παει αλλο και τοοοσα αλλα παραδειγματα.

Link to comment
Share on other sites

Απολύτως καμμία αλλαγή. Πλην του περιορισμού πρόσβασης "τρίτων" στους χώρους της επισκευαστικής. Όπως πολύ σωστά γράφεις, είναι πρωτίστως θέμα κουλτούρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Πυρκαγιά  στο Ε/Γ-Ο/Γ Μεγαλόχαρη στο Πέραμα

Quote

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ'' Ν.Π. 12577, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ναυπηγείου στο Πέραμα, προς διενέργεια επισκευαστικών εργασιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης της εν λόγω πυρκαγιάς, από προσωπικό του ναυπηγείου, από το πλήρωμα του πλοίου με χρήση του μόνιμου συστήματος πυρκαγιάς αυτού, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κερατσινίου με τη συνδρομή έξι (06) πυροσβεστικών οχημάτων.

Η ανωτέρω πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χώρο εσωτερικά του πλοίου (ενδιαιτήσεις), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε αυτό.

Ακολούθησε η διαδικασία απάντλησης των υδάτων (λόγω συγκέντρωσης αυξημένου όγκου νερού στο εσωτερικό του πλοίου συνέπεια της κατάσβεσης), η οποία ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση εσωτερικά αντλιών και τη διάνοιξη επί της γάστρας οπής για την αποστράγγιση, προκειμένου αποφευχθεί ο κίνδυνος της θέσης του πλοίου.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ'' μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης πιστοποιητικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το μοναδικό πλοίο που είναι Ε/Γ—Ο/Γ που είναι ανελκυσμένο σε ναυπηγείο στο Πέραμα αυτή τη περίοδο πρέπει να είναι το Αλέξανδρος Κ ΙΙ. Οπότε πιθανόν να έχει αλλάξει όνομα γιατί και το νηολόγιο είναι πολύ πρόσφατο!!

Το πυροσβεστικό σώμα στο twitter γράφει ότι είναι υπό κατασκευή τουριστικό

Quote

Κατεσβέσθη #πυρκαγιά σε υπό κατασκευή τουριστικό θαλάσσιο σκάφος, επί της Λ. Δημοκρατίας, στο Πέραμα Αττικής. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ματιά στο Πέραμα του περασμένου Σαββάτου, όλο το lineup όπως φαινόταν από την Κυνόσουρα. Λίγο παραδίπλα το European Express με το Ιονίς, ενώ φυσικά η ιδιαίτερη πινελιά ήταν η παρουσία δίπλα-δίπλα του Κρήτη Ι με τα σινιάλα της GNV και του νεοαφιχθέντος Golden Bridge.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...
On 4/28/2017 at 2:36 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Προφανώς εννοείς το κουφάρι του δεύτερου πλοίου της Samsoe Linien στο ναυπηγειο του Φραντζή. 

Δόθηκε άδεια ανέλκυσης και απομάκρυνσης εκτός λιμένα Πειραιά ναυαγίου ΣΑΜΣΟΕΤΡΦΙΚΚΕΝ ΙΙΙ στην εταιρεία με την επωνυμία ΤECHNO SCRAP.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...