Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μαζί με το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π που εδώ και κάποιες μέρες βρίσκεται στο Πέραμα, από σήμερα το πρωί εκεί βρίσκεται και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στο Πέραμα εκατέρωθεν της προβλήτας 2 είναι δεμένα τα Ro-Ro Carrier City of Mumbai και το Franconia (ήταν δεμένο τη Δευτέρα πάλι εκεί, προχθές είχε πάει στο Κερατσίνι και χθες το απόγευμα επέστρεψε ξανά στο Πέραμα). Η παντόφλα Ποσειδώνας ήταν δεμένη στο Πέραμα στη προβλήτα 2. Η θέση δίπλα από το Aegean Pearl, χρησιμοποιείται από τις νέες παντόφλες στη γραμμή Πέραμα Παλούκια λόγω έλλειψης θέσεων στις προβλήτες της γραμμής!! Χθες ήταν το Απόστολος Μ, μετά το Άρης ΙΙΙ και σήμερα είναι δεμένο το Styra Diamond.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στη ντάνα που βρίσκεται κοντά στα αμφίπλωρα στο Πέραμα, βρίσκονται πλέον τα εφοδιαστικά ΝΕΔΑ, ΕΞΠΛΟΡΕΡ ΙΙ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Π, ΚΑΠΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΜΑΡΟΥΛΑ (της ΕΚΟ), ενώ λίγο πιο πέρα είναι δεμένα το... επικυρηγμένο (από τον ΟΛΠ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Τ και το μικρό (πολύ μικρό όμως!) εφοδιαστικό ΣΤΕΛΙΟΣ Κ. Από αυτά, μόνο το ΝΕΔΑ νομίζω δουλεύει, και γι αυτό δεν "ανήκει" ακριβώς στη ντάνα αλλά τη χρησιμοποιεί για να δέσει. Τα ΕΞΠΛΟΡΕΡ ΙΙ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Π και ΚΑΠΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ θυμίζω ότι είχαν θέματα με το νόμο πριν 2 χρόνια περίπου αλλά δεν γνωρίζω αν μεσολάβησε κάποια εξέλιξη...

 

gallery_3072_580_79055.jpg

 

gallery_3072_580_685800.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το MARIANNA K το οποίο όντως βρισκόταν πολύ καιρό στη "δεύτερη" ντάνα αναφέρεται ως "broken up" στο equasis, από τις 10/09/2011! Αντίθετα, έχω χάσει τελείως τα ίχνη του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ V (ex LEONE II) το οποίο επίσης βρισκόταν για πολύ καιρό στο συγκεκριμένο σημείο στο Πέραμα (στην "πρώτη" ντάνα, δίπλα στο ΜΑΡΟΥΛΑ). Δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε στο μώλο των καυσίμων, εκεί που δένουν και τα υπόλοιπα ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ, οπότε ίσως και να την έκανε... αθόρυβα για scrap (ή ακόμα και να πουλήθηκε στο εξωτερικό...). Στο equasis πάντως δεν αναφέρει (ακόμα) κάτι...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να δούμε ένα χθεσινό (11/09) δελτίο της ευρύτερης περιοχής του Περάματος:

 

Έτσι, (ξεκινώντας από... δυτικά) το δ/ξ EPSILON SEA μόλις είχε τελειώσει το δεξαμενισμό του στη μεγάλη πλωτή η οποία εκείνη τη στιγμή κατέβαινε.

 

Πιο πέρα, μια εικόνα που συναντούσαμε αρκετά συχνά παλιότερα στην Κόρινθο, τα HELLENIC MASTER και HELLENIC TRADER δεμένα δίπλα δίπλα και έχοντας ένα μέλλον... αβέβαιο. Στη συνέχεια, το δ/ξ εντοπισμού θαλάσσιων ρυπάνσεων AKTEA OSRV το οποίο είναι προγραμματισμένο να δεξαμενιστεί στις 23/09.

 

Παραπέρα, η... ποιητική γωνιά του Περάματος  :D, αφού βρίσκονται δεμένα τα μικρά bulk carriers ELYTIS (ex ARGYRO M), SEFERIS (ex GIANNIS M), PALAMAS (ex TRIANTAFILLOS M) και KAVAFIS (ex NICOLAOS M). Και τα 4 διαχειρίζονται από την Pacific & Atlantic Shipmanager με έδρα την Αθήνα.

 

Κοντά στα διάφορα μικρά ναυπηγεία και καρνάγια του Περάματος βρίσκονται συν τοις άλλοις το φορτηγό ZARA, τα δ/ξ INVICTUS και CHEMICAL PROGRESS και το general cargo FAOLA.

 

Στο μώλο των καυσίμων, εκτός από αυτά που δουλεύουν αυτόν τον καιρό, βρίσκονται τα εφοδιαστικά ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι, ΙΙΙ και V, το ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και το ΤΖΕΤ ΙΙ.

 

Στη νότια πλευρά της προβλήτας II της Cosco ήταν (και είναι ακόμα) δεμένο το general cargo ship CHONG MING το οποίο εκτελεί και χρέη containership. Ξεφόρτωσε λογικά κάνοντας χρήση των δικών του γερανών.

