Jump to content
Shipfriends

St Therese of Child Jesus (IMO 8800755)


Recommended Posts

Ένα όμορφο ιαπωνικό πλοίο που ανακάλυψα μόλις πρόσφατα:

 

07-New-Blue-Ocean.jpg

 

http://www.faktaomfartyg.se/new_orion_1989.htm

 

Ναυπήγησης του 1989, με 160 μέτρα μήκος και ταχύτητα 23 κόμβων, μοιάζει πολύ με το Ionian Sky και υπό κανονικές συνθήκες, θα αποτελούσε ένα πρώτης κατηγορίας υποψήφιο πλοίο για αγορά και μετασκευή στην Ελλάδα, ώστε να μπει στα δρομολόγια της Αδριατικής. Έχει και ένα αδερφάκι, το New Pegasus.

Δούλευε για τη Stena Daea Line. Αυτή αποτελούσε μια θυγατρική της Stena Line που άρχισε δρομολόγια μεταξύ Ρωσίας (Vladivostok και Zarubino) και Νότιας Κορέας (Sokcho) το 2013. Η εταιρεία ανήκε κατά 90 % στη Stena και κατά το υπόλοιπο 10 % στο Νοτιοκορεατικό όμιλο Daea. Ήδη όμως μετά από ένα μόνο χρόνο, αναγκάστηκε να διακόψει τη γραμμή λόγω πεσμένου μεταφορικού έργου. Από τότε, το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Sokcho.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το ωραιο ειναι το καλοκαιρι που συζηταγα με ενα παραδοσιακο εφοπλιστη μου ελεγε οτι αυτο βαπορι του αρεσε και ειναι ιδανικο για τις κυριες γραμμες στην Ελλαδα (Χιο Μυτιληνη, Δωδεκανησα, Κρητη)

Link to comment
Share on other sites

newharima.jpg

 

Ειναι εμφανεις οι διαφορες....Εδω ως NEW HARIMA της ΗΑΝΚΥU FERRY. Ουσιαστικα καμια σχεση μεταξυ τους...Αν και τα δυο, στα πρωτα χρονια δρασης τους ηταν στην θαλασσα του Seto.

Link to comment
Share on other sites

Οι Φιλιππινέζοι το τερματίσανε, το πλοίο έχει πια στην κυριότητα της Negros Navigation και όπως όλα τα πλοία του στόλου, έχει πάρει όνομα σχετικό με τη θρησκεία, μπας και τους λυπηθεί ο Θεός και δε βουλιάξουν. Νέο όνομα του πλοίου το κατανυκτικό St Therese of Child Jesus, το οποίο νομίζω πρέπει να πάμε σε πάστορα για να μας εξηγήσει τι σημαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού

Η Αγία Θηρεσία γεννήθηκε στη Γαλλία το 1873 και το 1888, σε ηλικία 15 ετών, εισήλθε σαν δόκιμη μοναχή στη μονή του Καρμήλου στο Lisieux ...

http://www.new.marist-leonteios.gr/index.php/temoignages/225-2012-09-20-17-14-49

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Το πλοίο είναι ακόμη ζωντανό, παίζει να είναι και το μοναδικό της σειράς αυτής που υφίσταται ακόμη. Τα δρομολόγιά του είναι στις Φιλιππίνες προφανώς ανάμεσα στο Ilo-Ilo και το Cagayan de Oro.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...