Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εχει πολυ καράβι το Πέραμα πάντως , αρκετό καιρο έχω να δω να δένουν δίπλα δίπλα πλοία ..ειναι και η σφοδρή κρίση στα γενικού φορτίου ...

Link to comment
Share on other sites

Το VOS Grace κατευθύνεται προς το Λακκι της Λέρου οπου θα φτάσει στις 21 του μηνος

 

Δεύτερη παρουσία μέσα σε ένα μήνα για το σκάφος, σε ναυπηγείο στο Πέραμα. Παιδικές ασθένειες θα έχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα νέα δεν είναι αυτά, τα νέα είναι πως το πρώτο από τα πλοία που ήταν παροπλισμένα στην Ελευσίνα, έφυγε νωρίτερα σήμερα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, έχοντας βρεί δουλειά και αντανακλώντας τη σημαντικότατη βελτίωση των αριθμών στα μικρότερα μεγέθη τις τελευταίες εβδομάδες. Και για να μην ψάχνετε όσοι ενδιαφέρεστε, πρόκειται για το μεγέθους supra, Roadrunner, που κλείστηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η περιπέτεια των πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους έχει τελειώσει. Εκεί η λογική λέει πως θα έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια.   

 
Άλλο ένα πλοιο φαίνεται να βρήκε κάποιο ικανοποιητικό ναύλο για τα δεδομένα της εποχής και αναμένεται να φύγει από το Πέραμα, μιλάω για το Chrisanthi S της οικογένειας Στεφάνου.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Δ/Ξ Κάπτεν Γιάννης στο Πέραμα το Σάββατο 7/5/16

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες το Σάββατο 7/5/16, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον εξωτερικό χώρο της γέφυρας του Δ/Ξ “ΚΑΠΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 11751, το οποίο είναι κατασχεμένο και άνευ πληρώματος και βρίσκεται πλαγιοδετημένο στο λιμανάκι αλιέων Περάματος.

Άμεσα στο ανωτέρω Δ/Ξ μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου κατέσβησε την πυρκαγιά με τη χρήση πυροσβεστήρα του πλοίου και θαλασσινού νερού, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ή ζημιά σε άλλο πλοίο  ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Βενιζελος, Ταλατον και Ελαφονησος, φιληθηκαν χτες στο Περαμα.

 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι  βραδινές ώρες της 07/10/2016 προσέκρουσαν μεταξύ τους, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών,  τα πλοία Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν. Χανίων 20, Φ/Γ «ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ» σημαίας Λιβερίας και το Ε/Γ – Ο/Γ «ΤΑΛΑΤΟΝ» Ν.Π. 12394, τα οποία βρίσκονταν πρυμνοδετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, στο θαλάσσιο χώρο εντός του μεσαίου προβλήτα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση μόνο υλικών ζημιών, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Δ ΄Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες. 

(χελλένκ κοστ γκαρντ)B)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Διενέργεια ελέγχου στο Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι» στο Πέραμα στις 13/01/17

Quote

Έλεγχος διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και από προσωπικό του Ζ΄ Λιμενικού Τμήματος Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι» Ν.Π. 11765, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Ειδικότερα, κατά το διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία απασχολούσε τρία (03) άτομα χωρίς να είναι εγγεγραμμένα στον πίνακα προσωπικού και ωραρίου εργασίας της επιχείρησης.

Από το Ζ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργείται προανάκριση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Εδω και καιρό είναι στο κεφάλι του Περάματος , το Liubov Ryl, το οποίο έχω μάθει οτι έχει μετανομαστεί σε Cpt Kostas  με σινιάλα Coral Gas, έχει κανεις καμια φωτογραφία του?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πριν 2-3 εβδομάδες είχα ακούσει ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής της μεγάλης δεξαμενής του Περάματος και το Σάββατο παρατήρησα ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες!!! Έπρεπε να περάσει σχεδόν 1 ολόκληρος χρόνος για να ξεκινήσουν την επισκευή της!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς και ημιβύθιση στο σκάφος αναψυχής Elysium στο Πέραμα

Quote

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος/Σαλαμίνας, στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «ELYSIUM» σημαίας Αγγλίας, με δύο (02) ημεδαπούς και έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από τη μαρίνα Ζέας με προορισμό ναυπηγείο στο Πέραμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ (08) ρυμουλκά και δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το ιδιωτικό σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΛΠ 1092 καλά στην υγεία τους, ενώ το «ELYSIUM» ημιβυθίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ «ΉΦΑΙΣΤΟΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 9808 και το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ 19» Ν.Π. 2787 με τη συνδρομή του  Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ 12» Ν.Π. 8085, στην προβλήτα ΙΙ της ΝΑ.ΖΩ. Περάματος προκειμένου ανελκυστεί στην ξηρά.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...