 

Τέλος, από διερχόμενα πέτυχα τα chemical/product tankers ΕΙΡΗΝΗ και ΒΟΣΠΟΡΟΣ, τα οποία είχαν προορισμό τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

 

gallery_3072_342_203976.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Το περασμένο Σάββατο (02/11) τα πλοία τα οποία ήταν δεμένα στη ΝΕΖ Περάματος ήταν τα εξής: BLUE STAR 2 (την έκανε για Σύρο μετά), HELLENIC MASTER, HELLENIC TRADER, ΚΡΗΤΗ Ι, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ, ΚΡΗΤΗ ΙΙ, ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ISABELLA I. Επειδή όμως το δελτίο είναι λίγο... μπαγιάτικο, να πούμε ότι στο Πέραμα βρίσκονται πλέον και τα bulk carriers ALIANCA SKY (IMO:9128441) και MARITSA N.P. (IMO:9486257), καθώς και το αυτοκινητάδικο NEPTUNE OKEANIS, όπως ανέφερε και πιο πάνω ο Π100!

 

gallery_3072_586_218067.jpg

 

Στα διάφορα καρνάγια του Περάματος είχαν τραβηχτεί για επισκευές το φορτηγάκι ΜΕΜΑ (IMO:6602977), το εφοδιαστικό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (IMO:6905068) και το μικρό γκαζάδικο ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΙΙΙ (IMO:8626123).

 

Στο λιμανάκι Περάματος (δυτικά από τα αμφίπλωρα για Σαλαμίνα) το ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Τ φαίνεται πως έχει μια κλίση προς τα δεξιά. Κατά τα άλλα, τα ίδια πλοία στις ντάνες, όπως τον Ιούνιο (βλ μερικά μηνύματα πιο πάνω), με εξαίρεση το ΝΕΔΑ, το οποίο τον τελευταίο καιρό δεν δένει εκεί.

 

Τέλος, στο μώλο των καυσίμων βρίσκονται δεμένα τα ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ V, III και Ι, καθώς και το ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Για να δούμε τις... παρουσίες στο Πέραμα προχθές (29/01). Όπως φαίνεται στη φωτο, από αριστερά προς τα δεξιά είχαμε τα εξής: το bulk carrier GIORGOS B (IMO:9100293), ΑΡΙΑΔΝΗ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β., ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ, ΚΡΗΤΗ Ι, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ., ΕΛΛΕΝΙΚ ΣΠΙΡΙΤ, το κοντεϊνεράδικο INDEPENDENT VENTURE (IMO:9064762) και ISABELLA I. Παραπέρα, το bulk carrier OKYALOS (πρώην SEA RESOLUTE, IMO:9145059), το επίσης bulk carrier EXELIXIS (IMO:9118563) και τέλος το μικρό δεξαμενόπλοιο TARAZARA (πρώην ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ XX).

 

gallery_3072_586_285712.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Δ/Ξ ΜΑΡΙΑ ΟΛΓΑ σε Πλωτό Γερανό στο Πέραμα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι το Δ/Ξ – Π/Φ «ΜΑΡΙΑ ΟΛΓΑ» Ν.Π. 11881κατά τη διάρκεια χειρισμών μεθόρμισης από τον προβλήτα ναυπηγείου «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» προς τη ΡΑΔΑ Πειραιά, υποβοηθούμενο από τα Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ V» Ν.Π.4748 και «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΧV» N.P. 7068 προσέκρουσε στον Πλωτό Γερανό «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ι» Ν.Π. 144 προκαλώντας υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Κατά την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Ζ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΑΡΙΑ ΟΛΓΑ» και του «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ι» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν είδα καλά (γιατί η απόσταση ήταν πολύ μεγάλη), το TARAZARA είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Περάματος (δυτικά από το INVICTUS), όχι όμως στη ντάνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Τη Τριτη θα ανεβει στη μικρη δεξαμενη του Περαματος μια πολυτελης θαλαμηγος με το ονομα Moonlight II (ex Alysia) για 3 μηνες, οποτε να φανταστω θα υποστει καποιοες πολυ σημαντικες αλλαγες για να κατσει τοσο καιρο στη δεξαμενη

Link to comment
Share on other sites

το moonlight ειναι δεμενο μπροστα απο το Hellenic Wind απο τον νοεμβριο.ο χωρος διπλα στην προβλητα εχει κλειστη με πλεγμα κ γινονται εργασιες σωληνουργιας κ εξωτερικης αλλαγης με σημαντικοτερη την αλλαγη του πρυμνιου κομματιου πανω απο το flap της πρυμνης..εχει σκεπαστει στο πλαι κ για τις κολλησεις

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Δ/Ξ Temeteron στη Θ/Γ Madiz στο Πέραμα

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ/Ξ πλοίο «TEMETERON» σημαίας Belize, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του στο Ναυπηγείο «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» Περάματος και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο Θ/Γ πλοίο «MADIZ» σημαίας Μάλτας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο σε διπλανό ναυπηγείο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Θ/Γ πλοίο ενώ έπεσε στη θάλασσα ένας μέλος του πληρώματος του θαλαμηγού, ο οποίος ανεσύρθη άμεσα και με ασφάλεια χωρίς να προκληθεί τραυματισμός του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...

Προσκρούσεις σκαφών στα Μέθανα, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

...

To Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος της Λιμενικής Αρχής Πειραιά ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ “AHTI R” Σημαίας UNION COMORES, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ναυπηγείου Ψυχάλη, προσέκρουσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο επίσης προσδεδεμένο Φ/Γ “LA JOIE” Σημαίας Παναμά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και δεν διαπιστώθηκε  θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) πλοίων, μέχρι προσκομίσεως Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...