Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στη Σαμοθράκη

Πηγη:ΥΕΝ
 

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» Ν.Σαμοθράκης 03, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στη δυτική πλευρά του λιμένα Καμαριώτισσας, παρουσίαζε εισροή υδάτων με κίνδυνο να βυθιστεί.

Αμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο διενήργησε απάντληση των υδάτων από το μηχανοστάσιο του σκάφους, ενώ από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα γύρω από αυτό.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ γίνονται προσπάθειες απάντλησης των καυσίμων από τις δεξαμενές του.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης.

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εισροή υδάτων στο Ε/Γ- Τ/Ρ «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» Ν.Σ. 03 στη Σαμοθράκη

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ότι παρουσιάστηκε εισροή υδάτων στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» Ν.Σ. 03 και κινδυνεύει να βυθιστεί.

Άμεσα από την τοπική Λιμενική Αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ανάγκης πρόληψης ρύπανσης, ενώ ήδη το πυροσβεστικό κλιμάκιο προέβαινε σε απάντληση των υδάτων από το μηχανοστάσιο του σκάφους με δύο (02) αντλητικά συστήματα.

Το ανωτέρω σκάφος βρίσκεται σε ακινησία στο λιμάνι της Σαμοθράκης από τις 27-08-2008 με απαγόρευση απόπλου μέχρι διαπίστωσης αξιοπλοΐας και κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του σκάφους τα καύσιμα έχουν απαντληθεί.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ γίνονται προσπάθειες στεγανοποίησης του ρήγματος.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης.

Πηγή tidis.yen

Η πρώτη εισροή υδάτων έγινε στις 25-02-2011, όπως μας ενημέρωσε και ο Π100. Την τρίτη φορά μάλλον δε θα χαριστεί και θα πιάσει πάτο.

Link to comment
Share on other sites

Εμ τι να σου κάνει και το καραβάκι, ξύλινο σκαρί είναι, ποιός ξέρει πότε φτιαγμένο, και κοντά τρία χρόνια τώρα σε ακινησία.

Το κράτος πάντως (η λιμενική αρχή τέλος πάντων) το καθήκον του το έπραξε στο ακέραιο. Του έχει επιβάλλει εδώ και τρία χρόνια, "απαγόρευση απόπλου μέχρι διαπίστωσης αξιοπλοΐας" :rolleyes: . Μήπως είναι καιρός να του επιβάλλει και .....απαγόρευση βύθισης ???

Ά ρε έρμη ψωροκώσταινα..... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Τοσα χρονια μετα απο το τελευταιο ποστ και μετα απο την εισροη υδατων και η εκπληξη ειναι οτι το βαπορακι υπαρχει ακομα.

Βρισκεται εκτος νερου στο καρναγιο Ψυχουδακη ,στην Κεραμωτη.Ειναι βεβαια σε αθλια κατασταση και χωρις κατι να προδικαζει οτι δεν θα κοπει εκει.Φαινεται δε οτι ειναι αρκετα χρονια σε αυτη την κατασταση.Αναρρωτιεμαι τι μεσολαβησε και βρεθηκε εκει μετα 

Να πουμε οτι το πλοιο ειναι κλασικο πρωην Κουλουριωτικο ,χωρις ομως να ξερω τα προηγουμενα ονοματα του

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Το ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ αγοράστηκε και ανέβηκε στην Σαμοθράκη το 1999, όπου επιτόπου δέχθηκε και μια μικρή μετασκευή στην γέφυρα του. Και ήταν (είναι) το πρώην ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΤΑΒΕΛΗΣ της Αίγινας (Αίγινα - Αγκίστρι) αλλά και του Πειραιά.

Ας εχουμε και εδω την πληροφορια σχετικα με το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...